zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryRemontada aan de Kikkerpolder, Football Factory verslaat Hazerswoudse Boys

Remontada aan de Kikkerpolder, Football Factory verslaat Hazerswoudse Boys

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Football Factory won thuis met 4-2 van Hazerswoudse Boys, maar daar zag het na de eerste helft niet naar uit. De uitploeg leidde soeverein met 0-2 en had tot dat moment weinig te vrezen van de Leidenaren. In de tweede helft draaide het team van trainer Pieter van Schie de boel om en bleek sprake van een onvervalste remontada.

Robert Swart, trainer van de bezoekers voorafgaand aan de wedstrijd: ,,We hopen de nare smaak van vorige week (redactie: verlies tegen SJC) weg te kunnen spoelen. Ik ben heel benieuwd hoe onze jonge ploeg zich staande houdt tegenover deze tegenstander.”

Football Factory trainer Van Schie had zijn ploeg op eigen wijze voorbereid op deze wedstrijd: ,,Ik geef de jongens de opdracht mee om niet mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander en vooral te durven voetballen. Als we ons aan onze afspraken kunnen houden dan moeten we deze wedstrijd kunnen winnen.”

Ondanks dit strijdplan vooraf bleek daar bij Football Factory in de eerste helft weinig van in de uitvoering. Football Factory zocht iedere keer met een lange bal snel de opening naar de fysiek sterke spits Daily Hoogkamer. De aanvaller van Football Factory kwam er echter maar weinig aan te pas tegen de twee centrumverdedigers van Hazerswoudse Boys. Als hij al een keer het duel won dan werd hij met een overtreding afgestopt. De mannen van Swart hadden het voetballend beter voor elkaar en wisten elkaar makkelijker te vinden.

Het was Hazerswoudse Boys dat al binnen tien minuten de score opende. Uit de eerste vlot lopende aanval over de rechterkant was het Silvester Blonk die goed door ging en de bal voorzette. Ivo Vogelaar kopte de bal uit de voorzet op de paal, waarna die voor de voeten van Milan van Vliet kwam, die eenvoudig binnen kon tikken. Vogelaar was na ruim een half uur spelen zelf verantwoordelijk voor de 0-2 van Hazerswoudse Boys. Na een door de Leidenaren onnodig weggegeven vrije trap aan de zijlijn kopte hij bij de eerste paal knap de bal binnen.

Tussen de beide doelpunten leek Hazerswoudse Boys al eerder de marge te verdubbelen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding op de doelman. Hazerswoudse Boys ging met een 0-2 voorsprong de rust in en had weinig last van Football Factory. De Leidenaren kwamen niet verder dan wat kleine kansjes en een kopbal rakelings langs het doel. Het leek een makkelijke middag te worden voor de mannen van Swart.

De tweede helft draaide dit helemaal om en kwam Football Factory een stuk beter voor de dag. Dat leidde al direct tot resultaat want binnen vijf minuten na rust was de achterstand weggewerkt. Eerst was het de uitblinkende Jorre Van de Ryse die zijn schot vanaf de zijlijn in de verre hoek van het doel zag vliegen buiten het bereik van de doelman. Een voorzet of een schot? In ieder geval de belangrijke aansluitingstreffer.

,,In de rust gaf de trainer aan dat we moesten blijven voetballen en vooral ook meer moesten schieten op doel want dat hadden we te weinig gedaan de eerste helft. Bij mijn doelpunt zat een beetje geluk bij, maar noem het maar een gericht schot”, aldus een lachende Van de Ryse. De doelpuntenmaker was ook betrokken bij de tweede goal van de thuisploeg. Na een goede actie gaf hij de voorzet op Amin Fatlaoui Hentati die de bal eenvoudig binnen kon lopen.

Hazerswoudse Boys beperkte zich tot counteren en kon niet meer het spel spelen dat zij in de eerste helft op de mat legden. Football Factory was duidelijk sterker maar toch wisten de Leidenaren niet tot veel uitgespeelde kansen te komen. Wel tot doelpunten en daarmee liet de ploeg van Van Schie zien effectief te zijn met de kansen die zij kregen.

De hardwerkende spits Hoogkamer kon na een slimme steekpass zichzelf vrijspelen voor de keeper. De spits bleef kalm en schoof beheerst de bal langs de keeper in het doel. Het slotakkoord was voor invaller Leonardo Oliveri. Doelman Van der Reest schoot volledig onnodig de bal in de voeten van Oliveri, die een tegenstander uitkapte en de 4-2 binnenschoot.

Voor Swart is er nog genoeg werk aan de winkel. Vooral het grote verschil tussen de eerste en tweede helft van de mannen uit Hazerswoude geeft aan dat de jonge ploeg in opbouw nog stappen moet gaan zetten. De Leidenaren hebben veerkracht getoond en kunnen na de remontada tevreden terugkijken op een uiteindelijk mooie voetbalmiddag.

Football Factory – Hazerswoudse Boys 4 – 2 (0 – 2). 8. M. van Vliet 0-1, 38. Vogelaar 0-2, 46. Van de Ryse 1-2, 50. Fatlaoui Hentati 2-2, 78. Hoogkamer 3-2, 45+4. Oliveri 4-2.

Football Factory: McTurk , Loaiza, de Jongh, Lion, Hoogkamer, van Schie, Hentati, Vande Ryse, Stoop, Trauer, van den Akker.

Hazerswoudse Boys: van der Reest, Schuurman, van Buuren, Gordijn, Griffioen, J. van Vliet, Blonk, Swart, M. van Vliet, Stolwijk, Vogelaar.