zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zondag 26 februari: Heeze- FC Boshuizen

Voorbeschouwing eerste klasse, zondag 26 februari: Heeze- FC Boshuizen

-

Heeze- FC Boshuizen

Opnieuw wacht FC Boshuizen een duel in het zuiden des lands. Dit keer is Heeze op sportpark ’t Lambrek de gastheer in een overigens in deze eerste klasse volledig programma. Het gaat hier om de nummers laatst en acht van de ranglijst. Op papier een uitgelezen mogelijkheid voor de Leidenaren om drie punten bij te schrijven en dat is ook heel hard nodig. Op de laatste speeldag ging de ploeg van Dennis den Turk hard onderuit op eigen veld tegen VOAB en daardoor lijkt blauw en geel een grijze muis te worden op de ranglijst. Nog altijd wil men aan de Boshuizerkade een rol van betekenis spelen, maar vooralsnog presteren zeven teams constanter.

FC Boshuizen boekte tot nu toe vijf overwinningen en dat zijn er simpelweg te weinig om mee te gaan met de topploegen in deze klasse. Heeze won pas tweemaal en de doelman moest al negenenveertig keer de gang naar het net maken. In de eerste periode pakten de Brabanders zelfs maar een schamel puntje. In de strijd om de tweede periodetitel staat de ploeg net boven FC Boshuizen. Dat de FC nog omhoog kijkt staat gelijk aan ambitie, maar de ploeg moet ook oppassen dat het verval niet groter gaat worden want de tiende plaats betekent aan het einde van de rit zelfs nacompetitievoetbal spelen om eventueel af te dalen. Zoals bekend gaat de ploeg uit de sleutelstad volgend seizoen ook spelen op de zaterdag.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read