donderdag, mei 2, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 9Voorschoten'97 (za) plaatst zich voor volgende ronde ten koste van Jong Quick...

Voorschoten’97 (za) plaatst zich voor volgende ronde ten koste van Jong Quick Boys

-

In poule 9 van de Sportiff LAV Cup streden Voorschoten’97 en Quick Boys O21 voor de tweede plaats in de poule. Beide ploegen verloren eerder met 2-1 van Foreholte namelijk. Uiteindelijk won de eersteklasser, vooral na een zeer voortvarende start, met 4-3. De Katwijkers konden wel met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Kevin Sip, trainer van de blauwwitten. ,,We moesten noodgedwongen wat omzettingen doen en voordat we het wisten was het na elf minuten 3-0. De start van ons was dus slap en dan loop je achter de feiten aan. Wel herpakten we ons en we kwamen bij de 3-1 even terug in de wedstrijd. Helaas werd het ook snel weer 4-1, maar gelukkig bleven we geloof houden en bij rust was het al 4-2. Ook misten we nog een kans op de 4-3 in de 1 op 1. Na de pauze zijn we op jacht gegaan naar de aansluitingstreffer. De goal viel ook, maar verder kwamen we niet. Ondanks de nederlaag was het een prima avond. Zo kunnen de jonkies wennen aan dit niveau en onder meer de handelingssnelheid. Jammer dat we niet door zijn, maar nuttig was het zeker. De beroerde start heeft ons genekt.”

Collega Jeffrey Frijters: ,,Een enerverende en leuke pot waarin we uitermate sterk zijn gestart. Ons spel oogde ook fris en we liepen snel weg naar 3-0 en dat speelt makkelijker. Wel was het spijtig dat Miguel Boersma uitviel met een hamstringblessure en Martijn Hogenboom kwam in aanraking met de paal en moest ook naar de kant. Hopelijk valt de schade mee. Na rust hebben we ook nog diverse wissels benut en golfde het spel meer op en neer. We zijn niet echt in de problemen gekomen en bekeren nu dus door. Deze zege is zeker welkom gezien de situatie waarin wij verkeren. En we hebben de beker te verdedigen.”

Scoreverloop: Van der Krogt 1-0 en 2-0, Wijnalda 3-0, Vlieland 3-1, M. Maatoug (Tougie) 4-1, De Beste 4-2, Kuyt 4-3.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read