woensdag, mei 8, 2024
HomeDerde klasseDoCoSOffday DoCoS in Hoek van Holland, 4-0 verlies

Offday DoCoS in Hoek van Holland, 4-0 verlies

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS vertrok dinsdagavond naar Hoek van Holland voor de inhaalwedstrijd tegen HVC’10. Na de hoopgevende resultaten van de laatste weken waren de Leidenaren vooraf vol goede moed, maar de rood-witten waren in de kustplaats niet in goeden doen. Na een 0-0 ruststand, vooral te danken aan goed keeperswerk van Mitchel van Abswoude en het nodige fortuin, werden de Morsbewoners in de tweede helft nog verder overlopen en moesten uiteindelijk met een 4-0 nederlaag genoegen nemen.

HVC’10, dat afgelopen zaterdag nog een vrij matige indruk achterliet bij Kagia, begon stormachtig aan de wedstrijd en trof al binnen vijf minuten twee keer het Leidse aluminium. Eerste raakte Badr Ben Mohammed de paal, waarna Sil van Ooijen met een schitterende omhaal de lat trof. De Morsbewoners leken hierna wakker geschud en kregen na een kwartier spelen via Chris van Empel, na een mooie steekpass van Kars Bisschop, een goede kans op de 0-1, maar de spits schoot de bal naast het doel van HVC’10-keeper Rowdy Janssen.

Na een half uur spelen moest verdediger Rowin Peet met een kuitblessure naar de kant en was DoCoS-trainer Dennis Olman gedwongen tot personele omzettingen in zijn team. Aanvaller Martijn Guijt kwam binnen de lijnen en spits Jeroen Boogmans nam zijn vertrouwde plek in de verdediging in. In het laatste kwartier voor rust waren de gastheren, op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel in Lisserbroek, duidelijk de bovenliggende partij, maar Van Abswoude bezweek niet onder de Hoekse druk.

Na de pauze was het snel gedaan met het Leidse verzet en binnen tien minuten was de wedstrijd beslist. Van Ooijen, volgend seizoen uitkomend voor zaterdag hoofdklasser FC ’s-Gravenzande, Kirill Slutskyy en Jorno Reurink, alle drie tegen Kagia nog afwezig, tilden de stand naar 3-0, waarna de wedstrijd was gespeeld. Na de 4-0 van Slutskyy gingen de Leidenaren op zoek naar een eretreffer, maar verder dan wat kansjes voor Guijt kwamen de bezoekers niet. Het was al met al een avond om snel te vergeten voor de Leidse ploeg, die op alle fronten werden afgetroefd door de sterk spelende gastheren. Komende zaterdag krijgt DoCoS al kans op revanche, dan gaat de Leidse equipe op bezoek bij Berkel.

Opvallend genoeg mag nog vermeld worden dat er een aantal spelers hun gezicht al enige tijd niet hebben laten zien bij de Leidse club. Een mentaliteit die uiteraard niet goed te praten valt. Een afspraak is een afspraak, maar wellicht dat dit niet meer anno 2022 het geval is. DoCoS mist verder Lars de Ridder nog node. De onfortuinlijke speler werd eerder geopereerd, viel terug en wordt nu medio april opnieuw geopereerd. Wat had DoCoS hem dit seizoen goed kunnen gebruiken.

HVC’10 – DoCoS 4-0 (0-0).  46. Van Ooijen 1-0, 50. Slutskyy 2-0 54. Reurink 3-0, 65. Slutskyy.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Maaskant (65. Victory), Boogmans, Peet (30. Guijt), Gashi (65. X. Douwes), Groen, F.De Ridder (46. Van Voorthuizen), Flippo (70.T. Douwes), Van Empel, Bisschop.

Must Read