woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwaar gehavend AVV Alphen volstrekt kansloos tegen koploper Kethel Spaland

Zwaar gehavend AVV Alphen volstrekt kansloos tegen koploper Kethel Spaland

-

Derde klasse A (zondag)- Dat AVV Alphen een flink pak op de broek zou krijgen stond eigenlijk al vast op het moment dat de ploeg naar Schiedam afreisde. Trainer Rob de Lange moest een beroep doen op spelers uit het tweede en de jeugd om de gaten in de selectie op te vullen. Schorsingen, blessures en andere redenen zorgden ervoor dat  de spoeling akelig dun werd voor De Lange en dat de grootste titelkandidaat Kethel Spaland een makkelijke middag had. Aan het eind van de wedstrijd stond er 7-0 op het scorebord.

Aanvoerder Rick de Vries: ,,Je wilt natuurlijk niet het veld opgaan met het idee dat je een pak slaag zal krijgen, maar je moet wel realistisch blijven. Rob de Lange, onze trainer, vertelde dat hij vandaag maar kon beschikken over vier spelers die hij in zijn hoofd had in het begin van seizoen. We misten dus tien spelers die vandaag in de selectie hadden moeten zitten. Dat gemis vang je natuurlijk nooit op. Er deden nu jongens uit de jeugd mee, die gisteren al een wedstrijd hadden gespeeld. Dat is conditioneel niet te doen. En dan speelden we ook nog eens tegen de koploper. Het was gewoon een onbegonnen zaak, zeker als je bedenkt dat we ook nog eens twee uitvallers hadden in de wedstrijd zelf. Vechten tegen de bierkaai dus. Je wordt er niet vrolijk van.”

De al sinds de E-tjes bij AVV Alphen voetballende De Vries blikt vooruit: ,,We gaan waarschijnlijk van de topclubs geen punten afsnoepen. Daarvoor moeten we bij onze directe concurrenten zijn. Een paar krijgen we er nog. We moeten tegen deze clubs een paar leuke resultaten neerzetten wil het geen sofseizoen worden.” En nog verder vooruit kijkend: ,,Volgend jaar spelen we in de derde klasse zaterdag. Dat betekent voetballen tegen clubs uit de regio en vermoedelijk ook minder fysiek voetbal. Eerst dit seizoen nog maar zo goed mogelijk tot een einde brengen.”

Kethel Spaland-AVV Alphen 7-0 (3-0).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read