vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdagDerde klasseJarno Verweij verlengt samenwerking, Gert Labots vertrekt bij Koudekerk

Jarno Verweij verlengt samenwerking, Gert Labots vertrekt bij Koudekerk

-

Jarno Verweij en VV Koudekerk gaan nog een jaar door met elkaar. Verweij verlengt zijn contract met een jaar en staat daarmee voor zijn derde volledige seizoen als hoofdtrainer (eerste seizoen eindigde voortijdig vanwege corona).

‘De ambitie om hogerop te gaan blijft, maar dit was voor mij niet het juiste moment. Na gesprekken met de TC en een aantal spelers heb ik besloten nog een jaar door te gaan. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, maar ik wil eerst het maximale uit dit seizoen halen’, aldus Verweij (foto hieronder, zo ook Henk Griffioen, staf).

Daar waar Verweij de samenwerking nog een jaar doorzet, heeft Gert Labots besloten na dit seizoen te vertrekken om een rol te gaan vervullen in de staf van ARC. Daarmee komt er na een succesvolle periode waaronder het kampioensjaar, een einde aan het trainersduo Verweij en Labots. ‘Er zijn goede gesprekken gevoerd met als resultaat dat de succesvolle samenwerking met Verweij is verlengd, helaas heeft Gert een andere beslissing genomen en gekozen voor ARC. Wij hebben begrip voor zijn beslissing en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club’, aldus Ronald Rosdorff.

Labots was in de afgelopen seizoenen de rechterhand van Verweij en een belangrijke schakel bij de opzet van het Onder 23-project. Hij verkast naar ARC, waar hij aan de slag gaat als assistent van trainer Mark Evers. ‘Ik ben blij dat ik bij Koudekerk de kans heb gekregen om mijn carrière als trainer te starten. Ik wil er de komende maanden alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen en stap daarna over naar ARC om me verder te ontwikkelen als trainer.’ aldus Gert Labots.

De verlenging van Verweij stemt tot grote tevredenheid binnen de technische commissie, het hoofdbestuur en de spelersgroep. ‘Ondanks de interesse voor Jarno zijn we blij dat hij nog een jaar aanblijft als hoofdtrainer’, aldus Michiel Vergunst. ‘Het is jammer dat Gert vertrekt en willen hem bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren.’

Michiel Vergunst

Voorzitter TC

Must Read