maandag, mei 6, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys-leus ‘Hi, ha, Vogelaar, scoren maar!’ vijf keer te horen  

Hazerswoudse Boys-leus ‘Hi, ha, Vogelaar, scoren maar!’ vijf keer te horen  

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Beau Gordijn, verdediger van Hazerswoudse Boys, was er in het gesprek zondagmiddag heel duidelijk over: ,,Een dik verdiende 6-1 overwinning op Overschie, heerlijk op het kunstgrasveld, waar we het niet echt moeilijk hebben gehad tegen deze onbekende tegenstander. En waar ze na rust even meer dreiging vertoonden, liet onze trainer Robert Swart doelpuntenmaker Ivo Vogelaar maar staan. Hij maakte voor rust een pure hattrick en scoorde na rust ook weer drie keer. Helaas werd er één van op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd, maar met zijn twee andere treffers kwam hij op vijf treffers en wij uiteindelijk op deze prachtige 6-1 zege.”

Hazerswoudse Boys stond vooraf zevende met zeven uit vijf en was na de 5-0 zege vorige week op het Delftse DVC in de vaart der volkeren. De onbekende tegenstander Overschie stond zesde met acht uit vijf. Maar ze krijgen nog wel vier punten in mindering en een geldboete waar GLZ /Delfshaven zelfs uit deze competitie is gezet. Het streven van de thuisploeg was dus duidelijk. Aansluiting zoeken bij de kopgroep en liefst meer dit seizoen.

Gordijn (bovenste foto): ,,We hadden het best gemakkelijk de eerste helft, er was veel ruimte voor ons. Ik vond Overschie echt geen goede ploeg en Vogelaar wist drie keer die ruimte te benutten. Hij scoorde de 1-0 na een mooie voorzet van Jasper Stolwijk, de tweede was een zwabberschot randje zestien en de 3-0 was een fraaie intikker na een voorzet van Loe Patzig. Hij was totaal ongrijpbaar en heeft wel drie verschillende rechtervleugelverdedigers tegenover zich gehad.”

De trainer van de Rotterdammers wisselde kort voor rust al drie spelers, duidelijker kan je je onvrede niet laten zien. Na rust wisselde Swart ook drie spelers. ,,We hebben een brede, veelal jonge, selectie dus met zo’n stand is het goed om meer spelers minuten te laten maken. Maar zij scoorden kort na rust met een fraaie kopbal wel opeens de 3-1 en kort daarna miste dezelfde speler dé dot van een kans op de aansluitingstreffer. Ik denk dat die Rotterdamse opleving de reden was van de trainer om Vogelaar te laten staan. Gelukkig maar, want hij scoorde na zijn afgekeurde treffer de 4-1 middels een fraai schot, invaller Robby Kraan maakte de 5-1 alleen op de doelman afstormende en Vogelaar (foto hieronder) weer kopte met kracht de 6-1 eindstand binnen”, aldus de enthousiast verhalende Gordijn.

Hazerswoudse Boys kwam met deze zege op tien uit zes (18-11) op plek zes waar nu stuivertje werd gewisseld met Overschie dat zevende werd met acht uit zes (9-17). Gordijn: ,,Ze waren beter dan DVC, maar ik vond het gewoon geen goede ploeg. De zwakte zat duidelijk in hun achterhoede. En nu komende zaterdag op naar DVV Delft, de hekkensluiter met één punt.” Of Vogelaar weer weet te scoren, hij heeft er dit seizoen nu al acht gemaakt, we wachten het af. Overschie zal komende zaterdag in ieder geval de borst echt nat moeten maken als koploper SJC in Rotterdam op bezoek komt.

Gordijn genoot nog heerlijk na van deze fantastische voetbalmiddag met dito uitslag toen hij met vrienden op weg was naar het voetbalstadion in Ierland waar een vriend met St. Patricks de Ierse bekerfinale om 16.00 uur ging spelen tegen Bohemians in het stadion waar het Nederlands elftal eerder de Ierse nationale ploeg trof. Een mooie en waardige en feestelijke afsluiter van een heerlijk voetbalweekeinde.

Dat deze vijfde klasse ook onbekende tegenstanders oplevert met schitterende achtergrondverhalen is zeker ook bij Overschie het geval. Want deze club ontstond in 2016 door een fusie tussen RVV AGE en VV GGK. Dat leidde tot de nieuwe clubnaam RVV AGE – GGK wat voluit geschreven tot de langste clubnaam in de Nederlandse voetbalhistorie leidde: ‘Rotterdamse Voetbal Vereniging Abraham van Stolk Groei en Roem moeten immer naar Ambitie leiden Eendracht doet Samen spelen – Gemeentelijke Gasfabriek Keilehaven’. Voor het voetbalseizoen 2022 – 2023 werd het RVV Overschie zoals wij ze van Leiden AmateurVoetbal nu ook kennen.

Hazerswoudse Boys – RVV Overschie 6-1 ((3-0). Vogelaar 1-0, Vogelaar 2-0, Vogelaar 3-0, Bosman 3-1, Vogelaar 4-1, Kraan 5-1 en Vogelaar 6-1.

Hazerswoudse Boys: Van der Reest. Van Buuren, Gordijn, Tijssen (Griffioen), Van Meurs (Kraan)), Timmermans (J. van Vliet), Meijer, Blonk (M. van Vliet), Patzig, Stolwijk (Swart) en Vogelaar.

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read