HomeTweede klasseForeholteNacompetitiereis Foreholte eindigt bij Nieuwerkerk

Nacompetitiereis Foreholte eindigt bij Nieuwerkerk

-

P/D- eerste klasse/tweede klasse (tweede ronde)- ‘Kevin in Oranje’, zo scandeerde de Nieuwerkerkse jeugd onophoudelijk tijdens de p/d-wedstrijd Nieuwerkerk – Foreholte. Dat bondscoach Ronald Koeman deze plaatselijke wens ook daadwerkelijk in vervulling zal laten gaan, lijkt een tikkeltje onwaarschijnlijk maar dat Nieuwerkerk-keeper Kevin de Geus onbetwist de Man of the Match was, dat zal niemand betwisten. De doelman was met name in de tweede helft een kwelgeest voor de bezoekers, die na rust hartstochtelijk op zoek gingen naar de verdiende gelijkmaker. Zover kwam het echter niet, waardoor de p/d-roadtrip van de Voorhouters, na winst van de rood-witten in de eerste ronde in Zeeland, in Nieuwerkerk aan den IJssel eindigde (1-0).

Op het snikhete Nieuwerkerkse kunstgras, scheidsrechter Van Elswijk, laste zeer begrijpelijk vier drinkpauzes in tijdens de wedstrijd, waren beide teams in het eerste half uur voorzichtig met het verspillen van energie en werd behoedzaam de aanval gezocht. Mede daardoor hoefden beide doelmannen voor rust nauwelijks in actie te komen. De gastheren slaagden er de eerste helft in om één van de spaarzame mogelijkheden tot een treffer te promoveren en met deze voordelige marge voor Nieuwerkerk gingen de teams aan de thee (1-0).

Na de pauze gooide Foreholte alle schroom van zich en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van De Geus. Swen Veenstra leek, na goed voorbereidend van Rick Brabander, na tien minuten spelen voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar de bal verdween op wonderlijke wijze net naast het Nieuwerkerkse doel. Niet veel later kreeg Brabander een goede kans op de 1-1, maar ook nu bracht De Geus redding.

De gastheren beperkten zich na rust vooral tot tegenhouden en hoopten via tegenaanvallen Foreholte pijn te kunnen doen. Nadat Foreholte-trainer Mario Koswal in de slotfase liefst vijf verse krachten had ingebracht werd de druk op het doel van De Geus nog verder opgevoerd, maar inzetten van Stan Spies (2x) en Ivo Smits troffen net geen doel.

Doordat de bezoekers massaal de aanval zochten, kreeg Nieuwerkerk voorin meer ruimte. Stefan van der Vlegel kreeg een uitgelezen kans op de 2-0, maar de aanvoerder zag zijn kopbal van dichtbij over het doel van Foreholte-keeper Piet Meeuwissen eindigen. Niet veel later floot Van Elswijk voor het einde van een vermakelijke wedstrijd, die in Nieuwerkerk de gelukkige winnaar kende (1-0).

Koswal, ook volgend seizoen in Voorhoutse dienst, blikte kort na afloop terug op de net geleden nederlaag, maar desondanks weigerde de oefenmeester om zijn ploeg als verliezer te zien. Koswal:,, Het seizoen gaat over 26 wedstrijden en in deze zware competitie zijn we als derde geëindigd. Dat is een uitstekende prestatie, waar we trots op mogen zijn. We hebben dit seizoen met veel tegenslagen te maken gehad. Op een gegeven moment stonden we op de twaalfde plaats, maar als je ziet hoe we met zo’n jonge ploeg zijn teruggekomen, dan is dat gewoon heel knap. We hebben genoten van het spelen van de p/d-wedstrijden. Dat het vandaag niet gelukt is om verder te komen is jammer, maar uiteindelijk overheerst bij mij het positieve gevoel’’, aldus Koswal tot besluit.

Nieuwerkerk – Foreholte 1-0 (1-0). 21. Den Hartog 1-0.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Van der Velde, Slobbe, Ligtvoet, Smits, Brabander (71. Spies), Berg, Veenstra (82. Arroyo), Voorn (82. Roffelsen), Noordermeer (71.Admiraal), Jansze (71. Zalewski).