zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJelle van den Oever heeft geen spijt van keuze 'Klein VV Katwijk"

Jelle van den Oever heeft geen spijt van keuze ‘Klein VV Katwijk”

-

Leidenamateurvoetbal.nl levert sinds een aantal weken terug weer wekelijks een interview aan het Leidsch Dagblad. Daarin aandacht voor een regionale speler. De zesde versie werd vandaag geplaatst. Voor degenen die dit (nog) niet lazen hierbij de mogelijkheid. Aan het woord kwam Jelle van den Oever van Valken’68.

Jelle van den Oever en de ketchupfles bij Valken’68

Op ’t Duyfrak moet Jelle van den Oever er mede voor zorgen om Marc Langeveld, waarvan hij ooit in de E-jeugd nog training kreeg, te doen vergeten. De in de laatste jaren in de spits geposteerde sterkhouder hing de schoenen aan de wilgen en dat werd door iedereen en alles in Valkenburg gezien als een aderlating. Natuurlijk zal de speler niet uit het hart verdwijnen, maar feit is wel dat de nieuwe spits het doel makkelijk vindt tot nu toe. De teller staat in de competitie op vijf uit even zoveel gespeelde duels. Daar had de werktuigbouwkundige bij Royal Van Lent Shipyard op De Kaag echter niet de volledige speeltijd voor nodig.

,,In het openingsduel tegen FC Skillz (2-1 verlies) startte ik in de basis, maar werd ik terecht gewisseld omdat het niet lekker liep. Daarna zijn binnen een paar weken tijd mijn verstandskiezen getrokken en moest ik het daardoor ook met wisselbeurten doen. Gelukkig kon ik wel mijn goaltjes mee pikken en daar wil ook voor garant staan.”

Doelpunten maken ging hem op De Krom ook goed af. ,,Daar begon ik in de F6 en daarna doorliep ik de jeugdelftallen. Bij de club waar ik dertig tellen vandaan woon, stond ik eerst rechtsbuiten. Onder Jonathan Jonk kwam ik in de punt terecht en dat beviel me meteen en nu nog. Ik ben onder meer kampioen geworden als aanvoerder in de derde divisie met de Onder23. Ik kwam uit op 43 doelpunten dus ik weet wel raad met die positie. Op zich ben ik wel snel, kopsterk en ik weet wanneer ik voor het doel moet komen. Uiteraard moest ik bij Valken’68 even wennen aan het niveau, maar daarna werd ik vergeleken met een ketchupfles onder de noemer als het eenmaal loopt dan blijft het komen.”

,,Ik heb nog training gekregen van Marc Langeveld”

De 23-jarige Katwijker blijft de tweede divisionist volgen omdat hij daar zijn leven speelde en er veel vrienden heeft rondlopen. ,,Ik ben daar weggegaan omdat men mij geen contract wilde aanbieden. Verder niet met narigheid of zo. Via via is het contact met Valken’68 gaan lopen en de keuze was niet ontaard moeilijk. Ook daar kende ik al heel veel jongens. Vroeger speelde ik immers vaak tegen Quick Boys en Rijnsburgse Boys en veel jongens volgden al dezelfde route als ik nu heb gedaan. Katwijk is eigenlijk Valken’68, maar dan in het groot. Gezelligheid is bij beide clubs ook van wezenlijk belang. Ik ben in elk geval content met mijn keuze.”

Over trainer Derek van der Plas ook niets dan lof. ,,Jammer dat hij van de andere club is gekomen, nee hoor geintje, maar het is een moderne trainer en ik vind hem tactisch sterk. Geheel op zijn plek omdat hij juist in staat is om met deze groep het maximale eruit te halen. Over waar dat gaat eindigen, gaan we zien. Ik wil er voor mezelf in elk geval alles uithalen en het evenaren van de vijfde plaats of meer lijkt mij niet te hoog gegrepen. We hebben twee van de vijf wedstrijden gewonnen en dat viel wat tegen. Afgelopen zaterdag was RKDEO niet per se beter. In de eerste helft had ik het lastig met constant zes man om me heen. Na de rust kwam ik twee keer dicht bij een doelpunt, maar we bleven met lege handen achter. Van LFC verloren we thuis ook, maar in dat duel zat het ons niet erg mee bij genomen beslissingen. Al met al hebben we nog niet tegen een betere ploeg gespeeld.”

Toch zou het wenselijk zijn om het aantal gewonnen en verloren wedstrijden zaterdag weer in balans te brengen. ,,Nootdorp is de nummer laatst, maar ook deze tegenstander moeten we niet onderschatten. Zij zullen inzakken en nu zullen we meer oplossingen moeten vinden dan tegen RKDEO.”

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read