vrijdag, mei 3, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24ROAC boft met uitschakeling van Meerburg (Sportiff LAV Cup)

ROAC boft met uitschakeling van Meerburg (Sportiff LAV Cup)

-

Tegen 22.30 konden de manschappen pas weer naar de warme kleedkamer. Meerburg en ROAC hielden elkaar met 2-2 in balans en er moesten aardig wat spelers opgelapt worden. De strafschoppen moesten uiteindelijk een winnaar aanwijzen diep in de avond en dat werd de derdeklasser op zondag. Beide trainers hadden zo hun idee over de wedstrijd.

Nick Poot: ,,Ik heb Meerburg nog niet zo goed zien spelen dit seizoen als in de eerste helft. We kwamen wel heel snel met 0-1 achter, maar daarna heb ik heel veel goeds gezien en dat geeft houvast voor de competitie. We speelden met veel dynamiek en dat zie ik graag. In de tweede helft werd het echter 0-2 en zijn we veel gaan wisselen. Al snel viel de 1-2 en we kregen ook kansen en uiteindelijk viel de terechte 2-2. Met penalty’s kan het alle kanten op en helaas voor ons viel het kwartje richting ROAC. Hoe dan ook wel een leuke wedstrijd met dito tegenstander en hier kunnen we verder mee in de competitie.”

Bart Jansen: ,,Allereerste de complimenten aan Meerburg. Een dynamische, jonge en frisse ploeg. Zij verdienden eerlijk gezegd meer, maar ons doel was de laatste zestien bereiken en dat is gelukt dus in die zin kan ik tevreden zijn. Al binnen een minuut werd het 0-1, maar dat werkte eerder in ons nadeel. Het oogde laconiek en hooghartig bij ons en met de tussenstand kwamen we goed weg, hoewel Meerburg de kansen niet aan elkaar speelde. Na de 0-2 dacht ik dat het klaar was, maar al rap lag de 1-2 erin. Daarna was het overleven en kwamen we een paar keer goed weg na de 2-2. Pingels zijn nu eenmaal een loterij en aanvankelijk leek het verkeerd te gaan, maar Tijn van der Geest hielp ons er doorheen. We hebben gedacht het op tachtig procent te kunnen. Zijn we goed mee weggekomen. Wel leuk om weer een ronde verder te zijn.”

Meerburg- ROAC 2-2 (0-1). Bentvelzen 0-1, Van Seggelen 0-2, Haverschmidt 1-2, Van Haaster 2-2. ROAC w.n.s.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read