woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing derde divisie: FC Rijnvogels begint tegen ODIN ‘59

Voorbeschouwing derde divisie: FC Rijnvogels begint tegen ODIN ‘59

-

De oefencampagne zit er op. Na wisselend succes en veel aantrekkelijk voetbal werd er afgelopen zaterdag afgetrapt voor het eerste serieuze werk. Op sportpark De Boekhorst was VVSB de tegenstander in de voorronde van de KNVB beker. Het werd een waar spektakelstuk waarin de Vogels na verlenging en strafschoppen helaas tegen de cupfighter  aan het kortste eind trokken. Het positieve was echter dat ondanks het gemis van een paar zeg maar min of meer vaste basisspelers de Katwijkse acteurs een prima indruk achter lieten. Iets om op voort te borduren tegen het Heemskerkse ODIN ’59 (Ons Doel Is Nuttig) dat op bezoek komt. In het verleden-  toen nog in de Hoofdklasse West -stonden de teams ook al eens vaker tegenover elkaar en de onderlinge krachtsverschillen waren niet groot. Eenmaal haalden de Katwijkers in Heemskerk flink uit.

De vraag is nu hoe de kracht is van de promovendus die via de nacompetitie de Derde Divisie binnen trad. Aanstaande zaterdag zal dit moeten blijken. De mannen van trainer Dogan Corneille zullen er uiteraard alles aan doen om de eerste winst in eigen huis te houden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read