vrijdag, april 26, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Ondertal deert EMM’21 niet tegen Foreholte

Ondertal deert EMM’21 niet tegen Foreholte

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Ruim 25 minuten zette EMM’21 het thuisspelende Foreholte onder druk en niet zonder succes. Roy Hoogenboom zette de bezoekers op 0-1 en de speler raakte ook nog eens de lat. Na de rode kaart voor Job Mooren van EMM’21, vanwege een onbesuisde overtreding op Jimmy Voorn, kantelde de wedstrijd in tactisch opzicht. EMM’21 trok zich terug en liet het initiatief aan Foreholte. Het kwaliteitsverschil veranderde niet: de ploeg uit Roelofarendsveen bleef beter en Foreholte beet uiteindelijk met 1-2 in het zand.

Ook statistisch was het vooraf een interessante ontmoeting op de Sportlaan. Foreholte had alle vier de thuiswedstrijden in winst omgezet en EMM’21 had de minste doelpunten tegen in de tweede klasse D. Kon de thuisploeg de reeks een vervolg geven en bleek EMM’21 defensief zo sterk? Het eerste bleek niet het geval. De nederlaag kwam logischerwijs hard aan bij de Voorhouters. Gido Drewes: ,,We speelden heel lang tegen tien man en dan ben je eigenlijk aan je stand verplicht om het overtal uit te buiten. Het zat er echter vandaag niet in. We creëerden te weinig kansen en EMM’21 stond verdedigend knap moet ik zeggen. Dat deden wij heel wat minder. De scherpte ontbrak. Het pijnlijkste voorbeeld was hun tweede doelpunt. Wij reageerden niet alert op de afgeslagen corner en die jongen kon de bal zo inschieten. Dat deed hij prachtig weliswaar en de bal was onhoudbaar, maar hij moet gewoon de gelegenheid niet krijgen.”

‘Die jongen’ was Michael van der Zwet die zich zo tot matchwinnaar kroonde: ,,Een heerlijk gevoel natuurlijk. En ja, hij ging er lekker in hoor. Het was niet de eerste mogelijkheid voor ons in de wedstrijd en het was een beloning voor het betere spel. Het eerste half uur zetten we Foreholte met de rug tegen de muur. Met tien man wordt het in principe een lastige pot, maar we wisten goed naar een ander concept te schakelen. Ik heb eigenlijk geen kansen van hun gezien, zeker in de tweede helft niet.”

Daar overdrijft Van der Zwet iets, want met name koppend was Foreholte weldegelijk dicht bij een doelpunt, maar uitstekend keeperswerk van de EMM’21 goalie voorkwam een doelpunt. Drewes steekt de hand in eigen boezem: ,,Goed en compact verdedigen van EMM’21 of niet, wij moeten gewoon feller en creatiever zijn. Wij kwamen vandaag tekort, zo simpel is het. Zonde van het thuisrecord, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om ons te revancheren.”

EMM’21 is door de overwinning naar de derde plaats gestegen op drie punten van koploper ESTO. Van der Zwet: ,,Om te zeggen dat EMM’21 niet te stuiten is lijkt me overdreven. Tegen lager geplaatste ploegen maken we het ons soms onnodig moeilijk. In wedstrijden tegen ploegen die we gelijkwaardig of hoger inschatten doen we het juist prima. Die drie punten vandaag smaken in ieder geval goed.”

Volgende week ontvangt EMM’21 DONK dat een punt minder heeft. Foreholte reist naar Bodegraven om de handschoen op te nemen tegen koploper ESTO.

Foreholte-EMM’21: 1-2 (1-1). 10. Hoogenboom 0-1, 38. Arroyo 1-1, 72. Van der Zwet 1-2.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Van der Velde, Hogenhuis, Smits, Arroyo, Lemmers, Voorn, Slobbe, Brabander, Jansze, Roffelsen.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Van der Meer, Brug, Wesselman, Vermeer, Van der Zwet, Romero Fuster, Rietbroek, Mooren, Hoogenboom.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read