zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels moet buigen voor Hercules (1-3)

FC Rijnvogels moet buigen voor Hercules (1-3)

-

Derde divisie- Een matig spelend FC Rijnvogels lukte het afgelopen weekend niet de zwakke plek bij opponent Hercules te vinden. Alle hoop op een ommekeer na de gelijkmaker van Tom Bijen bleek ijdel. De Utrechtse club stelde een paar minuten na de tegengoal meteen orde op zaken en gooide even later met een derde doelpunt de wedstrijd definitief in het slot.

Was FC Rijnvogels vanmiddag niet in goede doen? ,,Kennelijk niet want anders had er een andere uitslag op het scorebord gestaan.” FC Rijnvogels trainer Dogan Corneille baalde van de nederlaag. Hoewel zijn team goed was voorbereid op de kracht van de Utrechtse zondagvereniging lukte het maar niet de controle over de wedstrijd te krijgen. Roy van Leeuwen werkte hard, deelde af toe plaagstootjes uit maar slaagde er amper in Hercules doelman Stilanos Damkalis echt op de proef te stellen. De beste kans voor de rappe aanvaller was in de tweede minuut na een briljant hakje van Maarten Reyneveld.

Collega-aanvaller Alljereau Mercera – vaak onvoorspelbaar en creatief in zijn acties – kwam te weinig voor het doel om zich te kunnen onderscheiden. En arbiter Nelissen werkte vlak voor de theepauze ook niet mee door een overtreding in het Utrechtse strafschopgebied te bestraffen met een indirecte vrije trap in plaats van een penalty. ,,We hebben dit seizoen nog niet echt kunnen profiteren van arbitraire beslissingen”, aldus een diplomatieke Corneille.

Na de theepauze probeerde de thuisclub een tandje bij te schakelen maar Hercules liet zich niet van de wijs brengen. ,,We geven de doelpunten vandaag gemakkelijk weg en na de gelijkmaker mag de tegenstander natuurlijk nooit zo’n bal door het midden kunnen geven.” Het waren vijf minuten van opwinding. Na een dik uur spelen gingen de Katwijkse fans er nog eens goed voor zitten nadat Bijen de gelijkmaker op het scorebord zette. Een paar minuten sloeg de stemming om nadat Peer van Paasen in het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken. Hercules aanvaller Max van Hees, die ook al de openingstreffer aantekende, liet doelman Pim van der Plas kansloos. Nog maar net bekomen van deze tegenvaller vergrootte de brigade van René van der Kooij de Katwijkse pijn door nogmaals te scoren. Oussame Lahri zag zijn schot op een prachtige manier in de rechter bovenhoek terecht komen (1-3).

Door de nederlaag zakken de Kooltuinbewoners een paar plekken op de ranglijst. Volgende week vliegen ‘De Vogels’ op zondagmiddag (!) naar Utrecht om de degens te kruisen met promovendus Kampong. Het is de eerste van vier uitwedstrijden die de Katwijkers dit seizoen op zondagmiddag spelen. ,,Een lichtpuntje is dat Reyneveld en Bakker weer op de weg terug zijn. En Driebergen hoop ook spoedig weer bij de selectie aan te haken”, aldus Corneille.

Opstelling: Van der Plas, Van der Oever (82. Scholten), Schonenberg, Van Paasen (77. Noordam), Reyneveld (86. De Jong), Van Leeuwen, Macrander, Mercera, Van Montfort (46. Bakker), Bijen (86. Rigters).

Beluister hier nog interviews met Dogan Corneille en Kasper Michel.

Foto’s: Piet van Kampen