zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV’70 maakt ook buiten stadsgrenzen indruk

LSVV’70 maakt ook buiten stadsgrenzen indruk

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Een verslaggever van een Zoetermeerse voetbalsite bezocht de wedstrijd LSVV’70- SVO Buytenpark (6-0), waarbij zijn focus was gericht op de Leidse ploeg. Zijn verslag werd uiteindelijk niet geplaatst, maar LAV wist het artikel te achterhalen…..

Toen de twee teams het veld opkwamen werd al duidelijk dat er voor ‘onze club’ geen eer te behalen was. In de vijfde klasse verwacht je geen afgetrainde en gespierde lijven; LSVV’70 spotte met dit klaarblijkelijke vooroordeel. Duidelijk was dat de selectie van de Leidenaren menig uurtje in de sportschool, lees krachthonk, of op het trainingsveld heeft doorgebracht. Kracht vertalen naar een soepele techniek en vlot combinatievoetbal is vaak een ander chapiter, maar de ‘studenten’ bewezen dat zulks wel degelijk mogelijk is.

Ik plaats ‘studenten’ doelbewust tussen aanhalingstekens daar menig voetballer van roodwit de studentgerechtigde leeftijd reeds lang gepasseerd zal zijn en dichter staat bij hun afscheid van een werkzaam leven dan bij de studententijd. Het voetballend vermogen leed daar allerminst onder en was zoals gezegd bovengemiddeld. Tactisch was het zo mogelijk nog beter. Scouts hadden de speelwijze van onze ploeg duidelijk geanalyseerd en de trainer, ene Jansen, had zijn mannen met de enige juiste tactiek het veld ingestuurd om onze jongens ondersteboven te spelen: de ruit met de punt vooruit. Zie daar maar eens onderuit te voetballen.

Lof genoeg zou men zeggen, maar ik wil als laatste nog één pluim uitdelen: ,,In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, zei Goethe al. Voor de weinigen onder de lezers die de complete werken van de grootste der Duitse schrijvers niet kennen volgt hier de vertaling: ‘in de beperking toont zich de meester.’ LSVV’70 had gemakkelijk de dubbele cijfers kunnen bereiken, maar liet dat na. Opzet? Welzeker. Zo wipte de anders zo trefzekere spits de bal van een halve meter afstand tegen de lat in plaats van simpel te scoren. Hulde daarvoor.

De return staat voor 2 maart op het programma. Het zal druk worden op ons park. Volgens X reizen er honderden fans in speciale bussen mee naar de uitwedstrijden. Nu zaten er anderhalve man en een paardenkop op de tribune, maar we geloven niet dat de thuisploeg van vandaag onzin verkondigt op X, dat lijkt ons niets voor hen. Noteer de zojuist genoemde datum maar vast in de agenda.

Rest mij nog Lex Veloo sterkte en een snelle beterschap toe te wensen. Bij een ongelukkige botsing kneusde de speler van Buytenpark zijn scheenbeen en moest strompelend van het veld. Ik weet zeker dat iedereen aanwezig vandaag in Leiden hem een snel herstel toewenst.

Ruud

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read