HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken ’68 wint en heeft nog kans op nacompetitie

Valken ’68 wint en heeft nog kans op nacompetitie

-

Eerste klasse B (zterdag)- De wedstrijd tussen Valken’68 en Wippolder was een wedstrijd tussen de nummers vijf en twee van de ranglijst. De ploeg uit Valkenburg moest winnen om uitzicht te houden op een plek in de nacompetitie én die overwinning kwam er. Na een 0-0 ruststand had de thuisploeg de tweede helft het betere van het spel en kwam het verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Samet Arikan. Valken ’68 had met nog grotere cijfers kunnen winnen als het iets zorgvuldiger was omgegaan met de kansen maar was uiteindelijk blij met de 1-0 overwinning.

In het begin van de wedstrijd liet scheidrechter Roeleveld gelijk weten dat hij het commentaar leveren op zijn leiding niet kon waarderen. Niet lang na de start van de wedstrijd leverde dat al een gele kaart op voor Sammy Zandbergen. Er zouden meer gele kaarten volgen, waaronder ook één voor trainer Derek van der Plas. De eerste helft ging redelijk gelijk op met wat kansen over en weer. Vlak voor rust waren er nog twee goede kansen voor de ploeg van Van der Plas. Eerst schoot Arikan van dichtbij tegen de keeper van Wippolder aan en niet veel later was het Bart Duiker die na een goede actie van Zandbergen net naast schoot.

De tweede helft werd Valken ’68 sterker en leek het al snel op 1-0 te komen. Het doelpunt van Arikan werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later kwam Zandbergen goed door op rechts, zag Lars Wietsma vrij staan maar het schot van Wietsma ging net naast. Waar de bezoekers uit Delft in de eerste helft nog wat terug konden doen, was daar in de tweede helft geen sprake van.

Het was dan ook verdiend dan Arikan, met een laag schot, zijn ploeg op 1-0 schoot. Kort na de 1-0 had dezelfde Arikan al de kans op de 2-0 maar deze werd niet benut. De thuisploeg had nog meer kansen om de voorsprong uit te bereiden maar ging slordig om met de kansen of speelde het de aanval net niet goed uit. Eigenlijk was de wedstrijd gespeeld tot Zandbergen vlak voor tijd geel kreeg voor een overtreding. Dit was, na het geel voor praten aan het begin van de wedstrijd, zijn tweede gele kaart en dus werd dit rood.

Na deze uitsluiting ging Wippolder alles of niets spelen en werd het via een paar corners nog een paar keer gevaarlijk. Een vrije trap van de bij Wippolder ingevallen Marco van Trier ging net over het doel van de sterk keepende Jos van Harmelen. De thuisploeg had daarentegen uit de counter ook nog een keer toe kunnen slaan maar het bleef bij 1-0 en dat was meer dan verdiend. Door de overwinning is er nog kans op de nacompetitie al heeft Valken ’68 het niet in eigen hand.

Jesper Slootweg: ,,De eerste helft was een beetje saai. Zij kwamen duidelijk niet om te winnen. De tweede helft werden we sterker en kregen we ook gelijk grote kansen. Na de 1-0 kregen we kans op meer doelpunten en hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Nu kwamen we na de rode kaart nog in de problemen. Maar het is een lekkere overwinning en wie weet volgt er na volgende week nog een toetje.”

Basisopstelling Valken ‘68: Van Harmelen, Den Hollander, Slootweg, De Lange, Roorda, Duiker, Wietsma, Zandbergen, Volwater, Arikan, Redel.