dinsdag, mei 7, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk in protest tegen voetbal om 17 uur.

Koudekerk in protest tegen voetbal om 17 uur.

-

Koudekerk zegt ‘nee’ tegen weekendvoetbal

Bekerwedstrijd tegen SVH om 17.00 uur

Komende zaterdag 3 september speelt ons eerste om 17.00 uur thuis tegen zondagclub SVH. Omdat SVH een zondagclub is en de KNVB zaterdag- en zondagclubs in dezelfde poules heeft ingedeeld ontstaat de situatie dat beide clubs niet meer uit mogen komen op de tijden die voor hen gebruikelijk zijn. Dat is voor beide clubs natuurlijk niet wenselijk.

We hebben geprobeerd de wedstrijd te verzetten via de competitieleider, maar dit leverde een weigering op. We hebben SVH gevraagd de wedstrijd naar 14.30 uur te verplaatsen, maar zij hebben – doordat spelers die op zaterdag werken – dan onvoldoende spelers. En doordeweeks spelen is ook met het oog op spelers, publiek, sponsoren en vrijwilligers voor ons geen gewenste optie. Kortom de KNVB heeft ons met deze indeling en tijd voor een hele lastige opgave geplaatst.

Bewuste keuze
Dit alles is wel een voorbode voor het door de KNVB gewenste “weekendvoetbal”. En laten we dat als Koudekerk nu ongewenst vinden. Zaterdagclubs hebben er bewust voor gekozen om op zaterdag te voetballen en de zondagclubs hebben dat voor de zondag gedaan. In het westen van Nederland neemt de behoefte af om op zondag te voetballen. Maar dat mag naar onze mening niet op het bordje van de zaterdagclubs worden geschoven door hen om 17:00 uur te laten voetballen.

Onvoldoende draagvlak
Spelers hebben het recht om op normale tijden hun wedstrijden te spelen. Vrijwilligers hebben het recht om dan niet meer per se actief te moeten zijn, omdat de prestige van de KNVB en KNVB-bestuurders dit van hen eist. Prestige, omdat uit eigen onderzoek van de KNVB in 2020 de conclusie was: “Er is onvoldoende draagvlak voor gemengde competities met zaterdag en zondagclubs.” En nu drukt men het dus gewoon door in de bekercompetitie.

Kortom, Koudekerk speelt deze wedstrijd wel, maar onder protest. We hebben dat aangegeven naar zowel de KNVB als naar SVH, omdat beide clubs hier niet bij gebaat zijn. We zullen zeker van ons laten horen de komende tijd.

We hopen al onze supporters toch a.s. zaterdag langs de lijn te treffen en vragen iedereen ons te steunen in ons protest tegen dit gedrag van de KNVB.

Oja, dan nog even dit:
KNVB-directeur amateurvoetbal van der Zee schreef in een column enige tijd geleden: “Ik heb mij dan ook voorgenomen om voordat mijn nieuwe termijn als directeur amateurvoetbal er over drie jaar op zit, met een oplossing te komen voor de weekendproblemen.” 

De thans door de KNVB gekozen weg om wedstrijden om 17.00 uur vast te stellen is dat in ieder geval niet, mijnheer Van der Zee!

Het bestuur van Koudekerk

 

 

 

1 REACTIE

  1. Hebben ze in Koudekerk onder een steen gelegen? Dit gebeurt al jaren. En dan nu zo n ophef maken. Idioot.

Reacties zijn gesloten.

Must Read