zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKasper Michel: ,,Nederlaag van FC Rijnvogels niet de schuld van arbiter"

Kasper Michel: ,,Nederlaag van FC Rijnvogels niet de schuld van arbiter”

-

FC Rijnvogels heeft na de overtuigende 3-0 zege op Odin’59 de eerste nederlaag te pakken. In Nijkerk werd het 2-1 voor Sparta waardoor de Katwijkers de koppositie kwijt raakten. Een wedstrijdverslag werd al eerder geplaatst, maar onze redactie sprak vanmorgen ook nog even met sterkhouder Kasper Michel.

,,Misschien had er een puntje ingezeten, maar ik kan niet zeggen dat we de betere waren. Sparta heeft gewoonweg een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Zo is Mark van der Weijden een lepe spits en niet toevallig scoorde hij ook een doelpunt. Tegen het einde van het duel kregen we nog goede kansen via Peer van Paasen en Willem Schonenberg, maar de 2-2 mocht niet meer vallen. De nederlaag is te wijten aan een fase in de eerste helft waarin het bij ons volledig mis ging.”

Over de eerst helft en wat er fout ging. ,,Onze start was nog wel redelijk en ons plan voor de middag leek te slagen. Zij kregen eigenlijk geen kansen en er was niet veel aan de hand. Tot ongeveer een kwartier voor rust. We gingen twee keer in korte tijd in de fout en waren het even helemaal kwijt. Daarna incasseerden we (Michel kreeg overigens geen prent, red.) in tien minuten tijd vijf gele kaarten. Uiteindelijk kwam de teller uit op negen gele kaarten waaronder twee voor Nabil Haddadi. Ik kan niet zeggen dat die gele kaarten allemaal onterecht waren, hoewel het wel opvallend was dat zij maar eenmaal werden bestraft. De nederlaag staat echter los van het optreden van de scheidsrechter. We hebben onszelf in de problemen gebracht voor rust, daar moet je eerlijk in zijn.”

Kasper Michel: ,,Deze nederlaag hebben we zelf veroorzaakt door een korte fase waarin we het kwijt waren”

Na de pauze kwamen de Vogels wel beter voor de dag en de 2-1 kon niet uitblijven. Die kwam er ook na een benutte strafschop van Bijen als gevolg van een overtreding op Sieb Rutgers. Een puntje leek nog in de maak, maar zo’n feest werd het niet voor de formatie van Dogan Corneille. ,,Wanneer je ambitie hebt, en dat hebben we, moet je dit soort wedstrijden ook winnen. Dat is helaas niet gelukt en moeten we onszelf aanrekenen. We zullen er tegen Staphorst volgende week weer moeten staan want weliswaar wonnen we eerder van Odin’59, maar dat lijkt mij geen hoogvlieger.”

De betrouwbare verdediger had ook nog wat te melden over de ziekenboeg. ,,Helaas moest Maarten Reyneveld al snel naar de kant. Het zit hem niet mee en dat is vooral balen voor de speler zelf. De eerste diagnose is gelukkig dat het niet al te ernstig lijkt en dat er geen schade is aan de kruisbanden. Verder is het even afwachten de komende dagen. Neville Ogidi Nwankwo was nog niet inzetbaar vanwege aanhoudende liesklachten. Hij gaat voor onderzoek naar het ziekenhuis deze week en hopelijk komt daar geen liesbreuk uit. In dat geval zouden we hem uiteraard langer kwijt zijn.”

Tenslotte over de opvolger van Thomas Duivenvoorden. ,,Het is altijd even wennen aan een nieuwe trainer, maar dat is logisch. De vorige trainer heeft een bepaalde stijl van werken en dat was er flink ingeslepen bij de ploeg. Dat verander je niet zomaar even, als dat al nodig is. We werken er keihard voor en willen met onze ambitie andermaal een goed seizoen neerzetten. In die zin was dit een teleurstellende middag veroorzaakt in een kwartiertje tijd.”