woensdag, mei 8, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70'Typische' LSVV'70 wedstrijd

‘Typische’ LSVV’70 wedstrijd

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Met een tiende plek op ranglijst in de vierde klasse was het tijd om weer punten te pakken voor de ploeg uit Leiden, alleen kwam de ploeg van Freek Jansen en Jan Nonkes voor de zesde keer met legen handen te staan aan het einde van de wedstrijd. Jansen: ,,Compleet onnodig om met 1-2 te verliezen van SJC. We speelden eigenlijk best aardig. Maar goed, in plaats van zesde staan we nu tiende en niet ver boven de ploegen die op degraderen staan.”

Speler Jurgen Bouwman: ,,De eerste helft was het niet heel erg best van beide kanten. Na 5 minuten kwam er een hoge bal van SJC en die spits (Stijn Dahler, red.) kopt hem aardig in. Dat is natuurlijk niet echt lekker beginnen als je gelijk achter komt. In de eerste helft hebben we eigenlijk niet heel veel kansen gehad. Alleen een schot van Jansen die er onderkant lat uit ging. Dus dan hebben we een beetje pech. Veel weggeven deden we ook niet.”

In de tweede helft was het spelbeeld anders en had LSVV’70 meer te vertellen tegen de ploeg uit Noordwijk. De club uit Leiden speelde verzorgder en beter. ,,Uiteindelijk resulteerde dat in de 80ste minuut in een treffer van Joppe Gloerich met een mooie kopbal. Natuurlijk gingen we daarna vanaf de zijkant meer pompen want er moest natuurlijk ook meer gebeuren. Dan is het misschien toch wel zonde dat we toch te veel willen en de aanval blijven zoeken. Daardoor ontstond er ruimte en daar profiteerden zijn van (doelpunt Juriaan van Duijn, red.).”

Vervolgend: ,,Deze nederlaag is onnodig te noemen. Maar daar hebben we er al meer van gehad dit seizoen. Misschien hadden we het puntje moeten koesteren, maar dat hadden we eerder moeten bedenken. Al met al best een ’typische LSVV wedstrijd’. De ploegen ontliepen elkaar nauwelijks wat. Dat je hem dan toch verliest is dan extra pijnlijk.”

Bouwman is ervan overtuigd dat dit punten zijn die je eigenlijk moet pakken wil je handhaven in de vierde klasse. ,,Zeker als je thuis speelt tegen een tegenstander die evenveel punten heeft, dan hoop je zeker dat je daar wel gewoon van gaat winnen. Dit is zuur en komt beroerd uit. De ploegen onder ons roeren zich ook. We zullen de lat hoger moeten leggen om niet verder in de problemen te komen.”

Tenslotte: ,,Ik denk zeker dat we een aardig team hebben en dat we niet horen te staan op de plek waar we nu staan. Maar de keiharde realiteit is wel dat je 4de van onder staat. En als je dan ook dit soort wedstrijden gaat verliezen tegen niet eens betere tegenstander, dan kan het weleens lastig gaan worden. Zelf geloof ik niet dat we bij de laatste drie gaan eindigen. Want daar zijn we naar mijn mening iets te goed voor. Dus ik verwacht dat als het zonnetje gaat schijnen en het voorjaar komt dat we wat beter voor dag gaan komen, dat we dan wel in de middenmoot gaan eindigen.”

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, T.van der Meer (70. Bouwman), Leugering, Jansen, Casteel (60. Van der Graaf), Van der Meij, Groenendijk, Petersen (60. Gloerich), Doornenbal, J. van der Meer (46. Loos), Van Beuningen.

Must Read