vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 43 (26 mei- 2 juni)

Lopend Vuurtje, deel 43 (26 mei- 2 juni)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 43. De 22ste van 2023.

  • In een poging de derde klasse te bereiken neemt SJZ het zaterdag op tegen Laakkwartier. Eén keer eerder speelde SJZ in competitieverband tegen de Haagse ploeg. In het seizoen 1979-1980 kwam Laakkwartier op 17 februari 1980 naar Haasbroek. Het werd 1-1 door een Zoeterwouds doelpunt van Peter Bos. In Den Haag won SJZ met 0-1 door een treffer van Cor van Tongeren. Aardig om te vermelden dat de huidige SJZ-voorzitter Tom van der Meer in beide duels van de partij was.
  • Op 27 mei was er bij Roodenburg een reünie van spelers die in 1973 streden voor het landskampioenschap van de zondagafdeling. Dat het een memorabel avondje was waarin vele herinneringen werden opgehaald uit vervlogen tijden behoeft geen betoog. Vandaag volgt een verslag!
  • Dan gaan we nu over naar de vacatures: ,,Valken’68 zoekt voor het seizoen 2023-2024​  ​gemotiveerde jeugdtrainers voor haar selectieteams​ JO16. En dat is nog niet alles: de club uit Valkenburg zoekt ook naarstig naar zowel een grensrechter voor het eerste als voor het tweede elftal. Alle functie-eisen zijn op de website te vinden.
  • ASC groeit als kool en heeft een schitterend clubhuis. Toch ontbreekt er wat aan: ,,Voor de exploitatie van ons clubhuis zijn wij op zoek naar: Horecamanager A.S.C.” Er wordt wel wat van de kandidaten verwacht, maar dat lijkt ons terecht.
  • Over naar Sassenheim: ,,De jongens van de O23-1 van RKVV Teylingen zoeken voor aankomend seizoen een enthousiaste coach die ons graag wil ondersteunen op tactisch gebied. Wij zijn een groep gemotiveerde jongens van verschillende leeftijden (17-23), die een keer per week trainen (woensdagavond) en graag lekker voor de gezelligheid met elkaar voetballen.”
  • UVS is voor een nieuw JO15-1 team op zoek naar enkele versterkingen. Wil jij op minimaal eerste klasse niveau voetballen in een leuk team onder begeleiding van een professionele trainer (reeds aanwezig)? Dit is je kans!
  • Warmunda groeit op de socials! En hoe leuk is het om alle leden, supporters of vrienden van Warmunda ook zelf reporter te laten worden?! Dus vanaf vandaag staat de Whatsapp tiplijn van het Warmunda mediateam (071 301 0683) open voor leuke berichten, foto’s en video’s. Kwaliteit is geen vereiste, leg het vooral vast met je telefoon plus een korte beschrijving erbij. Dan zorgen wij dat er iets leuks van wordt gemaakt en geplaatst.
  • En dit bericht uit Leimuiden maakte ons even stil. ,,Geschokt. Met dat woord kunnen we het beste onze gevoelens omschrijven nadat wij het bericht ontvingen dat Ria van der Meer plotseling was overleden. Geschokt en vol ongeloof. Tijdens het Dik en Mik Toernooi van anderhalve week geleden was ze nog actief als vrijwilliger en stond Ria net als tijdens voorgaande edities broodjes te smeren. Een taak die ze – zonder twijfel – nog tot in lengte van jaren had willen vervullen.” Wij wensen iedereen bij Kickers’69 sterkte met dit verlies.
  • Het einde van het seizoen wordt bij veel clubs feestelijk gevierd……Bij FC Rijnvogels bijvoorbeeld: ,,De apotheose van een week lang feest is op zaterdag 3 juni 2023. De slotdag van het seizoen en het absolute hoogtepunt van de voetbaljaargang. Op het evenementenplein (open vanaf 10.00 uur) is er de hele dag live muziek met voor ieder wat wils, zijn er diverse activiteiten op het sportpark en wordt er natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht. Voor de jeugd is er ook weer een mooi programma samengesteld.”
  • En in Roelofarendsveen. ,,Zaterdag 24 juni gaan we bij EMM’21 het seizoen afsluiten. Wij hebben voor alle leeftijdscategorieën een leuke activiteit. Op onze site staat het programma. Kijk bij welke leeftijdsgroep je hoort en zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent. Ook vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden zijn ook welkom.”
  • Op 3 juni is de familiedag bij Koudekerk. Een programma voor elk wat wils zo lezen wij. Wat een afsluiter!
  • Au! Ik stoot mijn neus: de hekken zijn dicht, het sportpark afgesloten. Het ene na het andere terrein gaat voor korte of langere tijd dicht. Het volgende lazen we op de website van Voorschoten’97: ,,Behoudens het tentenkamp (8 & 9 juli) zal het sportpark gesloten zijn van 1 juli tot en met 6 augustus. Op dinsdag 20 juni zal de kantine voor het laatst op dinsdagavond geopend zijn en voor de woensdag- en donderdagavond is dat een week later (28 & 29 juni).”
  • Ook voor deze prachtige rubriek nadert het einde van het seizoen……..We doen er nog drie dus mocht je als club iets te melden hebben…
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read