zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C (za), speeldag 1 (23-24 september)

Voorbeschouwing eerste klasse C (za), speeldag 1 (23-24 september)

-

FC Skillz- Valken’68

,,Voor ons natuurlijk het eerste seizoen voor de club in de eerste klasse. Dat je dan meteen in zo’n poule mag aantreden, dan is dat alleen maar mooi. Ik verwacht dat er mooie wedstrijden gespeeld zullen worden en dat het publiek, de supporters daar de grote winnaars van zullen zijn”, aldus FC Skillz-trainer Bekkaoui. In Den Haag verheugd men zich enorm op de competitie na twee jaar achtereen kampioen te zijn geworden. Of FC Skillz weer hoge ogen zal gooien is uiteraard koffiedik kijken, maar Valken’68 zal de eerste opponent zeker niet onderschatten. De Valkenburgers kenden een wisselvallige voorbereiding, niet in de laatste plaats door veel blessureleed. Toch kwam het in de bekerstrijd goed. De formatie van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel eindigde als tweede door in het slotduel Kagia nipt te verslaan. Het zou best wel eens een heel aardig potje kunnen worden op sportpark Zonneveld.

Voorschoten’97- VELO

Twee oude bekenden van elkaar die met gemengde gevoelens terugkijken op het vorige seizoen. In Wateringen kreeg Voorschoten’97 billenkoek na een onthutsend vervelende middag. De teller stopte uiteindelijk bij 7-1. Later in het seizoen, om precies te zijn een week voor sluitingstijd, haalden de groengelen revanche met een 3-2 thuiszege. Op de ranglijst eindigde VELO als derde, maar in de nacompetitie stokte het succes. De formatie van toen nog Jonathan Jonk eindigde als zesde en deed al geruime tijd voor het einde niet meer mee om de prijzen. Beide ploegen willen zich graag verbeteren, dat moet bij V97 dan gebeuren onder de bezielende leiding van Jeffrey Frijters. Hij zag zijn ploeg door bekeren na winst op Nieuwkoop en Nieuwerkerk. Wel werd er verloren van Xerxes/DZB, maar de ploeg lijkt zich de laatste weken goed ontwikkeld te hebben.

Die Haghe- LFC

LFC bestaat weer en FC Boshuizen is verleden tijd. De Leidenaren kwamen doorgaans goed voor de dag in de oefencampagne en lieten drie teams kansloos in de bekerstrijd. De Kadeploeg creëert makkelijk kansen en daarnaast is de afronding ook in orde. Zo werd er onder meer vijf keer gescoord tegen UVS en DHC. Nu zeggen de maanden augustus en een deel van september lang niet alles en met Die Haghe staat er wel een pot op het vuur tegen de nummer vier van het vorige seizoen. In de nacompetitie moesten de Ockenburgh bewoners wel passen tegen VELO, maar wellicht heeft de Haagse ploeg weer snode plannen om hoge ogen te gooien. Hoe dan ook wordt het voor LFC een speciale wedstrijd op zaterdag, want de zondag is vanaf nu verleden tijd.

Overige duels: Forum Sport- Nootdorp, Den Hoorn-Wippolder, TAC’90- RKDEO (zondag 24/9).

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read