donderdag, mei 2, 2024
HomeRCLInterviews RCLMoeizame overwinning voor RCL, maar de drie punten tellen

Moeizame overwinning voor RCL, maar de drie punten tellen

-

Tweede klasse (zaterdag)- Op sportpark de Bloemerd ontving RCL het team van FC Oudewater, ofwel de nummer 6 van de ranglijst tegen de nummer 10. Vorig seizoen waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd en dat bleek deze wedstrijd ook zo te zijn, waarbij uiteindelijk de Leiderdorpers aan het langste eind trokken. De 1-0 overwinning leverde het maximaal aantal punten op, maar de uitslag had ook zo maar een andere kunnen zijn. De thuisploeg mocht zich gelukkig prijzen.

En dat terwijl het begin van de wedstrijd uitermate veelbelovend was. Na slechts enkele minuten nam Roy Weenink een hoekschop, die werd ingekopt door centrale verdediger Jesper van Overloop. Met de 1-0 zo vroeg in de wedstrijd zou je verwachten dat dit een opmaat zou zijn naar spelen met vertrouwen, maar niets was minder waar.

FC Oudewater, met coach Alex Redel op de bank die een verleden bij RCL heeft, liet zich niet imponeren door deze snelle achterstand. Sterker nog, niet veel later kopte Ivo Anbergen een hoekschop net over het doel van Rens van der Zwet. Het scheelde weinig of de 1-1 was opgetekend op identieke wijze als de thuisploeg eerder had gescoord.

Doelpuntenmaker Van Overloop op archieffoto tegen Foreholte (seizoen 22-23)

De doelman van de bezoekers, Sem van Baren, verslikte zich even later in een terugspeelbal van één van zijn ploeggenoten, die hij in zijn handen nam. De scheidsrechter was resoluut, een indirecte vrije trap in de doelmond, wat een bijzonder plaatje opleverde van heel veel oranjehemden voor hun eigen keeper. Op de tribune werd het doelpunt al geteld, maar het keiharde schot van Robin Brasker op aangeven van Weenink werd gekeerd. RCL kreeg zo langzamerhand wel steeds meer grip op de wedstrijd en de 2-0 hing in de lucht, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer voor de pauze.

Na de rust kwamen de twee ploegen in een identieke samenstelling weer terug op het veld. Het was duidelijk dat de bezoekende club zich niet gingen neerleggen bij een nederlaag. Ze zetten steeds meer druk met combinatievoetbal en RCL had moeite om zich daar onderuit te spelen. Sterker nog, Oudewater was in de tweede helft de bovenliggende partij en ging op zoek naar de gelijkmaker. Anbergen, al eerder in scoringspositie, kopte net over het doel op aangeven van Walter van der Neut. Uiteindelijk bleek FC Oudewater niet effectief in het afmaken van de kansen die ook niet legio konden worden gecreëerd. RCL kreeg in de blessuretijd nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De ingevallen Jarne Kanbier gaf een voorzet op de vrijstaande Mohammed Gasamma, maar dat leverde geen bevrijdend doelpunt op.

De winst van de wedstrijd voor RCL was uiteindelijk de winst. Het vertoonde spel van RCL was echter niet altijd om over naar huis te schrijven. Matchwinnaar Van Overloop: ,,Het kan zeker beter, maar het verschil met vorig seizoen is nu wel dat we dit soort moeizame potjes over de streep trekken. Daarbij kan het alleen maar beter gaan en zo kunnen we ons wat meer gaan richten op de ranglijst.” Over twee weken wacht de wedstrijd tegen Alphia, waar RCL de afgelopen week in het kader van de Sportiff LAV Cup tegen heeft gespeeld en met 2-0 verloor. Een mogelijkheid dus op revanche voor de Racing Club tegen de Alphenaren die op de valreep een punt ophaalden bij Foreholte.

Basisopstelling RCL: Van der Zwet, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, Schouten, Verlaan Assabban, Gasamma, Weenink, P. Brasker, Vijlbrief.

Basisopstelling FC Oudewater: Van Baren, Van den Ijssel, Noordman, Van der Zwart, Van der Neut, Wiltenburg, La Lau (W), Griffioen, Van Zuijlen, Anbergen, Hoogenboom.