donderdag, mei 2, 2024
HomeKagiaInterview KagiaZware blessure domper op feestvreugde Kagia (plus nababbel)

Zware blessure domper op feestvreugde Kagia (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na een dramatische start van de competitie is de stoomtrein die Kagia heet omgevormd naar een sneltrein. De Lisserbroekers hebben uit de laatste zeven wedstrijden vijftien punten bij elkaar gevoetbald. Daardoor doen ze ook nog volop mee in de strijd om de tweede periode. Trainer Hein Leliveld heeft niet echt een duidelijke verklaring voor de ommekeer: ,,In principe is er weinig veranderd. We zijn gewoon meer in vorm en de selectie is ten opzichte van een aantal maanden geleden iets completer. Vooral in verdedigend opzicht lieten we te vaak steken vallen. Tegen het einde van ’22 vielen de puzzelstukjes in elkaar en halen we met degelijk voetbal eindelijk weer resultaat.”

Ook zaterdagmiddag was het vertoonde spel van de formatie uit Lisserbroek oerdegelijk. Met compact voetbal, knokkend voor elke meter en een fanatieke supportersschare achter zich, wisten de mannen van trainer Leliveld wederom een tegenstander aan de zegekar te binden. Dit keer was het Alphia dat na negentig minuten voetbal met lege handen richting de kleedkamer afdroop. Een overwinning met gemengde gevoelens. Vlak voor tijd moest Melvin van der Meer zwaar geblesseerd het veld verlaten en direct naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Saillant ‘detail’ hierbij was dat de 112 hulplijn, ondanks de zware blessure, weigerde een ambulance te sturen. Al met al een overwinning met een lach en een traan voor de ploeg uit Lisserbroek . Dankzij deze drie zeer waardevolle punten heeft Kagia nu echt aansluiting met de middenmoot en staat het in de tweede periode zelfs fier aan kop.

Op een sfeervol sportpark Lisserbroek begon Kagia wat aarzelend aan de wedstrijd. Alphia domineerde het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Na ruim tien minuten spelen creëerden  de Alphenaren een eerste kans. Een inzet van Marwan Fennich had te weinig precisie waardoor de bal over het doel zeilde. Het dominante spel van de pupillen van trainer Marcel Vondeling werd beloond met een prima doelpunt. Brian de Bruijn zette met een uitstekende steekpas de opgekomen Jordy Wentink vrij voor het doel en hij liet vervolgens keeper Aron Wijsman kansloos achter zich (0-1).

Bekomen van de schrik zette Kagia de schroom van zich af en begon het spel meer en meer naar zich toe te trekken. Tijs van der Schinkel had de kans om de gelijkmaker te maken echter raakte hij de bal totaal verkeerd. Niet veel later was het dan toch raak. Na een vlot lopende aanval over de rechterflank werd de opgekomen Van der Meer gevonden waarbij hij oog in oog met de Alphense sluitpost Boas Vet geen fout maakte (1-1).

Alphia was van slag en moest dit bekopen met een tweede tegentreffer. Een doelpunt met een buitenspel luchtje. Hier had Gijs de Graaf geen boodschap aan en de middenvelder schoof de bal keurig langs doelman Vet (2-1).

Na de thee begonnen beide ploegen weifelend aan de tweede helft. Het spel was matig waarbij over en weer veel balverlies werd geleden. Alphia drong wel aan maar wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. Na een uur spelen creëerde de Alphense ploeg een 100% kans. Een inzet van Remco Zuijdervliet werd prima door doelman Wijsman onschadelijk gemaakt.

Kagia speelde compact en wachtte geduldig op de omschakelmomenten die zouden gaan komen. Alphia ging steeds meer va banque spelen waardoor het veel ruimte weg gaf. Een kwartier voor tijd dacht Kagia de voorsprong te vergroten, maar doelman Vet wist het gevaar te pareren. Vijf minuten voor tijd was het wederom Vet die in een een-op-een situatie winnend uit de strijd kwam. Niet lang daarna raakte Melvin afschuwelijk geblesseerd. In een ogenschijnlijk onschuldig duel kwam de buitenspeler ongelukkig ten val waarbij hij ernstig geblesseerd raakte. Het spel werd logischerwijs stilgelegd.

Na een onderbreking van ruim twintig minuten werd het spel voor drie minuten officiële speeltijd plus blessuretijd hervat. Kagia kwam in de resterende minuten nog twee keer goed weg. Aanvoerder Daniël Buijnink wist twee goede kansen niet te promoveren tot doelpunt waardoor Kagia wederom drie nuttige punten in eigen huis hield.

Met 21 punten uit 16 wedstrijden staat Kagia op een tiende plek en heeft het nog alles in eigen hand om volgende week de tweede periode te veroveren. Dit zal dan moeten gaan gebeuren in een ware finale, uit tegen koploper Aalsmeer. Aalsmeer is de runner-up in de tweede periode met één punt achterstand op de Lisserbroekers. Kagia heeft derhalve volgende week genoeg aan een gelijkspel. Deze finale zal zonder sterkhouder van der Meer gespeeld moeten worden. De redactie van Leidenamateurvoetbal wenst Melvin alle sterkte en een spoedig herstel toe.

Kagia – Alphia 2-1 (2-1). 19. Wentink 0-1, 33. Van der Meer 1-1, 38. De Graaf 2-1.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, De Bruijn, Malhi, Van der Meer, De Graaf, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel, Van der Zwet.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, Klerks, El Bouny, De Bruin.

Nagekomen bericht: Van der Meer heeft een dubbele scheenbeenbreuk overgehouden aan de botsing. Een meer dan akelig bericht…

Beluister hier nog een interview van Theo Leliveld met sterkhouder Jesper Imanse: