HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOmstreden treffer nekt LFC tegen Forum Sport

Omstreden treffer nekt LFC tegen Forum Sport

-

Eerste klasse C (zaterdag)- LFC was zaterdagmiddag gastheer van koploper Forum Sport. De Voorburgers wonnen na een 1-1 ruststand met 1-3, waarbij de derde treffer van de bezoekers voor veel ophef zorgde bij het thuisfront met de rode kaart tot gevolg voor Levi Marengo.

Het venijn van de eerste helft zat in de openingsfase. Omar Hamdi scoorde, net vier minuten onderweg, op zeer fraaie wijze de openingstreffer: 1-0. Lang kon zijn ploeg niet genieten van de voorsprong. Een minuut later kregen de bezoekers de gelijkmaker in de schoot geworpen na een fout van doelman Francis Ashley (1-1). De gretige Soufiane Marfouk was de doelman dankbaar.

De  vermakelijke en hoogstaande eerste helft kende een uitstekende amusementswaarde, waardoor het genieten was voor de voetballiefhebber. Beide ploegen hebben veel technische bagage in huis en zochten in hoog tempo het vijandelijk doel op waardoor een aantrekkelijk duel werd voorgeschoteld aan de toeschouwers.

Kort na de gelijkmaker misten de gasten de kans op de voorsprong. Forum Sport, met twee razendsnelle flankspelers, was nog een keer dichtbij een treffer. Beide ploegen hielden elkaar verder in evenwicht, met zoals gezegd de betere kansen voor de gasten.

Net zoals in de openingsfase van de eerste helft maakte kort na rust Marengo het de Forum Sport keeper moeilijk. Die moest met een ultieme redding een uithaal van de Leidse speler onschadelijk maken. Enkele minuten later sloeg Forum Sport genadeloos toe via de mee opgekomen Jesse de Graaf. De tweede rondgang, die het hoge niveau van de eerste helft niet haalde, werd door een discutabele treffer beslist waarbij Sven Koppenol zich mocht laten feliciteren. Was het nu wel of geen hands? Stond er een Forum Sport speler nu wel of geen buitenspel? In ieder geval kreeg Marengo de rode kaart van de dienstdoende referee vanwege zijn klaagzang.

De Voorburgers verzuimden met een overtalsituatie de score nog verder te vergroten. LFC bleef voetballen voor een beter resultaat maar kreeg tegen het sterk collectief van de gasten weinig of nauwelijks kansen op een beter resultaat.

Het duel werd overigens gespeeld op kunstgras omdat het hoofdveld werd afgekeurd. Omdat nog niet alles op orde was, ving het duel een kwartier later aan. LFC heeft na de nederlaag tegen Wippolder nu de tweede verliespartij te pakken en moet inmiddels vier ploegen boven zich dulden.

Foto’s: Jan van der Lubbe (eerste helft).

LFC-Forum Sport 1-3 (1-1). 4. Hamdi 1-0,  6. Marfouk 1-1, 49.  De Graaf 1-2,  53. Koppenol 1-3.

Basisopstelling LFC: Ashley, Ahmir, Voorn, Hamdi, Mensah, Zenzen, Van Gils, Cabrera Ortega, Boukhidous, Marengo, Vandi.