zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseMeerburg125ste interland voor Meerburger Daan Dikken

125ste interland voor Meerburger Daan Dikken

-

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben, CP-voetbal heeft dezelfde kenmerken als de reguliere voetbalvorm. Het wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Door de motorische beperking zijn er een paar belangrijke spelregels aangepast.

Het CP-team heeft zondag een uitstekende prestatie geleverd door Duitsland in Elspe met 2-5 te verslaan. De ploeg van Stephan Lokhoff herstelde zich hiermee van de 6-3 nederlaag van een dag eerder.

Het vriendschappelijke tweeluik in Duitsland is het eerste wapenfeit in wedstrijdverband van het vernieuwde CP-team na het WK waarin de ploeg als vijfde was geëindigd. Lokhoff wilde in deze duels vooral werken aan de speelwijze. Bij het WK lag de focus op het verdedigen. Nu wil hij doorbouwen met de nadruk op het aanvalsspel.

                        Een mooi moment voor Daan Dikken. Hij speelde zaterdag zijn 125ste interland.

Zaterdag was het CP-team nog wat onwennig. De ploeg verloor met 6-3. Namens Nederland waren Daan Dikken, de teruggekeerde Peter Kooij en Bruno Hoek trefzeker. Het duel was voor Dikken extra bijzonder. Hij speelde zijn 125ste interland en werd hiervoor voor de aftrap in het zonnetje gezet. Ian van Oorschot en Wessel Doorduin maakten juist hun debuut.

(Bron: KNVB)

Dikken is afkomstig van Meerburg. In 2014 stond dit interview op LAV:

Daan Dikken (Meerburg): ,,Mijn droom is een plak halen in Rio”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read