zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 komt moeizaam tot kansen en speelt gelijk

Valken’68 komt moeizaam tot kansen en speelt gelijk

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 slaagde er zaterdagmiddag niet in om voor het eerst in vier wedstrijden weer een overwinning te boeken. Op bezoek bij Den Hoorn eindigde het duel in 1-1, ondanks dat de ploeg van Derek van der Plas kort op voorsprong had gestaan dankzij Marc Langeveld. Zeker op basis van de ranglijst hield Jesper Slootweg geen goed gevoel over aan het gelijkspel.

,,Wij konden niet heel veel kansen creëren in de eerste helft”, blikt Slootweg terug op de wedstrijd. ,,Zij verdedigden heel goed en stonden dusdanig goed georganiseerd dat we er niet doorheen kwamen. Na rust waren we wel wat sterker, waardoor we ook door een goede goal op voorsprong kwamen.” Marc Langeveld kopte Valken’68 na een ruim uur spelen op 0-1, uit een hoekschop van Samet Arikan.

Maar lang genieten van die voorsprong konden de Valkenburgers niet. ,,Eigenlijk uit het niets kregen zij vlak daarna een pingel en daarna kwamen we niet meer tot grote kansen.” Verder dan 1-1 kwamen beide ploegen dus niet op de vroege zaterdagavond. ,,En op basis van het spelbeeld is dat een terechte uitslag.”

,,Dat is iets van de laatste weken”, vervolgt Slootweg. Hij doelt op het te weinig creëren van kansen. ,,Ik kan de vinger ook niet op de zere plek leggen, ik weet niet precies waar dat aan ligt. Op een of andere manier voetballen we niet zo veel kansen aan elkaar en als je dan een kans krijgt, moet die er wel in.” Van vermoeidheid wil Slootweg niets weten.

,,We moeten er geen groot ding van maken. We hebben genoeg kwaliteit in onze ploeg om die kansen wel bij elkaar te spelen en dus weer wedstrijden te winnen.” Valken’68 speelt dit seizoen nog vier wedstrijden en Slootweg zou dat seizoen graag afsluiten met een goed gevoel. ,,Het zou mooi zijn als we die wedstrijden gewoon winnen en daar misschien een vervangende periodetitel aan overhouden.” Aankomende zaterdag speelt Valken’68 thuis tegen het l lang en breed gedegradeerde DHC. De ploeg uit Delft incasseerde al 159 treffers. Het zou zomaar kunnen dat de Valkenburgers tegen de nummer laatst het net wel weer (veelvuldig) gaan vinden.

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read