zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 geklopt door goed omschakelend RKDEO

Valken’68 geklopt door goed omschakelend RKDEO

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft het ritme van verlies, winst, verlies en winst niet kunnen doorbreken. In de vijfde wedstrijd werd er volgens dit schema verloren. RKDEO stapte ’t Duyfrak af met een 1-2 zege. Opvallend is dat de Nootdorpers voor de derde keer zegevierden op vreemde bodem.

De thuisploeg scoorde dit keer een onvoldoende. Na de knappe ruime zege op Wippolder kwam de ploeg van Derek van der Plas niet op zijn best voor de dag. Er werd veel balverlies geleden en het was slordig en onsamenhangend. RKDEO deed het bepaald beter en was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Na een kwartier werd het 0-1 door een treffer van Sven van Noppen op aangeven van Jazz Vermeer.

RKDEO trainer Wesley Epskamp zag wel dat de thuisploeg speldenprikken kon uitdelen, maar zijn formatie had de touwtjes merendeels in handen. De 0-2 kwam ook bijna op het scorebord, maar Frank Kardjani kon de thuisploeg verder op de been houden.

In de tweede helft probeerde Valken’68 het op zich wel, maar de overtuiging ontbrak. Er leek licht aan het eind van de tunnel te komen na een rode kaart voor doelpuntenmaker Van Noppen, hij beging een overtreding op Bas Roorda, maar juist even daarna werd het 0-2 door de net ingevallen Dylan Boapeah. Later kreeg Jelle van den Oever een kopkans voor de 1-2, maar die viel pas vlak voor tijd via Joshua Cooper. Valken’68 trachtte de meubels nog verder te redden, maar kon geen echte vuist maken.

Van der Plas: ,,We kunnen onszelf deze nederlaag aanrekenen. We gaven weliswaar weinig weg, maar we hebben zelf ook te weinig gevaar kunnen stichten. Ik moet waardering uitspreken voor hoe zij omschakelden bij balverlies van ons. We kregen dat helaas niet onder controle. Uiteindelijk hadden we te weinig recht op een resultaat en we zijn niet in staat gebleken ons thuispubliek te vermaken. Ook van deze nederlaag moeten we weer leren en bij voorkeur zo snel mogelijk.”

Basisopstelling Valken’68: Kardjani, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Van Duijn, Roorda, Van Delft, Wietsma, Van den Oever, Cooper, Arikan.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read