donderdag, mei 2, 2024
HomeRCLInterviews RCLRoy Weenink (RCL):,,Deze overwinning op Olympia was broodnodig”

Roy Weenink (RCL):,,Deze overwinning op Olympia was broodnodig”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Om een rol van betekenis te gaan spelen in de huidige competitie moest RCL in de uitwedstrijd bij Olympia uit Gouda winnen. Het puntje dat vorige week met tien man tegen EMM’21 werd binnengehaald was verdienstelijk, maar de ploeg van trainer Hein van Heek wil meer. In de tweede helft maakten de rood-witten het verschil, nadat opponent Olympia met tien man was komen te staan. Het werd uiteindelijk een tamelijk onverwachte fraaie 0-5 uitzege voor de Leiderdorpers gezien de ontwikkelingen voor de pauze.

Aanvaller Roy Weenink over de gewonnen wedstrijd: ,,We wilden al vroeg in de wedstrijd hoog druk gaan zetten met opkomende backs. Zij daarentegen wilden dat ook, waardoor er een kat en muis spelletje ontstond. Er werden veel lange ballen gespeeld over en weer, maar tot echte kansen leidde dit niet. Het was een moeizame eerste helft en van een bovenliggende partij was geen sprake. Het was gelijkwaardig. Wel kwamen we een minuut of tien voor rust op voorsprong. Uit een mooie aanval die begon op middenveld werd de vrijstaande Jelmer Vrijbrief gevonden. Zonder twijfel schoot hij keurig binnen. Verder gebeurde er niet veel meer tot aan de onderbreking.”

Weenink vervolgt: ,,Het begin van de tweede helft was eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Aftasten, zoeken naar de vrije man en vooral niets weggeven. Totdat een speler van Olympia, na pak hem beet een minuut of tien spelen, een rode prent kreeg. Toen ging het hard. We gingen vanaf dat moment met drie aanvallers spelen en onze opponent kon het simpelweg niet meer belopen. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Eerst scoorde ikzelf en nog geen minuut later werkte Robin Brasker uit een corner binnen. De koek was nog niet op, we bleven de aanval zoeken en kort voor tijd zorgden Jake van Heusden en Milan Flippo voor de 0-5 einduitslag. De rode kaart was het keerpunt in de wedstrijd,  we hebben de overtalsituatie uitgebuit en hun daarmee kapot gespeeld. Al met al een meer dan verdiende overwinning.”

De Leiderdorper tot besluit: ,,Een mooie opsteker is het. Vijf keer scoren en de nul gehouden, daar mogen we tevreden mee zijn. Dit smaakt uiteraard naar meer na de wat lastige competitiestart.”

Opvallend was nog dat Andrew Bontje het doel verdedigde van de Racing Club. Doelman Rens van der Zwet werd vorige week al vervangen na een rode kaart door de doelman die eerder furore maakte, maar nu stond de routinier bij afwezigheid van de geschorste Van der Zwet vanaf de eerste minuut in de basis. Rodney Beij besloot kort geleden te stoppen nadat hij hoorde dat de trainer een andere keuze had gemaakt.

Volgende week speelt de Racing Club een thuiswedstrijd tegen FC Oudewater, een ploeg overigens die dit weekend met 2-0 won van het sterke Foreholte. De ploeg van Van Heek wacht een nieuwe interessante uitdaging.