donderdag, juni 13, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 42 (19-26 mei)

Lopend Vuurtje, deel 42 (19-26 mei)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 42. De 21ste van 2023.

 • ,,Op vrijdag 8 september 2023 organiseert RCL voor de 4e maal het RCL Old Stars Walking Football toernooi voor KiKa. Wij nodigen uw vereniging graag uit om aan ons toernooi deel te nemen. Volledig geleid door vrijwilligers kunnen 24 teams spelen voor KiKa. Uw bijdrage bedraagt € 125,- per team van maximaal 10 spelers en wordt door ons volledig aan KiKa gedoneerd.” Zo begint de uitnodigingsbrief van RCL aan geïnteresseerde clubs. KiKa is een organisatie die warme steun verdient! Meer weten zie de site van de club uit Leiderdorp.
 • Bij SJZ wordt teruggeblikt op een memorabele zaterdag: ,,In de aanloop naar de vijftigste derby schonk weekblad Voetbal International ruim aandacht aan het duel tussen SJZ en Meerburg. Ook het Leids Nieuwsblad, LeidenAmateurVoetbal en andere media hadden een terug- en een vooruitblik. Voor het eerste fluitsignaal werd een minuut lang geapplaudisseerd ter herinnering aan SJZ-jeugdlid Boy Wondergem. Hij was ongeneeslijk ziek en verloor op 7 maart van dit jaar de ongelijke en oneerlijke strijd. Boy werd slechts 15 jaar.
 • In de nieuwsbrief van ROAC lazen we het volgende: ,,In de eerste week van de zomervakantie worden de Veense Voetbaldagen bij EMM ‘21 georganiseerd. Ben je helemaal gek van voetbal en wil je van 12 t/m 15 juli deelnemen aan ons gevarieerde trainingsprogramma waar ontwikkeling & plezier hand in hand gaan? Inschrijven en meer info via www.sport-guide.nl! Je ontvangt een mooi Nike-shirt met ons logo en meerdere leuke aandenkens. Ben je nieuwsgierig geworden?” Er is een link waar je de beelden van vorig jaar kunt bekijken: https://www.instagram.com/reel/CgjcopIseXY/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
 • Teylingen: ,,Wij, de jongens van de O23-1 van RKVV Teylingen zoeken voor aankomend seizoen een enthousiaste coach die ons graag wil ondersteunen op tactisch gebied. Wij zijn een groep gemotiveerde jongens van verschillende leeftijden (17-23), die een keer per week trainen (woensdagavond) en graag lekker voor de gezelligheid met elkaar voetballen.Echter zitten wij al sinds begin seizoen 22-23 zonder coach/trainer, iets waar onze prestaties onder lijden. We zoeken iemand die tijdens de wedstrijd het overzicht kan houden en ons in de kleedkamer kan toespreken en oppeppen. Daarnaast zouden wij het ook mooi vinden als onze toekomstige coach ons ondersteuning kan bieden op het trainingsveld.”
 • Deze week werd onze redactie aangenaam verrast en kreeg het blosjes op de wangen. Waarom? Zie de foto’s! Heel attent en wordt gewaardeerd, TAVV!!
 • Op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni wordt er bij VV Koudekerk gestreden om de sportprijzen door alle jongens en meisjes die geboren zijn in 2008 of later. Ook broertjes en zusjes mogen deelnemen. Het thema is dit jaar Hawaii. Het sportweekend is een voetbalweekend waarin alle spelers en speelsters strijden om de titel Sportman en Sportvrouw van het jaar. Op vrijdagavond is er een voetbaltoernooi. De jongste jeugdleden en de oudste jeugdleden worden gemixt en spelen een toernooi Dit toernooi duurt tot ongeveer 21:30 uur. De kinderen mogen vrijdagavond blijven slapen in tenten op het trainingsveld. Met ervaren nachtwachten wordt er overnacht op de club. Na het ontbijt op de club worden op zaterdag voetbal gerelateerde voetbalspelletjes gedaan. Bij deze spelletjes kunnen er punten worden verdiend. Aan de hand van deze punten worden de Sportman en Sportvrouw gekozen. Het programma van de familiedag bij Koudekerk is op de website te vinden. Er zijn nog wat wijzigingen mogelijk.
 • Alle leden van SV Aarlanderveen worden hierbij uitgenodigd voor de bijzondere Algemene Leden Vergadering (ALV) op woensdag 31 mei 2023 in de kantine van SV Aarlanderveen. Aanleiding voor deze bijzondere ledenvergadering is de goedkeuring van de leden voor de plannen voor de aanleg van een kunstgrasveld met wedstrijdverlichting op het huidige hoofdveld. De ALV begint om 20:00 uur, de kantine is open vanaf 19:30 uur.
 • De sponsorcommissie van UVS is trots u te kunnen meedelen dat Eetcafé ‘Bij Tante Jans’ uit de Stevenshof in Leiden zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Jaren terug was Theo Annokee met zijn bedrijf ook sponsor bij UVS maar nu met de nieuwe ontwikkelingen heeft hij na een aantal gesprekken met een zeer betrokken UVS’ er zich weer aan UVS verbonden. Hollandse gezelligheid en eerlijk koken zijn de kernwoorden van ‘Bij Tante Jans’.
 • Kickers’69: Afgelopen nacht is ons lid van verdienste Ria van der Meer overleden. De geplande seizoensafsluiting met alle festiviteiten van zaterdag 27 mei worden afgelast. De wedstrijden gaan gewoon door, de kantine sluit op de normale tijd.
 • Voorschoten’97 meldt: ,, Het einde van het seizoen nadert en in het huidige kledingplan wordt alle wedstrijdkleding aan het einde van het seizoen ingenomen. De kledingcommissie gaat in de zomerperiode de kleding opnieuw verdelen over de teamtassen voor jeugd en senioren, zodat iedereen er volgend seizoen weer netjes bij loopt. Ook nemen we de wedstrijdmaterialen weer in op deze dagen. De inname van de wedstrijdkleding en materiaal  vindt plaats op 17 en 24 juni boven de kantine.” Ook bij uw cluppie zal er iets dergelijks plaatsvinden. Houd de website in de gaten!
 • Bij Valken’68 wordt een JO-16 trainer gezocht: ,, ​​Als ​​O16-1 trainer zorg jij voor het laatste stukje ontwikkeling van de spelers richting de senioren. Binnen deze lichting leren spelers in dienst van het team en het doel spelen. Jij bent als trainer diegene die de speler stimuleert en de mogelijkheden biedt om zich te laten ontwikkelen op de specifieke taken die bij zijn/haar positie in het veld horen. Dit door middel van het aanbieden van kwalitatief goede oefenstof op de trainingsdagen als voorbereiding op de zaterdagen. Op zaterdagen ben jij diegene die zorg draagt voor de wedstrijdbespreking voorafgaand aan de wedstrijd en het coachen tijdens de wedstrijden.”
 • Bij de familiedagen van FC Rijnvogels staan gezelligheid en sport centraal: ,,Zaterdag 3 juni 2023 staat de slotdag van de Familiedagen 2023 op het programma. Een dag vol activiteiten met voor de jeugd- en familieleden van FC Rijnvogels een geweldige activiteit aan het einde van de ochtend. Meervoudig wereldkampioen panna, Mehdi Amri, komt dan namelijk naar de Kooltuin. Voorafgaand zullen enkele selectiespelers van heren 1 de warming-up verzorgen, voordat Mehdi in een pannakooi spelers zal uitdagen voor een potje voetbal.” Er is natuurlijk veel meer.
 • Het belooft schitterend weer te worden dit weekend. Ook in sportief opzicht lijkt het voor veel clubs een waar hoogtepunt van het jaar te worden. Is uw club veilig en spelen de mannen een lekker potje zomeravondvoetbal, dan is het goed en ontspannen toeven langs de lijn en op het terras. Speelt de spanning de hoofdrol? Kan uw club degraderen, nacompetitie spelen of kampioen worden? Ook dan is het heerlijk om erbij te zijn. En we weten het; winnen en verliezen horen er nu eenmaal bij..
 • Kickers’69: Onze voorzitter Wim Buskermolen is vorige week officieel met pensioen gegaan. Daarom werd hij afgelopen dinsdag verrast tijdens een Sprietloopvergadering in Café Keijzer. Onder leiding van Niek NiekFamous feliciteerden wij Wim met deze mijlpaal.Wim gaat met pensioen olé olé!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read