zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels dwingt GVVV tot nacompetitie

FC Rijnvogels dwingt GVVV tot nacompetitie

-

Derde divisie- De Veenendaalse illusies om via een overwinning op FC Rijnvogels nog een kans op de titel te behouden werd door de Katwijkse Vogels wreed verstoord. Medeconcurrent ACV morste bij VVOG geen punten (1-4) en mocht de kampioensvlag hijsen. Voor GVVV rest nu de loterij die nacompetitie heet. Een week eerder verspeelde het team van trainer Thomas Duivenvoorden het mogelijke recht voor een toetje van een geslaagd seizoen door met 0-1 van Barendrecht te verliezen. Desondanks liet het op sportpark Panhuis nogmaals haar ware gezicht zien en versloeg het de thuisclub in een spannend duel met 1-2.

Hoe raar kan een wedstrijd lopen? Als een sterk startende thuisclub had het binnen een kwartier al op een verdiende voorsprong kunnen staan. Edoch, de niet voor het eerst uitblinkende doelman Yannic Augustinus voorkwam met fraaie parades onder andere de pogingen van de snelle Glenrich Sillé.

Na het stormachtige begin van de thuisclub begonnen de bezoekers zich langzaam aan te herstellen en kregen meer grip op het duel. Na een half uur betaalde zich dat uit. Een vrije trap van de in deze pot in vorm zijnde Virgil Tjin Asjoe werd door de immer constant spelende verdediger Kasper Michel in de verre hoek langs doelman Jan van Willige binnen geknikt. Recht en onrecht en tegen verhoudingen in doen geen opgeld in het voetbalspelletje.

De bezoekers stonden voor en doelman Van Willige voorkwam de 0-2 door een schot van Leonard de Beste te pareren. Aan de overzijde had de inmiddels populaire hit ‘De Engelbewaarder’ zich op de bovenlat bij Augustinus genesteld toen een kopbal van Mart de Jong hem te machtig zou zijn geweest. De gastheren kregen niet wat hen toekwam daar waar de Vogels nog met veel passie en verzorgd voetbal speelden ondanks dat er geen prijsje meer te verdienen viel. Wel de eer om revanche te nemen op een eerder geleden 2-3 thuisnederlaag.

Na de pauze gingen de gastheren gretig op zoek naar de gelijkmaker maar de beste kansen waren voor de Katwijkers. Tom Bijen schoot te zacht in en kopte ook nog eens naast. Na een misverstand had Roy van Leeuwen de kalmte niet om het lege doel te vinden en een perfecte assist van Victor van Montfort zou normaal gesproken een treffer van Maarten Reyneveld hebben betekend. Nu schoot hij in kansrijke positie de 0-2 het luchtruim in.

Normaal gesproken zou dit een veilige stand hebben betekend, maar nog luttele minuten later schoot Illias Latif, ex- Alphense Boys,  de gelijkmaker binnen hetgeen de inleiding betekende voor een laatste spannend kwartier. Doch bij het scheiden van de markt betekende de doeltreffende kopbal van De Beste na een corner van Tjin Asjoe de genadeklap voor de thuisclub.

Zij mogen in de loterij van de competitie vechten voor een mogelijke prijs daar waar de Vogels al naast grepen. De prestatie in Veenendaal was er niet minder om en bewees andermaal dat FC Rijnvogels bijna aan het einde staat van een uitstekend seizoen.

FC Rijnvogels. Augustinus, Van den Oever (46.Jansen) Igidi Nwankwo, Michel, Van Paasen, Bijen, De Beste, Van Montfort (80. Rutgers), Van Leeuwen, Reyneveld (80. Dobbe), Tjin Asjoe (89. De Haas).

Scoreverloop. 30. Michel 0-1. 76. Latif 1-1. 89. De Beste 1-2.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read