woensdag, december 6, 2023
HomeVijfde klasseFootball FactoryZwaarbevochten overwinning voor Football Factory op Bernardus

Zwaarbevochten overwinning voor Football Factory op Bernardus

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – Football Factory blijft nog in de race voor het kampioenschap na een zwaar bevochten zege thuis tegen Bernardus. De nummer drie van de ranglijst wist dankzij twee penalty’s nipt te winnen van de middenmoter in een stroeve wedstrijd: 2-1.

Het zonovergoten sportpark Universitair Sportcentrum was het decor voor een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die niet voor elkaar onder deden. Dit bleek ook uit de eerste fase van de wedstrijd. Beide teams wilden niet te hard van stapel lopen en speelden vanuit de organisatie. Zo viel er ook een lange tijd geen kans te noteren en konden de ploegen elkaar nog niet betrappen op grote fouten.

Dit was typisch een wedstrijd die een doelpunt nodig had. Rond de dertigste minuut leek dit ook te gaan gebeuren in het voordeel van Football Factory. Michael Vermeulen liep in de rug van Simon Feuser en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Jonas Boukhedmi pakte z’n verantwoordelijkheid en legde aan voor de strafschop. Koeltjes werd de bal links onderin het doel geschoten: 1-0.

De wedstrijd brak open en beide ploegen waren bereid om tot het uiterste te gaan voor een resultaat. Dit was goed te zien in de duels die vanaf dat moment steeds harder werden en daardoor de gele kaart vaak getrokken werd. Het fanatisme op het veld was ook bij de toeschouwers te vinden die met regelmaat van zich lieten horen. ,, Je merkt dat de sfeer steeds grimmiger wordt en dat er zeker hardere overtredingen worden gemaakt, maar dat is ook te verwachten bij zo’n beladen wedstrijd”, aldus de vleugelspeler van Bernardus, Tim Schalken.

Na de rust maakte de uitploeg al snel de gelijkmaker waar Schalken een belangrijke rol speelde. ,, Ik krijg een mooie diepe bal van Jeffrey van der Heiden en ik zie de keeper uitkomen en schoot de stuiterende bal over de doelman richting het doel en gelukkig loopt Bryan Straathof goed door en komen wij weer verdiend gelijk.”

,,Wij krijgen na rust vrij snel de 1-1 tegen en dan weet je dat het vrij lastig wordt en hadden wij ook niet meer de kracht om aanvallend veel te creëren, maar gelukkig stonden we verdedigend goed en winnen we door twee terechte penalty’s. Dan wordt het eigenlijk een vechtwedstrijd en die zijn extra lekker om te winnen”, aldus Pieter Maat de aanvoerder van Football Factory.

De 2-1 kwam dus voort uit een penalty na een overtreding op Maat. De bal werd na driekwart wedstrijd in het doel gewerkt, alleen was de uitploeg het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. ,,De eerste penalty valt nog wat voor te zeggen, maar bij de tweede gingen allebei de spelers voor de bal en wijst de scheids tot ieders verbazing naar de stip”, aldus Schalken.

Na veel strijdlust en inzet bleef de score onveranderd en was het contrast tussen euforie en teleurstelling heel groot.

Football Factory – Bernardus 2-1 (1-0) 32. Boukhedmi 1-0, 53. Straathof 1-1, 65. Boukhedmi 2-1.

Basisopstelling Football Factory: McTurk, Vande Ryse, Maat, De Jongh, Lion, Velt, Feuser, Boukhedmi, Trauer, Van den Akker, Nagy.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Van Tol, Van der Horst, Rijnbeek, Roelandse, Vermeulen, Schalken, Van der Heiden, Straathof, Oudshoorn, Schakenbos.

Max Heederik

Note redactie: zie ook de eerder geplaatste fotoreportage

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read