woensdag, mei 8, 2024
HomeUVSInterviews UVSPeriodetitel voor UVS na tiende zege op rij

Periodetitel voor UVS na tiende zege op rij

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Hoewel het seizoen in de tweede klasse C pas volgende week halverwege is, lijkt er deze voetbaljaargang geen maat te staan op UVS. Tegen Soccer Boys behaalden de Leidenaren alweer hun 10e (!) achtereenvolgende driepunter (5-0), waardoor de blauw-witten zich nu al winnaar van de eerste periode mogen noemen.

De thuisploeg, uitkomend zonder vaste waarden Marvin Sloos en Axel Pison, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Tomas Tavilla wipte de bal van dichtbij over keeper Devi Ponsen heen en het Leidse publiek ging er lekker voor zitten. Wie echter dacht dat de formatie van Kevin Krishan al voor rust korte metten zou gaan maken met de laag geklasseerde Bleiswijkers, kwam bedrogen uit.

Sterker nog, het gevaarlijke aanvalsduo Ruben van den Bosch en Wilmar Zeelenberg bezorgde de Leidse defensie voor rust handenvol werk. Zeelenberg was op aangeven van Van den Bosch dichtbij de 1-1, maar de Bleiswijkse spits zag zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.

Na de pauze wilde de thuisploeg snel orde op zaken stellen. Nadat Tavilla, na een schitterende solo van Raul Dubbeldeman, eerst nog van dichtbij had gemist, was dezelfde aanvaller een minuut later wel alert (2-0). Dit doelpunt betekende in feite de ‘Vorentscheidung’ en zo konden de Leidenaren zich uitleven in soms fraaie staaltjes voetbal.

Dubbeldeman, Boy Tetteroo en Abdelkarim Maatoug speelde de verdediging van de bezoekers regelmatig volledig zoek en was er voor Soccer Boys geen houden meer aan. De net ingevallen Enrico Geus nam, op aangeven van Tetteroo, de 3-0 voor zijn rekening, waarna niet veel later, middels een doelpunt van Tetteroo, de stand naar 4-0 werd getild. Krishan kon in het laatste gedeelte van de wedstrijd naar hartenlust wisselen en gunde alle beschikbare veldspelers ook speeltijd. Maatoug bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-0.

UVS-middenvelder Ruben Leugering, al jarenlang een vertrouwd gezicht in de Leidse ploeg, over het verloop van de wedstrijd: ,,We hadden het in de eerste helft lastig tegen hun fysieke wijze van voetballen en kregen niet veel ruimte om ons eigen spel te spelen. Na rust ging dat stukken beter. We maakten in de tweede helft goed gebruik van de toen wel geboden ruimte en dan je zie je dat we veel kwaliteit in de ploeg hebben. Na de 3-0 was het voor ons natuurlijk lekker voetballen en dat kwam mede doordat Soccer Boys een sportieve tegenstander was’’, besloot de Leidenaar met een compliment voor de opponent.

Door de overwinning op Soccer Boys, en het verlies van HVC’10 bij Kagia, zit de Leidse ploeg nog steviger in het koploperszadel en het lijkt er sterk op dat het zaterdag gevierde feestje niet de laatste festiviteit dit jaar in de Kikkerpolder is geweest.

Opstelling UVS: Van Wanrooij, S. Verlaan, Spierdijk(58. Van Vliet), Van Kempen (82. Potjewijd), De Roy van Zuydewijn, Brugman, Leugering (82.Van Dam), Hulters (70.Geus), Dubbeldeman (58. Maatoug), Tavilla, Tetteroo.

Opstelling Soccer Boys: Ponsen, T. Verwey, R. Verwey, Straver, De Ruyter, D. Zeelenberg, Van den Bosch, W. Zeelenberg, Van Ruler, Smits, Van der Klugt.

UVS – Soccer Boys 5-0 (1-0) 8. Tavilla 1-0, 55. Tavilla 2-0, 73. Geus 3-0, 87. e.d. 4-0.  89. Maatoug 5-0.