zaterdag, april 27, 2024
HomeBekerKevin Bos (SJZ): ,,Een verdomd pittige klasse dat 4A"

Kevin Bos (SJZ): ,,Een verdomd pittige klasse dat 4A”

-

SJZ is gisteren goed begonnen aan het districtsbekertoernooi. De formatie van Kevin Bos, opvolger van Arie van Duijn, was op eigen veld ruimschoots de baas over Moerkapelle: 4-1. Jari van Kampen opende de score en daarna namen Marc Griffioen (2) en Joey Vink nog treffers voor hun rekening.

Bos: ,,Vooral ons tweede doelpunt was fraai te noemen. De gehele voorhoede was bij die goal betrokken en daarvan kan je op de bank genieten. Al met al een vrij eenvoudige overwinning. We waren duidelijk wat verder dan de tegenstander. Het is zo een prima opmaat naar de competitie.”

Van Bos was al eerder bekend dat hij graag eens een eerste elftal wilde gaan trainen en nu is het zover. ,,Mooi als dat dan ook nog eens van kracht is bij jouw ‘eigen’ club. Ik heb hier vele jaren in 1 gestaan en nu mag ik de meute dus begeleiden. Ik heb veel gehad aan Arie, die mij de fijne kneepjes heeft bijgebracht. Dat ga ik zeker benutten, maar wel denk ik wat anders dan hij deed. Dat geeft ook niet natuurlijk, want je hebt allemaal een eigen visie. Arie speelde wat meer behoudend met het team, terwijl ik graag meer de aanval zoek. Die mogelijkheden hebben we ook binnen de ploeg.”

SJZ rook al een paar keer aan de derde klasse via de nacompetitie, maar de stap kon nog niet worden gezet. ,,Ook nu zetten we weer in om mee te gaan met de kopgroep. Ik denk dat er zomaar acht titelkandidaten benoemd kunnen worden. Wij zijn zeker niet de topfavoriet, maar moeten wel een rol van betekenis kunnen spelen. Voetbaltactisch gezien valt er nog winst te boeken en we kunnen op details nog verbeteren. De selectie is tamelijk hetzelfde gebleven. Timo Lagerberg koos voor UVS, maar daar staat de terugkomst van Daan Hoogbruin (speelde bij DoCoS, red.) tegenover. We misten tegen Moerkapelle nog wat spelers, maar zij zullen spoedig aansluiten. Enkel Roy Verstegen laat nog wat langer op zich wachten. Er staat een enthousiaste groep en we zetten hoog in. Voor nu is het nog lastig te bepalen hoe de competitie zal verlopen, maar het gaat voor elke ploeg pittig worden. Interessant dus!”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read