zondag, mei 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAanvallend onmachtig FC Oegstgeest verliest en maakt pas op de plaats

Aanvallend onmachtig FC Oegstgeest verliest en maakt pas op de plaats

-

Derde klasse A (zaterdag) – De bezoekers uit Oegstgeest konden weer beschikken over Bob den Hollander, belangrijk als captain maar ook betrokken bij ongeveer 70% van het aantal gemaakte doelpunten. De ploeg van Thymen Kruider speelt vanuit de organisatie, heeft tot de wedstrijd van zaterdagmiddag een van de minst gepasseerde verdedigingen uit deze klasse echter het scoren gaat ook moeizaam. In en tegen het gelijknamige Nieuwkoop viel er weinig eer te behalen, won de thuisploeg uiteindelijk met 2-0 waarbij de doelpunten over beide helften werden verdeeld.

Middenvelder Niels Lichtenbeld was een dag later duidelijk in zijn analyse. ,,We wisten vooraf dat Nieuwkoop hoog druk ging zetten, en dat het moeilijk zou worden om hieronder uit te voetballen. Een aantal aanpassingen in het systeem pakte denk ik niet zo heel goed uit als dat we gehoopt hadden, daarnaast zaten te veel spelers niet lekker in de wedstrijd waardoor we niet in de duels kwamen en ook ons spelletje niet konden spelen. Gevolg een terechte nederlaag en met nul punten richting Oegstgeest.”

Foto’s: Paul Lichtenbeld

Het netje van de tegenstander vinden is tot nu toe redelijk lastig gebleken, ook daar heeft Lichtenbeld een verklaring voor. ,,Het gebrek aan scorend vermogen is denk ik vooral te wijten aan het feit dat we de afgelopen periode, tegen vooral sterke tegenstanders, voornamelijk bezig zijn geweest met het voorkomen van doelpunten. Ons spelsysteem is hier ook op gefocust maar gisteren hebben we zelf wel heel weinig gecreëerd en daar zal de komende tijd ook meer de nadruk op moeten komen te liggen.”

Volgende week een thuiswedstrijd tegen SCW, wellicht een uitgelezen mogelijkheid om weer een keer een driepunter bij te schrijven en aan het doelgemiddelde te schaven. Want de beoogde top 6 ligt nog binnen handbereik, maar het zal zeker wel beter moeten bij de FC.

Nieuwkoop-FC Oegstgeest 2-0 (1-0) 29. Elmarije 1-0, 86. Vijfhuizen 2-0.

Basisopstelling SV Nieuwkoop : Boekestein, Esselink, Boelee, Meertens, Verhage, Verweij, Hoogendoorn, Van der Hoorn, Vijfhuizen, Vork, Elmaraije.

Basisopstelling FC Oegstgeest : Jansen, T. Lichtenbeld, Driessen, Winkelman, Bakker, Tas, Driessen, N. Lichtenbeld, Den Hollander, Elkerbout, Dijkstra.

Must Read