donderdag, mei 2, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia koestert puntje tegen beter FC Oudewater

Kagia koestert puntje tegen beter FC Oudewater

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het gelijke spel bij Olympia vorige week voelde als een nederlaag omdat de Kagianen meerdere kansen verprutsten op de 1-3 en daarvoor de rekening gepresenteerd kregen (2-2). Dit keer rolde er andermaal een gelijkspel uit (0-0), maar er werd dit keer anders tegen de brilstand aangekeken. De gasten waren beter geweest en kregen meer kansen, maar met name doelman Aron Wijsman sleepte zijn ploeg er doorheen.

Trainer Koen van der Vlugt: ,,Ik moet bekennen dat we deze keer een puntje gewonnen hebben. Vorige week was dat net andersom en baalden we van de puntendeling. Nu zat er voor ons niet meer in, hoewel ik wel de complimenten uitdeel voor de inzet en het geloof om met een resultaat te eindigen.”

De thuisploeg startte nog aardig, maar de formatie van Alex Redel nam daarna vaker de regie in handen en kreeg ook kansen en mogelijkheden. Kagia deed het meer vanaf afstand, maar heel serieus gevaar bleef uit. ,,Ook na de pauze kenden we een goede start en daardoor bleef het geloof aanwezig dat we de punten in Lisserbroek konden houden. Al met al toonde Oudewater zich ook na de rust vaardiger en we hadden het aan Wijsman te danken dat de nul op het scorebord bleef. Op onze strijdlust was verder niets aan te merken, maar ik kan dit niet bestempelen als de leukste voetbalmiddag. Het weer was natuurlijk niet om over naar huis te schrijven en mede daardoor hadden we ook wat minder publiek. Het was zo’n net niet middag en dan moet je maar blij zijn met de 0-0.”

Van der Vlugt, sowieso niet pessimistisch ingesteld, is door de bank genomen wel blij met de laatste drie resultaten. ,,Wanneer je in deze sterke klasse drie keer op rij een resultaat haalt dan is dat niet verkeerd. Kennelijk zijn we ook niet eenvoudig te kloppen en we hopen deze reeks voort te kunnen zetten. Met name aan de bal moet het wel beter dan vandaag, maar ik kan ook de credits geven aan de tegenstander. Overigens kwamen we diep in de blessuretijd nog bijna op 1-0. Een vreemde bal belandde via een hak van een speler van hen op de lat. Dat was wel erg onverdiend geweest, maar zo zie je maar dat wedstrijden alsnog anders kunnen verlopen ondanks dat een tegenstander beter is geweest.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Diels, Modderman, Verdegaal, Schoone, De Bruijn, Lobbezoo, De Graaf, Lamboo, Hoeke, Van der Schinkel.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read