HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 laat teveel kansen liggen

Valken’68 laat teveel kansen liggen

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft zichzelf tekort gedaan in het duel op eigen complex tegen Honselersdijk (0-1). De formatie van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel kreeg genoeg kansen, maar de paal en lat hielpen niet mee. Ook Quinten van der Hlem, de doelman van de Dijkers, is niet langer een graag geziene gast op ’t Duyfrak. Althans, de doelman voorkwam met zijn optreden dat Valken’68 minimaal een puntje kon toevoegen aan het totaal.

Verdediger Jesper Slootweg vatte het goed samen na afloop van de wedstrijd Valken’68 tegen SV Honselersdijk: ,,Al hadden we nog uren door gevoetbald, scoren zat er vandaag niet in. Mij lukte het ook niet omdat de paal in de weg stond. Een gemiste kans voor ons als ploeg.”

In de eerste helft kreeg Valkne’68 ook meer kansen. In twee fases kort na elkaar. Eerst leidden de bezoekers zelf in dat hun doelman vol aan de bak moest bij een terugspeelbal. Uit de hoekschop kwamen twee kansen voor die niet aan Bas Roorda en Nuck Guijt besteed waren. Even later stuitte Samet Arikan met een inzet op de vuisten van Van der Helm. In de slotfase van de eerste helft kreeg Arikan nog een kans en was er een paar keer onvoldoende bezetting voor het doel bij prima voorzetten van Lars Wietsma.

Vlak na rust leidde balverlies van Valken’68 vlak bij de middenlijn ertoe dat Honselersdijk met een uitval op voorsprong kon komen. Een voorzet van links van Rik van Schie zeilde over iedereen heen, maar niet bij Joey Valstar. De middenvelder kon zo geheel en al vrij de score openen. Een uitstekende redding op een inzet van Guijt, de paal bij een inzet van Jesper Slootweg en de onderkant van de lat bij een kopbal van Samet Arikan stonden de verdiende gelijkmaker echter in de weg. Om moedeloos van te worden. Het zat Valken’68 bepaald niet mee.

Voor het overige speelde de thuisploeg ook niet groots. Het tempo lag zeker voor rust te laag en in de opbouw zat weinig variatie. Enkele bepalende spelers staken hun nek niet uit en zo konden de gasten makkelijk overeind blijven. Na de pauze kreeg Valken met wat invallers meer diepgang en vaart, maar het werd zo’n middag waarin succes ogenschijnlijk niet gegund werd. De Valkenburgers zakten wat weg op de ranglijst en zagen Voorschoten’97 onder meer naderen. Laat dat nu uitgerekend de volgende tegenstander zijn op Adegeest volgende week.

Valken’68: Kardjani, Den Hollander (82. Van Duijvenvoorde), Oudshoorn, Slootweg, Haasnoot, Roorda (60. Zandbergen), Cooper (75. Van Duijn), Wietsma, Van Delft, Guijt (60. Lagerberg), Arikan.

Honselersdijk: Van der Helm, Van Wingerden, Van Hagen, Hendriks, Van Schie, Van der Kraan, Van der Stap (83. Korving), Valstar, Van Veen, Wagener (65. Holder), Bogaards (65. Van der Zijden).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij