dinsdag, mei 7, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusWarmunda en Bernardus scoren beiden driemaal in enerverend duel

Warmunda en Bernardus scoren beiden driemaal in enerverend duel

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Waar Warmunda en Bernardus allebei van oorsprong zondagclubs zijn, kruisten zij nu de degens op een zonnige zaterdagmiddag. Na het verlies tegen Koudekerk vorige week was het voor Warmunda zaak om weer drie punten bij te kunnen schrijven. Bernardus won van Woubrugge en komt daarmee langzaamaan los van de onderste regionen. Zij wilden de stijgende lijn graag doorzetten. Beide teams moesten echter genoegen nemen met één punt: 3-3.

Onder haast lenteachtige omstandigheden werd er na een minuut stilte afgetrapt op Sportpark Overbos. De Warmonders toonden direct hun wil om te winnen: de snelle buitenspelers Nick van Riessen en Kevin van Bentem werden veel de diepte in gestuurd. Jasper Kortekaas, vandaag fungerend als spits, kwam al vroeg een aantal keer voor het doel van doelman Luuk Enter. Warmunda kwam dan ook verdiend op voorsprong via een knap doelpunt. Kortekaas kreeg de bal vanaf rechts, twijfelde niet en haalde kort na de stuit hard uit: 1-0.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Nog geen twee minuten later kwam Bernardus op gelijke hoogte via Koen Schellingerhout, enigszins tegen de verhouding in. Miscommunicatie in de verdediging van Warmunda leidde tot een uitbraak van Bernardus. Een hoge voorzet gaf de lange spits een niet te missen kans. Kort voor rust konden de bezoekers zelfs op voorsprong komen: na een individuele actie zag aanvoerder Jeffrey van der Heiden zijn poging net voorlangs gaan.

Na rust ging Warmunda door waar het in de eerste helft mee was begonnen. Met veel diepe ballen werd de Hazerswoudse verdediging getest. Het duurde daarom niet lang eer Warmunda wederom op voorsprong kwam. Terwijl de grensrechter van Bernardus stellig zijn vlag omhoog hield, tekende Kortekaas voor zijn tweede van de middag. Vlak daarna verdubbelden de blauwwitten de voorsprong zelfs via Van Bentem. De rechtsbuiten kreeg de bal op een presenteerblaadje van Menno van Noort, waardoor Warmunda een grote stap naar de overwinning leek te zetten.

De voorsprong van twee goals bleek echter niet groot genoeg. Waar het eerste uur voor Warmunda was, had Bernardus nu het betere van het spel. Om voorin wat extra stootkracht te creëren bracht trainer Ron Paling Remko van der Werff in als tweede spits. Een gouden wissel, bleek al snel. De spits werd nadrukkelijk gezocht en drukte meteen zijn stempel. Binnen vijf minuten trok hij de stand gelijk, door twee keer van binnen de zestien doelman Rens van der Zwet te verschalken.

Na de gelijkmaker was het beste van het spel er wel vanaf van beide ploegen. Het slechte veld eiste zijn tol van de spelers, waardoor het voetballen steeds moeilijk ging. Daarnaast werden duels feller en feller, hetgeen ertoe leidde dat de gemoederen zo nu en dan hoog opliepen. Mede daardoor vonden beide ploegen het net niet meer. Het duel eindigde in een gelijkspel, waar Bernardus tevredener mee leek dan Warmunda. Komende week krijgt Bernardus nummer laatst Roodenburg op bezoek. Warmunda speelt dan in en tegen Woubrugge.

Warmunda – Bernardus 3-3 (1-1) 13. Kortekaas 1-0, 15. Schellingerhout 1-1, 53. Kortekaas 2-1, 57. Van Bentem 3-1, 63. Van der Werff 3-2, 67. Van der Werff 3-3.