zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C (speeldag 9), zaterdag 25 november

Voorbeschouwing eerste klasse C (speeldag 9), zaterdag 25 november

-

Die Haghe-Voorschoten’97

Als Thom Wijnalda niet scoort is er wat mis geweest met Voorschoten’97. Zaterdag bleef geelgroen op de nul staan en een van de oorzaken was een gebrek aan ‘aanvoer’ van de anders zo trefzekere spits. Er zal toch echt meer productiviteit moeten komen wil de club zich ontworstelen aan de onderste regionen. Zaterdag komt er een kans bij het bezoek aan directe concurrent Die Haghe. De club uit Den Haag heeft een punt meer en staat op de negende stek. Bij winst laat Voorschoten’97 Die Haghe de hielen zien, maar is nog allerminst zorgenvrij. Verder vooruit kijken is weinig zinvol. Zaterdag moet de brigade van trainer Jeffrey Frijters eerst maar eens die drie punten pakken. Op sportpark Ockenburgh werd het vorig seizoen 4-2 voor de gastheer.

Valken’68-Honselersdijk

Op dit moment staat Valken’68 in de middenmoot en wel op de zevende plek. De huidige stand is echter vertekend. De eerste zeven ploegen hebben een ongelijk aantal wedstrijden gespeeld en een gewonnen wedstrijd meer kan zo maar een paar plekken verschil maken. De Valkenburgers krijgen tegen Honselersdijk een prima kans minimaal een plek te winnen als het erin slaagt de Dijkers puntloos huiswaarts te sturen. Met twee vingers in de neus gaat dat zeker niet lukken. De komende gasten wonnen hun laatste drie ontmoetingen en lijken in de winning mood. Valken’68 zal alles uit de kast moeten halen om een klinkend resultaat neer te zetten. Vorig seizoen eindigde het treffen nog in 1-1. Valken won en verloor tot nu toe twee keer op ’t Duyfrak.

Nootdorp-LFC

Vorig weekend liet LFC een riante kans liggen om de koppositie in de eerste klasse C weer in te nemen. De Leidenaren waren dan wel beter dan TAC’90, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel. Nieuwe kansen liggen er komend weekend. Nootdorp verloor alle ontmoetingen en staat met nul uit acht troosteloos laatste. Een makkelijke klus dus dat ook op halve kracht opgeknapt kan worden, het is een voor de hand liggende gedachte, maar het is natuurlijk een valkuil waar LFC voor moet oppassen. Op papier is er geen vuiltje aan de lucht, maar het zal oppassen geblazen zijn in en tegen Nootdorp. Die ploeg verloor afgelopen weekend nipt van RKDEO.

Overige wedstrijden: RKDEO-VELO, FC Skillz-Forum Sport, Den Hoorn-TAC’90 (zondag 26 november)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read