zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 verzuimt door te drukken (plus nababbel)

Valken’68 verzuimt door te drukken (plus nababbel)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Halverwege het duel tussen Valken’68 en Honselersdijk was de inschatting dat de thuisclub een pittige klus wachtte in de tweede rondgang. De Westlanders waren gewoon wat feller in de duels, veroverden vaak de tweede bal en wisten een van de spaarzame kansen voor de pauze succesvol af te ronden. De behendige Brian Valstar kapte Thijs den Hollander, terug na blessureweken, uit en liet Joris van Harmelen kansloos.

De 0-1 uit het eerste kwartier hield stand, al drong Valken’68 meer en meer aan. Te vaak ontbrak in de eindfase de scherpte. Alleen Marc Langeveld kwam na een aanvalscombi kansrijk voor Quinten van der Helm. De doelman redde bekwaam, zoals hij dat ook deed op een laag vallende vrije trap van Huig van Duijn die door trainer Derek van der Plas een plek in de basisopstelling was gegund.

Binnen vijf minuten na de hervatting was de voorsprong van de bezoekers verdwenen. Een corner van Samet Arikan werd moeizaam verlengd, maar in de verwarring viel de bal voor de voeten van Langeveld die de gelijkmaker binnen prikte. Even later vuurde Arikan – fysiek niet opgewassen tegen de Westlandse verdedigers, maar ze wel op snelheid de baas – de bal op de vuisten van Van der Helm. Het leek erop en erover te gaan.

De thuisclub draaide de duimschroeven aan, maar maakte te vaak verkeerde keuzes om werkelijke kansen uit te spelen. Schoten van Langeveld en De Mooij vonden de doelman op hun weg. Honselersdijk koesterde het kostbare punt en toen Lars Oudshoorn in de slotfase uit de zoveelste corner over kopte werd duidelijk dat ook Valken’68 met remise genoegen moest nemen.

De kans op succes in de derde periode lijkt daarmee uit het zicht te verdwijnen. Het verdedigen en verbeteren van de knappe vijfde plaats op de ranglijst lijkt het hoogst haalbare. Daar is niets mis mee en levert hopelijk nog een vijftal aantrekkelijke duels op, te beginnen volgende week in Den Hoorn.

Valken’68 – Honselersdijk 1-1 (0-1). 14. 0-1 Valstar, 50. 1-1 Langeveld.

Opstelling: Van Harmelen, Den Hollander (58. Volwater), De Lange, Oudshoorn, Kuijt (78. Slootweg), De Mooij, Zandbergen (78. Cooper), Redel (69. Wietsma), Van Duijn, Langeveld, Arikan.

 

Must Read