zaterdag, april 27, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory blijft verbijsterd achter na tumultueuze slotminuut

Football Factory blijft verbijsterd achter na tumultueuze slotminuut

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Football Factory dacht een minuut voor tijd bij het Zoetermeerse Buytenpark, na een treffer van Daily Hoogkamer, op een beslissende 0-2 voorsprong te zijn gekomen en met de drie punten naar Leiden te kunnen terugkeren, maar tot verbijstering van de rood-zwarten werd de treffer om onduidelijke redenen geannuleerd. Tot overmaat van ramp voor de Factorians scoorden de gastheren uit de daarop volgende aanval de gelijkmaker, waarna de scheidsrechter affloot voor het einde van de wedstrijd (1-1).

Football Factory-trainer Pieter van Schie was kort na afloop nog hoorbaar ontdaan over het onverwachte einde van de wedstrijd. Van Schie: ,,,Ik moet nog even laten bezinken van wat ik in de laatste minuut heb gezien. We scoren een glaszuiver doelpunt, maar de scheidsrechter besloot om gehoor te geven aan het vlagsignaal van hun grensrechter. Werkelijk niemand van ons wist wat er aan de hand was, buitenspel kon het zeker niet zijn, en we vroegen uitleg aan de scheidsrechter. De tegenstander wachtte daar niet op, nam snel de vrije trap en niet veel later lag de 1-1 bij ons in het mandje. Ongelooflijk. Ik loop al aardig wat jaartjes mee in de voetballerij, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. We verliezen nu opnieuw punten aan een ploeg die bij minder sterke ploegen behoort.”

,,Vorige week spelen we een prima pot tegen Bernardus en winnen we verdiend, maar vandaag hebben we het, net als tegen Delft, laten liggen. Als je hoort dat Hazerswoudse Boys vandaag met 1-12 van Delft heeft gewonnen, dan doet dat nog steeds zeer. Het duurde trouwens vandaag wel even voordat we op voorsprong kwamen maar toen we via de ingevallen Amin Fatlaoui op 0-1 kwamen, had ik niet het gevoel dat we nog in de problemen zouden komen. Enorm balen dat de wedstrijd voor ons zo eindigt, maar aan de andere kant hadden we zelf de wedstrijd al veel eerder zelf moeten beslissen en dan zou deze arbitrale dwaling zonder gevolgen voor ons zijn gebleven’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Buyenpark – Football Factory 1-1 (0-0) 70. 0-1 Fatlaoui, 90. Buytenpark 1-1.

Basisopstelling Football Factory: Meyburg, Loaiza, De Jongh, Den Broeder, Nagy, Van Schie, Van den Akker, Hoogkamer, Trauer, Velt, Van der Capellen.

 

Must Read