zondag, mei 5, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS en Kagia stellen zich tevreden met een punt

DoCoS en Kagia stellen zich tevreden met een punt

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In deze fase van de competitie pakken ploegen in nood dolgraag drie punten die nodig zijn om lucht te kunnen happen. Soms moet er echter tevredenheid zijn als er een punt wordt opgehaald. Kagia was in de eerste helft de betere ploeg, maar na de rust drong DoCoS aan. De 1-1 was min of meer logisch en ook wel in lijn met de onderlinge verhoudingen.

De thuisploeg kon nog steeds niet beschikken over de geschorste Mitchel van Abswoude en ook Qendrim Gashi en Rowin Peet ontbraken bij de ploeg van Dennis Olman. Tygo Groen is al langer niet inzetbaar en dus moest er weer geïmproviseerd worden. Daar heeft Hein Leliveld echter ook al het gehele seizoen mee te maken, hoewel er de laatste tijd meer keuze is. Uiteindelijk moet elke trainer het doen met de spelers die voor handen zijn en excuses tellen niet meer.

Al rap kreeg Kagia de eerste kans. Mischa Schoone zette goed door en vond de vrijstaande Robin van der Zwet, die leek te schrikken van de geboden ruimte en zo hoefde Remco Neuteboom niet handelend op te treden. Dat moest hij niet veel later wel nadat Rens Lamboo Tijs van der Schinkel goed had weggestoken. De buitenspeler moest enkel teveel naar buiten uitwijken en daardoor kon de doelman met de voet redding brengen. DoCoS stelde daar weinig tegenover. Veel ballen werden ingeleverd en het team straalde gedurende de eerste helft niet uit per se te willen winnen. Dat kwam de thuisploeg na een kwartier duur te staan. Jeroen Boogmans verdedigde in eerste instantie goed, maar bij het uitverdedigen ging de nummer vier opzichtig in de fout. Lamboo kon zo vrij opduiken voor Neuteboom en de bezoekers aan de voorsprong helpen.

Opvallend daarbij was dat Lamboo kort daarvoor op het middenveld te makkelijk dacht balbezit te houden waardoor Leliveld hem even terecht wees. De scherpte was dus snel terug bij de sterkhouder en na het doelpunt grapte de trainer nogmaals dat het ‘nog iets scherper mocht’. Die lol was bepaald niet waarneembaar aan de kant van de thuisploeg. Er werd onderling gefoeterd en vooral Dylan Victory meende dat zijn teamgenoten best wat stappen harder mochten lopen. De middenvelder deed dat zelf wel, maar moest na een opgelopen gele kaart wel oppassen en speelde op het randje.

Dat kon van de meeste van zijn teamgenoten niet worden gezegd en daardoor bleef Kagia de bovenliggende partij. Gijs de Graaf dacht de 0-2 te maken, maar stond in buitenspelpositie na een goede vooractie van Jesper Imanse. Neuteboom kwam even later net op tijd zijn doel uit voor de aangesnelde Van der Schinkel en aan de overkant werd het eigenlijk maar eenmaal gevaarlijk, maar Chris van Empel kon net niet bij een goed voorgegeven bal van Kars Bisschop. Dezelfde aangever kreeg zelf ook nog een schietkans, maar twee Kagianen doken voor zijn inzet.

Na de rust kwam DoCoS met meer wilskracht voor de dag en moest Kagia meer in de achteruit. Van Empel leek op fraaie wijze de 1-1 binnen te werken na voorbereidend werk van de verder nauwelijks zichtbare Milan Flippo, maar Aron Wijsman redde bekwaam. Daarna was er een paar keer appèl voor hands of een overtreding, maar de uitstekend leidende Van Seters liet zich niet gek maken.

Kagia bleef nog wel gevaar stichten via de counter, waarbij Van der Schinkel een keer Schoone niet kon bereiken en De Graaf van dichtbij niet kon scoren, waarbij Leliveld al met de handen omhoog ging. Dat was echter al na de 1-1. In een vrij onoverzichtelijke situatie leek Van Empel te scoren, maar volgens de trainer van de Lisserbroekers na afloop werd Rik Verdegaal aangewezen als doelpuntenmaker namens de bezoekers. De 1-1 was een feit en dat was op dat moment ook terecht te noemen.

In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst en dat sierde de wit-en oranjehemden. Het bleef evenwel bij de twee doelpunten en het puntje werd door beide teams als een beloning gezien voor de gedane moeite. Op dit moment staat het sein nog steeds op ‘veilig’, maar er breken hoe dan ook cruciale weken aan voor de Leidenaren en Kagianen.

Basisopstelling DoCoS: Neuteboom, Arnoldus, Boogmans, Amine, Klein, Victory, Guijt, Bisschop, Douwes, Flippo, Van Empel.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Malhi, Robelus, van der Zwet, De Graaf, Lamboo, Schoone, Van der Schinkel.

Foto’s: met dank aan Jack Wolters (reportage volgt later!!)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read