donderdag, mei 2, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia blijft nuchter na vijfde zege op rij (plus nababbels)

Kagia blijft nuchter na vijfde zege op rij (plus nababbels)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Wie de tweede klasse D niet op de voet volgt en de seizoensstatistieken van Kagia erbij pakt, zal zich ongetwijfeld even achter de oren krabben. Ga maar na: de eerste 9 competitiewedstrijden leverden slechts 3 punten op, terwijl in de volgende 5 ontmoetingen, ook de uitbeurt van afgelopen zaterdag bij DONK werd in winst omgezet (0-1), het maximale aantal van 15 punten werd behaald. Kwam er een nieuwe trainer en mochten de Lisserbroekers een groot aantal aanwinsten tijdens de winterstop begroeten? Niets van dat alles. Met dezelfde oefenmeester en spelersgroep werd de weg naar boven gevonden en dat leidde tot de huidige negende plaats op de ranglijst. Doelman Aron Wijsman blikte terug op de wedstrijd in Gouda en gaf zijn visie op de opmerkelijke revival van zijn ploeg.

Wijsman: ,,Het was vandaag voetballend gezien niet heel denderend van onze kant, maar we gaven ook niet veel kansen weg. We hadden het geluk dat DONK door een rode kaart vlak voor rust met 10 man kwam te staan. We hoopten dat we na rust van het overtal gebruik konden maken, maar dat hebben we niet voldoende gedaan. Door een miscommunicatie in de DONK-defensie kwamen wij twintig minuten voor tijd via een doelpunt van Tijs van der Schinkel toch op voorsprong. Daarna was het vooral tegenhouden voor ons. Vlak voor tijd kwamen zij zelfs met negen man te staan en toen wisten we wel dat het gedaan was. Waarom we nu wel onze wedstrijden weten te winnen? Ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat we in defensief opzicht onze zaakjes op orde hebben. We houden voor de vierde achtereenvolgende keer de nul en dat is toch de basis van een resultaat. Daarnaast moeten we het ook niet groter maken dan het is. De onderlinge verschillen in onze klasse zijn heel klein en blijkbaar valt momenteel het kwartje steeds onze kant op. Natuurlijk zijn we blij met de overwinning, maar we blijven er nuchter onder. Het klopt dat we nu zelfs bovenaan staan in de tweede periode, maar daar kijken we nauwelijks naar. Niet een periodetitel, maar de achtste plaats in de eindrangschikking (wat rechtstreekse handhaving in de tweede klasse betekent, SN) is voor ons de prijs die er echt toe doet. Komende zaterdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen DoCoS en dat zal ook weer een lastig potje gaan worden. Ook DoCoS doet het de laatste weken goed, dus ik verwacht een wedstrijd die alle kanten op kan gaan’’, aldus de realistische doelwachter tot besluit.

DONK – Kagia 0-1 (0-0) 68. Van der Schinkel 0-1.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Verdegaal, Modderman, Schoone, Malhi, Van der Zwet, De Graaf, De Bruijn, Van der Meer (Van der Schinkel), Hoeke (Van der Vlugt), Lamboo.

Theo Leliveld sprak na afloop met diverse spelers, hier te beluisteren:

Must Read