donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC helpt tegenstander in het zadel en is de sigaar

ROAC helpt tegenstander in het zadel en is de sigaar

-

Derde klasse (zondag)- Na de nederlaag in de seizoensopening volgde vorige week een eclatante zege op het uitermate zwakke Quick 1890. De 8-0 winst gaf wel vertrouwen, maar op de derde speeldag ging het voor de tweede keer mis voor ROAC. Op bezoek bij AFC TABA (de club werd opgericht door tabakshandelaren, red.) werd met 5-2 verloren. De nederlaag was vooral te wijten aan teveel persoonlijke fouten bij de ploeg van Bart Jansen.

De trainer met zijn analyse: ,,We hebben in de eerste helft onder ons niveau gespeeld. Toch kregen we meer en betere kansen, maar daar stond tegenover dat we onnodige doelpunten tegen kregen. Als je dan met 3-1 gaat rusten weet je dat er een lastig karwei wacht na de pauze. Opnieuw kregen we kansen en bij 3-2 dachten we aan een ommekeer en dat er minimaal nog een gelijkspel in zou zitten. Helaas viel de 3-3 niet en in de extra tijd counterden ze verder weg omdat we veel ruimtes moesten weggeven vanwege onze jacht op een resultaat.”

Na ruim een kwartier werd het 1-0, terwijl ROAC op dat moment al twee kanen had laten liggen via Thijs van Seggelen en Bart Hogenboom. ,,Drie minuten later werd het al 2-0. Mitchel Boere dacht dat de scheidsrechter floot en pakte de bal op met zijn handen in de zestien. Het fluitje kwam evenwel van een ander veld en dus ging de bal op de stip. Ronduit schlemielig natuurlijk. Gelukkig maakten we wel snel de 2-1 via Yoek Bentvelzen, die dit keer geklungel aan de kant van TABA afstrafte. Vrijwel uit het niets werd het een minuut later 3-1 omdat hun spits met zijn hoofd sterker bleek dan onze keeper Tijn van der Geest.”

ROAC probeerde het na rust nog op dezelfde wijze, maar de aansluiting bleef aanvankelijk uit. Na een kwartier besloot Jansen va banque te gaan spelen. ,,Achterin 1 op 1 en volle druk vooruit. Dat resulteerde twaalf minuten voor tijd in de 3-2 van wederom Yoek. Het geloof was terug en er was nog tijd om de schade te herstellen. Dan moet ie een keer vallen en de kansjes kwamen ook wel. Helaas lukte het niet en de nederlaag heeft uiteindelijk te maken met de gemaakte fouten en de gemiste kansen aan onze kant. Ook hadden we pech met een inzet van Jay Koek die via de binnenkant van de paal weer het veld in rolde. Een geflatteerde nederlaag waarbij een gelijkspel meer recht had gedaan aan de verhoudingen. Dat neemt niet weg dat we wel eens beter hebben gespeeld. Ik heb wel voldoende aanknopingspunten gezien en daarmee gaan we verder aan de slag. Het zal wel beter moeten volgende week.”