vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (29), 16- 23 februari

Lopend Vuurtje (29), 16- 23 februari

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

Lopend Vuurtje (aflevering 29)  – 16-23 februari

TAVV bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd!

‘Met veel plezier en trots presenteren wij het programma ‘Viering 75 jaar TAVV’. Een programma met voor ieder wat wils. Lees het programma goed door en reserveer de data alvast in je agenda.’ Ze hebben er zin in bij TAVV. Het is ook niet niks wanneer een vereniging haar 75ste verjaardag kan vieren. Eén van de hoogtepunten is een korte en daarom intensieve Jubileumveiling. Dat betekent bij voorbeeld dat je kunt bieden op het meespelen tijdens de Jubileumwedstrijd, 20 minuten met FC De Rebellen en 20 minuten met TAVV 1. Het Jubileum staat in het teken van de Grote Verbroedering. Oud en Nieuw ontmoeten elkaar in een sfeer van (sportieve) vriendschap. Ook vindt de presentatie plaats van het TAVV-elftal-aller-tijden, de doop van de TAVV-Jubileum Gids, een glossy magazine en de verkoop van een gelimiteerd aantal unieke Jubileumshirts.

Jennifer Li, nieuwe trainer Voorschoten ’97 VR1

‘Ik ben Jennifer Li, 24 jaar, en kom uit Leiderdorp. Van jongs af aan houd ik van voetbal, op mijn 11e was ik al hulptrainer, op mijn 17e hoofdtrainer van de MO13-1 bij RCL. Ik heb meerdere MO/VR-teams training gegeven bij RCL, Meerburg en FC Rijnvogels. Ook heb ik 2 seizoenen deel uitgemaakt van de KNVB JPN Meidenafdeling (regio West) als assistent trainer/coach van de MO 14. In 2022 heb ik mijn VC2/UEFA B Youth (het vroegere TC3) behaald. Graag neem ik mijn ervaringen en opgedane kennis bij de opleidingen mee naar Voorschoten ’97. De club heeft de ambitie uitgesproken om het meiden/vrouwenvoetbal serieuzer te nemen, een plek te willen bieden aan alle types speelsters, recreatie en prestatie. Met die ambitie pas ik goed in het plaatje. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.’ Getekend Jennifer Li.

Dit is Jennifer Li. Zij is de nieuwe trainer Voorschoten ’97 VR1. Li brengt ondanks haar jeugdige leeftijd veel ervaring mee.

MMO helpt al jaren bij de Leiden Marathon

De affiches hangen in Leiden en omstreken. Binnenkort vindt het mega-evenement weer plaats, de Leiden Marathon. De Sleutelstad wordt dan weer een weekend lang in bezit genomen door hardlopers uit heel Nederland, ook zelfs uit het buitenland. Het is de laatste, of één van allerlaatste marathons van het loopseizoen. Bij de Leiden Marathon staat de loper centraal. Hij/zij wordt in de watten gelegd. Meer dan 1000 vrijwilligers zorgen voor een rimpelloos verloop van deze olympische afstand. Ook MMO draagt haar steentje bij. De voetbalclub uit Hoogmade helpt al jaren mee. Niet dat er lopers uit Hoogmade de 42 km en 195 meter afleggen (misschien dit jaar wel), maar de kilometervreters komen wel door het landelijke dorpje. Waarom helpt MMO de marathon-organisatie? De marathon heeft, net als MMO, een voorbeeldfunctie om het bewegen te bevorderen en op die manier een beetje gezonder te blijven. Zeker bij de jeugd. En het zijn juist die leden van MMO die de hardlopers helpen met een stukje verzorging.

Jeugdleden van MMO ‘verzorgen’ de kilometervreters van Marathon Leiden, met water, sponzen en aanmoedigingen.

10-tallen jeugdleden van Bernardus verkopen 100-den loten

De seniorenteams van Hazerswoudse Boys sloegen dit jaar elk een superlot in (pakket van 50 loten). Dat tikt lekker aan. De jeugd van de club ging op pad en was goed voor de verkoop van 100-den loten. Alles bij elkaar werden 2178 loten van de Grote Clubactie aan de man gebracht. Dat betekende dat Hazerswoudse Boys de somma van € 5.227,20 op haar bankrekening kon bijschrijven. Het doorgaans niet naar woorden zoekende bestuurslid Bert Bogerman wist niet hoe hij de loftrompet moest blazen over zoveel inzet en zo’n mooi bedrag. ‘Een fantastisch resultaat dat de voorgaande jaren weer overtreft,’ straalde hij. ‘Bedankt.’ Er waren wel 30 jeugdleden die meer dan 25 loten hadden verkocht. Als beste verkopers gaan Daniël Sigmond, Joep de Kort en Camilo Dorsman de geschiedenisboeken in. JO11-1, JO11-2 en JO12-1 schrijven historie als beste verkopende teams.

Bert Bogerman, bestuurslid van Bernardus, en de topverkopers van Grote Clubactie-loten.

Ook bij RCL blije gezichten. Bij de Bloemerd-club werd deze week eveneens afgerekend. € 4.010,40! De drijvende kracht achter de Grote Club Actie, Marco Piket, kon de cheque overhandigen aan de breed lachende voorzitter Frits Wentholt. Een pannaveldje is uiteindelijk de bedoeling om te realiseren. Maar het kan ook zijn dat het bedrag wordt besteed om een goede inloopstrook te creëren tussen veld 3 en 4. Zo wordt de druk op de velden enigszins verlicht.

De mannen van JO17-1 hebben dit jaar de meeste loten verkocht. Ze zijn beloond met een team-uitje bij Franky’s in Winkelhof. Een 5-tal teams heeft meer dan 100 loten verkocht: JO17-1, JO10-7, JO9-1, JO9-5 en JO11-3. Animator Piket hoopt en verwacht dat voor de komende Grote Club Actie alle benaderde teams zich (meer dan) 100% gaan inzetten. Dat zorgt voor verdere verbinding, meer lotenverkoop en een gelukkige penningmeester.

Leden van RCL toonden zich ware lotenverkopers. Ze brachten een mooi bedrag bij elkaar, dat wordt gebruikt voor een pannaveldje of inloopstrook.

 

Een en al verwennerij van de kookclub van vv Zwammerdam

Het staat er zo eenvoudig op Facebook – of is bescheiden een juister woord? – dat de kookclub culinair in touw is geweest. Een kookclub, vv Zwammerdam heeft een kookclub. Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis dat een dergelijk club binnen de club bestaat? Lopend Vuurtje heeft dat niet eerder meegemaakt. Een kookclub is natuurlijk leuk en lekker. Voor elkaar koken kan een feest zijn. Maar Zwammerdam gaat verder. De koks van de club hebben eens flink uitgepakt, ze nodigden buurtbewoners uit eens aan te schuiven en een vorkje mee te prikken. Daar is massaal op gereageerd door de bewoners van de geselecteerde Buitendorpstraat. Wat een perfect idee. Zo ontmoetten de buurtbewoners elkaar en kon vv Zwammerdam vertellen over de club en waar nodig vragen beantwoorden. Of de dames in het gezelschap een handje komen uitsteken in de kantine en de mannen geïnspireerd werden om Walking Football een gezicht te geven, dat stond er niet te lezen. Het initiatief om buurt en club nader bij elkaar te brengen, is puik.

De buurt aan tafel bij vv Zwammerdam

Madelief Ronkes is de trots van Foreholte

Er vliegt een pareltje over de grasmat bij Foreholte, het luistert naar de naam Madelief Ronkes en speelt in JO14-1. Het gaat haar voor de wind. De talentvolle linksback geniet met volle teugen van uitnodigingen uit alle windstreken. Zo is zij geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands Elftal MO14, traint ze op zondag (Rustdag? Kom nou!) mee met ADO Den Haag en mag ze stage lopen bij Feyenoord en Ajax.

Alle reden voor de webredactie van Foreholte Madelief te bellen en haar vragen te stellen.

Hallo Madelief, kan jij jezelf eens voorstellen, voor wie jou niet kent?

Ik ben 13 jaar en woon in Voorhout. Ik zit op het Northgo College in Noordwijk in HAVO 2. Ik heb ook nog een zusje, zij zit op handbal. Ik voetbal al sinds de Mukken bij Foreholte. Voetbal vind ik zo leuk, omdat het een teamsport is. Je moet het echt met z’n allen doen.

Hoe is het als meid te voetballen met jongens?

Ik voetbal mijn hele korte leven al met jongens, dat is eigenlijk heel leuk. Ik voetbal het liefst bij mijn eigen team. Het is fysiek en alles gaat in een hoger tempo. Daar leer ik heel veel van. Vanaf JO8-1 heb ik altijd goede trainers gehad. Ieder jaar weer. Vorig jaar waren dat Shannon en Ivo, dit seizoen Jarno en Thom.

Wat hoop je te bereiken?

Uiteindelijk hoop ik in het Nederlands Elftal te voetballen, en bij een coole club te spelen. Maar nu nog niet, hoor. En mijn advies zou vooral zijn: gewoon je best doen, dan komt het vanzelf.

Dit is Madelief Ronkes (JO14-1), een talent, dat voorlopig nog bij Foreholte blijft voetballen.
Madelief Ronkes in actie, die in het weekend een druk voetbalbestaan heeft.

FC Oegstgeest kiest Guido als Scheidsrechter-van-de-Maand

‘Na beraadslagingen hebben wij vanuit de Scheidsrechterscommissie besloten om Guido als Scheidsrechter-van-de-Maand te benoemen.’ Dat staat te lezen op de website van FC Oegstgeest. Het bericht gaat verder: ‘Guido fluit vrijwel elk weekeinde een senioren- of juniorenwedstrijd. Guido helpt graag mee wanneer de Evenementencommissie toernooien organiseert. Zijn er scheidsrechters nodig? Men kan altijd op Guido rekenen, vanaf de voorbereidingen. Verder is Guido flexibel met het plannen van aanstellingen en springt hij in wanneer er van wedstrijd geruild moet worden. Bovendien draait Guido mee met de zaterdag/bestuursdiensten. Daarom heeft de Scheidsrechterscommissie unaniem besloten om Guido in het zonnetje te laten zetten als Scheidsrechter-van-de-Maand van de maanden januari én februari 2024.’

André Hooglander, voorzitter van de FC Oegstgeest Scheidsrechterscommissie, vult aan: ‘Guido is de laatste in een reeks bij FC Oegstgeest Waarderingsactie, die anderhalf jaar heeft gelopen. Nee, aan achternamen doen wij niet. Het is en blijft Guido.’

Uit handen van Natalie, secretaris van de Scheidsrechterscommissie van FC Oegstgeest (zij is de rechterhand van commissievoorzitter André Hooglander) ontvangt Guido het door hemzelf gekozen pocketboekje Willem80. ‘De Kromme’ werd deze week 80 jaar.

Op voetbalvelden in Ghana zijn SJZ-tenues te zien

Dat je op de velden in de regio rond Zoeterwoude tenues van SJZ ziet, is logisch. Dat het groen/wit van SJZ ook gedragen wordt in Afrika ligt minder voor de hand. Het is echter wel zo en is ook nog eens goed te verklaren. Mariska Blom – dochter van voormalig SJZ-er Peter Blom – volgde begin deze eeuw de HBO-opleiding tot verpleegkundige. Voor haar stage wilde Mariska graag naar Afrika. Allereerst om daar het nodige te leren en vooral ook om te kijken of ze daar wat kon toevoegen. Het werd Ghana. Zij was daar een van de 1ste blanken die stage kwam lopen. Best bijzonder. Zowel voor de mensen in Ghana als voor haar. ‘In het ziekenhuis waar ik stage liep, viel de stroom regelmatig uit. Zo moest ik een keer tijdens een operatie met een zaklamp bijlichten,’ vertelt zij. Dat was 20 jaar geleden. Maar nu is ‘Blommetje’, zoals zij liefkozend wordt genoemd, weer terug geweest, met haar zoon Sem. Er is een geweldig verschil tussen toen en nu. Het ziekenhuis is inmiddels veel groter en veel beter uitgerust. Mariska en Sem namen ditmaal van alles mee. Microscopen en andere medische spullen, voor kinderen speelgoed en potloden. Dat kon allemaal dankzij giften van dorpsgenoten, vrienden, bekenden en mensen uit de zorg. Ook voetbaltenues. Daarover zegt Mariska: ‘Overal in de wereld voetballen kinderen, ook in Ghana. Tenues hebben ze meestal niet. Dat hoorde mijn vriendin Renate van Noort. Toen was het één-tweetje snel gemaakt. Actie. SJZ reageerde spontaan en gul, en met steun van het bestuur van Veiling voor de Missie konden complete SJZ-tenues worden verstuurd.’

Kijk ‘ns aan: voetballers in Ghana in actie, trots op hun SJZ-tenue.

Uit je bol gaan met… Kagia’s Armand van der Waal

Steeds andere bekende inwoners uit Lisse of Lisserbroek worden in de BOL-rubriek Uit je bol gaan met…. voorgesteld aan een groter publiek. BOL staat voor de website Blik Op Lisse. Kagia-bestuurslid Armand van der Waal stond onlangs in het middelpunt van de belangstelling.

Van wie ben jij er een?

Ik ben er een van Rob en Dolly van der Waal. Ik ben met mijn ouders in 1990 in Lisserbroek komen wonen. Sinds 2005 woon ik samen met Brenda, eerst in Lisse en sinds 2009 in Lisserbroek.

Hoe kijk jij terug op je jeugdjaren?

Met plezier, ze waren erg leuk. Lisserbroek is een mooi klein dorp, iedereen kent iedereen. Je zat bij elkaar op school, je kende elkaar van de verenigingen (voetbal, tennis etc). Daarom is het er erg sociaal wonen. Als kind is het super om lekker rond te lopen in je eigen dorp.

Waar kennen mensen jou van?

Voornamelijk van vv Kagia, denk ik. Daar ben ik vrij snel nadat ik in Lisserbroek kwam wonen lid van geworden en ben dat nog steeds. Ook doe ik daar aardig wat vrijwilligerswerk, ik ben ook bestuurslid. Ik ga graag mee op jeugdkamp en help bij het organiseren van evenementen.

Waar word je gelukkig van?

Als ik zie dat mensen zich ontwikkelen. Het gaat niet (altijd) om de uitkomst, maar meer om de weg daar naar toe. Juist het zelf ontdekken en die weg bewandelen vind ik mooi om te begeleiden/volgen. Het af en toe ‘op je bek’ gaan hoort daar natuurlijk bij. Ik geloof in de zin: ‘Waar je struikelt ligt de grootste schat begraven’.

Ben jij een ochtend- of een avondmens?

Van nature een avondmens, maar door mijn werk – en daarvoor door mijn bijbaantje –  een echt ochtendmens geworden. Ik sta tussen 5 en 6 op.

Kagia-bestuurslid Armand v/d Waal: rake antwoorden op interessante vragen.

 

Foreholte’s JO10-1 op bezoek bij Sparta en ook nog winnen

Het is al om wakker van te liggen, wanneer je als 10-jarige met je sportvrienden kan voetballen tegen Sparta op het roemruchte Kasteel in Rotterdam Spangen. De reis naar de havenstad is op zichzelf al een ervaring. Dan op de grasmat van de Eredivisionist een pittig partijtje spelen en die nog winnen ook. Van dat alles lig je ’s avonds weer te woelen in bed, van de napret. Toch is dat niet het hele verhaal. De Voorhouters gingen – als kers op de taart – ook nog op de foto met Nathan Rutjes, voormalig profvoetballer met een staat van dienst van heb-ik-jou-daar. Rutjes stortte zich enkele jaren geleden op het jeugdvoetbal. Nu is Nathan actief bij Sparta, waar de jeugd veel kan leren van zijn ervaringen.

Daar staat voormalig profvoetballer Nathan Rutjes, te midden van enthousiaste voetballertjes van Sparta en Foreholte.

Voor nieuwe Hoofd Jeugd Opleiding geldt passie, plezier en prestatie

Bernardus verwelkomt in het seizoen 2024-2025 een nieuw Hoofd Jeugd Opleiding. Gene Blomhof heet hij. Gene is  26 jaar, zijn visie wordt gekenmerkt door de 3 P’s: passie, plezier en prestatie. Daar kan niemand iets tegen hebben. De HJO woont in Zoetermeer, hij traint daar een divisie-elftal van de JO18-1. Als jeugdtrainer werd Blomhof opgeleid bij Sparta en Excelsior. Van zijn opgedane ervaring gaat Bernardus voluit profiteren. Edwin Roelandse, de Jeugdvoorzitter van Bernardus, vertelt dat Gene momenteel bezig is met zijn TC2. Voordat hij aan de slag gaat in augustus, komt Gene de komende tijd al kennismaken met al wat leeft binnen Bernardus, de spelers/speelsters. Gene Blomhof vertelt op de website van Bernardus over zijn goede gesprekken met de club, zijn ambities trainers en spelers intensief te helpen bij hun ontwikkeling. Mooi is zijn uitspraak: ‘Wij gaan geweldige herinneringen maken en een plezierig ontwikkelingsklimaat creëren.’ Een iemand die zich zo introduceert, is welkom bij Bernardus, zeer welkom zelfs.

Gene Blomhof, de nieuwe Bernardus HJO, was trainer/coach van de jeugd bij Excelsior. Hier staat Gene, bovenste rij, 3e van rechts.

Dorstie, de mascotte van Stompwijk ‘92

De finale-avond van het inmiddels traditionele ZZ Toernooi van Stompwijk ’92 kreeg dit maal een gouden rand. Natuurlijk, er was volop belangstelling voor de voetballende acteurs en de feestelijke prijsuitreiking. Maar eerlijk = eerlijk: de entree van de Mascotte zorgde voor een aaah- en oooh-uitbarsting. Daar kwam Dorstie aangedrenteld, zwaaiend naar iedereen. Dorstie kreeg een ontvangst, waarop hij stiekem had gehoopt, maar niet van had durven dromen. Wat ziet Dorstie er prachtig uit! Hoe komt hij aan zo’n bijzondere naam. Die heeft alles te maken met ‘Het Dorstige Hert’, het glaasje bier dat zo koel en zalig naar binnen wordt geklokt, helemaal passend bij Stompwijk ’92. Nadat Dorstie zijn ronde had gedaan, klikten de camera’s als mitrailleervuur. Iedereen wilde met het nieuwe fenomeen op de foto. Dat Dorstie bij de thuiswedstrijden voor extra amusement zal zorgen is geen vraag, maar een zekerheid. Welkom Dorstie!

Daar is hij, Dorstie, de mascotte van Stompwijk ’92, die bij tal van gelegenheden zijn vrolijke opwachting zal maken.

ROAC:  Martijn van Trigt – De terugkeer van een klasbak

Na 4 jaar bij SJC keert Martijn van Trigt terug bij ROAC. Een weloverwogen beslissing van de sympathieke linkerspits. De reden? Zijn werkomstandigheden, de fysieke pijntjes, het 3x per week op en neer rijden naar Noordwijk, het speelde volgens Martijn allemaal mee. Maar de kogel is door de kerk. Daar staat Martijn, met het trotse shirt van ROAC. De microfoon is voor hem: ‘Het was geen makkelijke keuze. Ik vind het echt jammer om te stoppen bij SJC. Een mooie club, waar ik het heel erg naar mijn zin heb gehad. De beslissing is weloverwogen genomen. Op dit niveau alle wedstrijden spelen levert mij steeds vaker lichamelijke problemen op. Eerst was het vooral mijn rug, maar nu komen er meer ongemakjes bij.’

Tegen bestuur en pers heeft Martijn verklaard dat hij nog steeds heel gemotiveerd is, dat ROAC ‘mijn club’ is en het ‘fijn’ vindt samen te gaan spelen met jongens die hij nog kent uit de tijd dat hij als jeugdtrainer bij ROAC bezig was.

Na een succesvolle periode bij SJZ is Martijn van Trigt terug op het oude ROAC-honk.

Stip sloopwerken treedt toe tot de businessclub

Met blijdschap geeft Bernardus kennis van de komst van Stip Sloopwerken in de sponsorfamilie. De vlag (of is dit een vaan?) wappert fier in de wind. Het bestuur van Bernardus is maar wat gelukkig met Stip Sloopwerken binnen de businessclub, een verrijking en verbreding van het gezelschap dat de vereniging zo’n warm hart toedraagt.

Daar wappert de oranjekleurige vlag van Stip Sloopwerken. Oranje, over deze kleur zijn Stip en Bernardus eensgezind.

De 11 Grachtentocht van DoCoS 11

Steppend door de stad, zo zou de 11 Grachtentocht van DoCoS 11 ook genoemd kunnen worden. In plaats van de Friese 11 Stedentocht huurden de mannen-van-rood-en-wit een step. Er werd een route uitgestippeld en zoals bij de Friese vrienden evenzovele stempelposten ingericht. Daar stond een smakelijke versnapering klaar.

Een kleine greep: Broodje warme worst The Fat Pelican, Warme choco, met/zonder rum Plantage, Jägermeister Van Hout, Kop snert Restaurant De Vriend.

De 11 Grachtentocht werd door alle deelnemers binnen de vastgestelde tijd afgelegd. Bart van der Velden deelde het verdiende kruisje uit, begeleid door een knuffel.

 

De GROEN-WITTER van SJZ, het laatste gedrukte voetbalclubweekblad?

‘Vanavond is het clubbladteam op volle sterkte present voor het samenstellen van editie 2216 sinds de  1ste uitgave in 1968 van het WEKELIJKSE clubblad. Voor die tijd verscheen incidenteel het Mededelingenblad.’

Op de zoektocht naar een antwoord op de vraag of er nog gedrukte clubbladen worden uitgegeven, kwam bovenstaande reactie van Gerard van der Hoeven van SJZ. Ook via de mail reageerde Brian Vesseur van vv Woubrugge. Hij is chef redacteur van het niet-wekelijkse maar 2x per jaar verschijnende SCORE, een glossy magazine, fraai van druk, imposant van inhoud. Op SCORE komt Lopend Vuurtje later terug. Nu de schijnwerper gericht op de GROEN-WITTER.

‘Als je eens – figuurlijk gesproken – wilt spitten in oude clubbladen, dan ben je bij mij aan het goede adres,’ laat Gerard weten. ‘In de SJZ-schatkamer ten huize van ’t Watertje, Zoeterwoude, liggen alle 2215 tot nu toe verschenen bladen. Keurig op volgorde.’ Dat vv Woubrugge ook een blad uitbrengt, wordt logisch gevonden. Gerard: ‘Hoewel niet R.K. dragen de voetballers van Sint Jan en Woubrugge dezelfde shirts…’

Lopend Vuurtje beperkt zich tot het lezen van de GROEN-WITTER 2216. Met 20 pagina’s binnenwerk, inclusief advertenties en 4 pagina’s omslag, is het vullen, drukken, verzamelen, nieten en verspreiden een hele kluif en dat wekelijks. De redactie doet dat met veel plezier. Het enthousiasme spat van iedere pagina af. Het clubbladclubje is een homogeen gezelschap, de taken zijn glashelder verdeeld, de wekelijkse operatie loopt als een geoliede machine. de GROEN-WITTER, daar kijken de leden, leiders, donateurs en supporters elke week naar uit. Zij ontvangen het clubblad op een vast moment. Punctueel. De inhoud is afgestemd op eenieder die met de club te maken heeft. ‘Het is een vriend, een huisvriend, die niemand kan missen, geen week,’ meent een insider, die anoniem wil blijven. de GROEN-WITTER is als het cement van het stevige clubgebouw, ook zo’n centrum van samenkomst.

Hadden voetbalverenigingen in het verleden op een enkeling na allemaal een wekelijks gedrukt clubblad, waarover binnen verenigingen regelmatig met nostalgie wordt gesproken, het lijkt anno nu alleen SJZ dat zo’n ijzersterk medium in stand kan houden. ‘Met dank aan iedereen die vrijwillig aan het blad meewerkt, en de sponsors natuurlijk,’ wil Gerard van der Hoeven nog benadrukken.

De omslagen van het clubblad van SJZ door de jaren hen, steeds aangepast aan de tijd.
Via een prachtige sponsordeal kan Voorschoten ’97 haar leden een mooie aanbieding doen voor tickets van het Winterpret Festival dat 1 en 2 maart plaats vindt op parkeerterrein De Noordduinen in Katwijk aan Zee. Koop nu je kaarten voor de vrijdag- en/of zaterdagavond, staat er te lezen op de clubsite. Doe dat met de sponsorcodes. Daarnaast wordt de kassa van Voorschoten ’97 door de deal gespekt, de club ontvangt een bedrag per verkochte ticket. Ga naar de clubsite om alles te lezen over de line-up en je entreevoordeel.

FC Oegstgeest – Een avond met volop aandacht voor vrouwenvoetbal

 

Foreholte: Hoe beter de trainers, hoe beter de spelers

Zichtbaar trots en met hun verkregen certificaat in de hand poseren 11 enthousiaste Foreholte-jeugdtrainers voor de camera. Ze hebben de KNVB Jeugd Voetbal Cursus (JVC) met succes afgerond. Een intensieve cursus van 3 maanden. Bravo. Gefeliciteerd. Goed nieuws. Voor de jeugdtrainers zelf, maar ook voor Foreholte en de spelers die ze onder hun hoede hebben of krijgen. Hoe beter de trainers, hoe beter de spelers, is het adagium van Foreholte. Dit zegt Toby van der Slot, blij met zijn ‘papiertje’: ‘En dan ben je plotseling coach. Wat dan? Een stel jongens en/of meisjes verwachten ineens iets van je. Ouders rekenen erop dat je elke week toeziet op het voetbalplezier van hun kinderen. Wat wij doen is een vrijwilligerstaak die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Je bent immers bezig om voetbaldromen op een zo leuk mogelijke manier te realiseren.’ Dat is wat men leert op de JVC-cursus. JVC is de basis voor elke beginnende trainer/coach waar de beginselen van het begeleiden en trainen van jonge spelers wordt aangeleerd vanuit het KNVB-principe, dat ook bij Foreholte wordt aangehouden.

Een 11-tal geslaagde jeugdtrainers voor de KNVB-cursus Jeugd Voetbal Coach (JVC) van Foreholte. Dimitri v/d Linden, Ed van Paridon, Jasper Feijen, Joel Hartog, Johan de Mooij, John Borst, Mark Cuvelier, Onno van Heiningen, Richard Schot, Thom Bierman, Toby v/d Slot.

 

Must Read