zaterdag, april 27, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (31), 1-8 maart

Lopend vuurtje (31), 1-8 maart

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle lezers belangrijk sportief, grappig of anderszins feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 31), 01-08 maart

Quicksilver Kees Rijvers is overleden

Wie in hemelsnaam is Kees Rijvers zullen velen zich afvragen? Kees Rijvers’ naam lag op ieders lippen in de jaren ’40, ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Rijvers, klein mannekje maar snel als quicksilver. Hij voetbalde menigmaal in het Nederlandse Elftal, was een van de 1ste Nederlandse profvoetballers die in het buitenland aan de slag gingen. Met succes. Later als trainer maakte hij PSV 3x landskampioen en stond hij als een ‘voetbalvader’ aan de wieg van de carrières van Gullit, Rijkaart, Van Basten, Vanenburg. Een altijd kalme maar o zo kundige man, als voetballer en trainer. Zijn aanpak: ‘De beste spelers krijgen de vrijheid en de rest speelt in dienst van die uitblinkers.’ Een succesvolle formule. In 2004 ontving hij als 1ste de Oeuvre Award uit handen van Rinus ‘Voetbal is Oorlog’ Michels De opening van dit Lopend Vuurtje is een eerbetoon aan de mens Kees Rijvers. Hij werd 97 jaar.

Eenmaal werd ‘onze’ Wout Holverda geselecteerd voor het Nederlands. Op 14 maart 1984 speelde Oranje met Kees Rijvers als bondscoach tegen Denemarken. Het werd 6-0 voor Nederland, Wout kwam toen niet in actie. Staand v.l.n.r.: André Hoekstra, Wim Kieft, René v/d Gijp, Wout, Kees Rijvers.

Aan het ontbijt met Roodenburg JO10-1

Zaterdagmorgen hebben de spelers van Roodenburg JO10-1 een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld gekregen. Mogelijk gemaakt door de trouwe ouders van dit aanstormende team. Er werd met smaak gegeten van gezond-en-lekker: croissantjes, chocolade  broodjes, verse jus, melk en nog meer ditjes-en-datjes. Na het ontbijt werd een korte bespreking gehouden, waarna een teamfoto werd gemaakt. Samen ontbijten, een nuttige en gezellige manier om elkaar ook buiten het veld nog beter te leren kennen.

 

WIK van den Wijngaard: 75 jaar lid van RCL

Nee, geen marsmuziek van March & Showband Tamarco, geen vuurwerk, geen koets voor een rondrit. Dat is allemaal niks voor WIK van den Wijngaard, die 87 jaar is geworden. Een enthousiaste man. Heel Leiderdorp kent hem van zijn amicale manier van groeten: ‘Hallo vriend, doe je vrouw de groeten van mij.’ WIK is 75 jaar lid van RCL en 45 jaar sponsor van de Bloemerd-club. Dus 3 memorabele momenten op één dag. Daar werd na de wedstrijd RCL- Olympia (4-0) bij stil gestaan in de businesslounge. Voorzitter Frits Wentholt sprak de jarige jubilaris toe, clubfotograaf Caryl Jonis legde alles voor de eeuwigheid vast, spelers/leden kwamen WIK feliciteren en uit X kwam stoom, zoveel gelukwensen werden digitaal gestuurd. Van vriendin Pauline van Hese, oud-voorzitter Kees van  den Burg, clubicoon Marcel Brasker en de op het rood/witte nest teruggekeerde goaltjesdief Thom Wijnalda. Als verrassing werd Van den Wijngaard een ingelijst clubshirt aangeboden met rugnummer 75. Lees het enkele jaren geschreven interview met Wik: https://leidenamateurvoetbal.nl/2015/redactioneel/interviews-voetbal/oude-clubhelden-wik-van-den-wijngaard/

De altijd spontane Wik van den Wijngaard krijgt zijn RCL-shirt aangeboden door Robin Brasker, aanvoerder van het vlaggenschip.

Robin Schilders blijft hoofdtrainster E.M.M. ’21 Meiden

Het Technisch Hart van E.M.M. ’21 is verheugd te melden dat het contract met Robin Schilders voor de volledige afdeling Meiden is verlengd. Sinds 2018 is Robin verbonden aan de vereniging. ‘De missie en droom die wij als E.M.M.’21 samen met Robin voor ogen hebben, voor zowel de afdeling Vrouwen als Meiden is,’ zo schrijft de club, ‘alle teams naar een hoger niveau te tillen, waar prestatie en plezier ook belangrijke pijlers zijn.’ De trainingen van Robin zitten technisch en tactisch goed in elkaar, daar is men eensluidend over. Bewijs daarvan zijn de kampioenschappen in dit seizoen van MO9-1 en MO15-1 en komt MO13-1 na 2 kampioenschappen in fase 3 nu zelfs uit in de hoofdklasse. Succes is als een magneet. De afdeling Meiden blijft maar groeien. Er konden dit seizoen al veel nieuwe leden worden ingeschreven.

Trainster Robin Schilders en E.M.M. ’21 vormen een succesvolle match. Komend seizoen wordt de samenwerking dus voortgezet.

Volle bak bij DoCoS Pub Quiz en iedereen is winnaar

Ze zijn niet meer weg te denken op de Evenementenkalender van voetbalclubs, de Pub Quiz. Ze zijn immens populair. Terecht overigens. De quiz vereist kennis van zaken. De scheidsrechter vervult ook hier een belangrijke functie. En wat bij het echte spelletje op het veld en in de zaal uit den boze is, is tijdens de quiz wel toegestaan, een biertje/wijntje. Er wordt niet fel gestreden om 3 punten, maar om prijzen die er toe doen. Aan het slot van de quiz geen beteuterde gezichten. De quizmaster laat deelnemers en publiek huiswaarts gaan met applaus voor iedereen en de woorden: ‘Jullie zijn allemaal winnaars.’

Zo was ook het verloop en de sfeer bij de verleden week gehouden quiz bij DoCoS. Lopend Vuurtje zet ze in de schijnwerper, de winnaars en het equipe  achter de organisatie van dit geslaagde DoCoS-spektakel.

De winnaars

  • Teamlid: Guido Scholtes (scheidsrechter)
  • Teamlid: Brenda Paauw (jeugdcoördinator en socials DoCoS Jeugd)
  • Teamlid: Bianca v/d Berg (Commissie Veilige Sport en begeleider Ukkenvoetbal)
  • Teamlid: Erwin v/d Veer (trainer JO18-1)
  • Teamlid: Joey v/d Veer (speler JO18-1)

De organisatie

  • Sponsorcommissie en handhaving: Jan v/d Berg (de sponsorcommissie zorgde voor de prijzen)
  • Jurylid en handhaving: Driss Rahouani
  • Quizmaster: Duncan v/d Voort (speler DoCoS 6)

Handhaving? Jááááá, want tijdens de quiz was kijken op je telefoon VERBODEN, en je telefoon werkloos laten liggen is tegenwoordig een hele opgave.

                                                  De aanpak van de DoCoS Pub Quiz was professioneel.
                Voor een vlot en rimpelloos verloop van de DoCoS Pub Quiz stond een heel team garant.

 

Is bier wel/niet de juiste dorstlesser voor een hond?

Deze foto heeft voor discussie gezorgd bij LeidenAmateurVoetbal. De foto stond afgebeeld op de website van een voetbalclub, waarvan de naam nog even niet wordt genoemd. Er waren voor- en tegenstanders om de foto in Lopend Vuurtje te plaatsen. De tegenstanders, geleid door Hennie Kanbier, vonden het niet passend een hond bier te laten drinken. Zelf zijn ze wel liefhebber van dat nat, maar bier, zelfs met 0% alcohol, vinden ze niet passen voor een dier. De voorstanders, met Sem Nazloomian in de voorste linie, gaan wat losser door het leven. ‘Wat lekker is voor ons, is ook goed voor een hond,’ was hun mening. Compromis: laat de bezoeker van de site zijn mening maar geven. Desnoods ongezouten. Zijn er meer tegen de foto is deze rubriek, moeten de voorstanders trakteren. Omgekeerd geldt hetzelfde. Wat moeten ze trakteren? 3x raden…Mail je standpunt naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

Foreholte: Met deze gevonden voorwerpen kun je een winkel beginnen

Het is niet alleen bij voetbalclub Foreholte zo, dat er een grote verscheidenheid aan kleding en andere spullen in de kleedkamers achterblijven. Gewoon vergeten te worden mee te nemen. Vreemd is wel dat dure kleding na een training of wedstrijd niet de sporttassen ingaan. Wordt dat dan niet gemist, zou je zeggen? Door de speler of het thuisfront. Hoe dan ook. Foreholte heeft de hele handel maar gefotografeerd en vraagt iedereen na te gaan of er iets van hem of haar gading bij zit. Mocht dat het geval zijn, neem dan contact op met Paul Jochemsz. Hij is de eerlijke vinder van al het spul, van hem kun jij je eigendom terugkrijgen. Bel hem even op 06 549 421 03 en let voortaan een heel beetje beter op.

 

sv ROAC: Recordopbrengst De Grote Clubactie

In een bomvolle kantine heeft ROAC het bedrag in het kader van De Grote Clubactie bekend gemaakt, waarmee de kas van de club wordt gespekt. Inderdaad: gespekt. Met veel ceremonieel werd een kanjer van een enveloppe opgebracht, om de spanning op te voeren werd ‘ie hééééél langzaam geopend en daar kwam de cheque tevoorschijn. € 6664,80, een ongelooflijk bedrag, weer meer dan vorig jaar, een recordopbrengst.

Uiteraard werden de beste verkopers in het zonnetje gezet. Er waren heel wat kinderen die 25 of nog flink meer loten hadden verkocht. Voor hen was er een medaille en wat lekkers om te snoepen.

De beste 5 verkopers werden apart naar voren gehaald. Abe Heemskerk en Luke van der Geest hebben ieder 97 loten verkocht (‘Dat worden er volgend jaar 100 of meer,’ riepen ze). Op plaats 3 Milou Bouwmeester met 105 loten, op de 2de plaats Lizzy Fortman met 115 loten. Roel Brugman werd gekroond tot Koning Lotenverkoper, hij bracht er maar liefst 224 aan de man. Het beste team van verkopers was JO12-1. Met elkaar waren ze goed voor de verkoop van 524 loten.

                          Daar staan ze, de beste ROAC-verkopers van loten in het kader van De Grote Clubactie.

‘Handige Harry’s’ geven TAVV-kantine een opknapbeurt

Bezige Bijtjes, Bedrijvige Bevers. Vrijwilligers die reparaties uitvoeren, kleedkamers een metamorfose laten ondergaan, worden met uiteenlopende namen aangeduid. Bij TAVV spreken ze van Handige Harry’s, mannen die de afgelopen tijd aan het monteren zijn geweest in de kantine. Een uitstekende titel voor het 3-tal dat een belangrijke klus heeft geklaard bij de 75-jarige TAVV.  De akoestiek van het overigens gezellige onderkomen werd bar-en-boos gevonden. Er was sprake van een irritante galm. Niet leuk, wanneer je plezierig bij elkaar bent en onder een biertje napraat over de wedstrijd en plannen maakt om het Jubileum extra op te  luisteren. De Handige Harry’s bestaan uit Michael & Sander Touw en Pascal Hofs. Zij hebben het geluidsprobleem kordaat bestudeerd, aangepakt en met vakmanschap opgelost. De klanken zijn ‘warmer’, legden ze uit en inderdaad, het is nu nog beter toeven in de TAVV-kantine.

                  TAVV’ s Handige Harry’s, hard aan het vrijwilligerswerk. Michael & Sander Touw en Pascal Hofs.

Voorschoten 7×7 zet de bloemetjes buiten in het zuiden

Voor het jaarlijkse uitje reisden 7×7 mannen van Voorschoten ’97 naar het altijd gezellige Brabant. Om precies te zijn naar Helmond. Wie Helmond zegt alert Helmond Sport. Daar werd de wedstrijd van de plaatselijke profclub tegen Groningen (‘Altijd spannend’) beleefd. De uitslag 0-1 bevestigde het belang van het duel. Er werd meer beleefd in het zonnige zuiden: bezichtiging van de stad, smakelijke maaltijden en het proeven van bieren die hier niet bekend zijn. De traditionele foto werd niet vergeten. Daar wilde ook clubeigenaar Philippe van Esch natuurlijk voor poseren. ‘Alleen wanneer wij volgend jaar bij KV Mechelen te gast mogen zijn,’ werd als voorwaarde gesteld. Op een ‘gij zijt welkom’, schoot de fotograaf deze prent. Van Esch is ook de bezitter van KV Mechelen.

                         De mannen van Voorschoten ’97 7×7 hebben het enorm naar hun zin gehad in Helmond.

FC Oegstgeest: Aanmelden voor het Mieniekamp en Jeugdkamp

De organisatie is bijna klaar. De jeugdkampen van FC Oegstgeest komen er weer aan. Mieniekamp en Jeugdkamp staan al jaren bekend als de leukste evenementen voor de jeugd van FC Oegstgeest, waarbij vrienden die geen lid zijn nog eens welkom zijn. Het bestuur raadt aan naar de clubsite te gaan, de info te downloden en je snel als een ‘Early Bird’ aan te melden. In het menu Nieuws staat het inschrijfformulier. Vul in wat voor jou van toepassing is.

 

 

sv Aarlanderveen – De handtekeningen gezet – Klaar voor het nieuwe jaar

Onlangs kon LeidenAmateurVoetbal melden dat Aarlanderveen een sterk trainersduo voor het nieuwe seizoen had aangetrokken. Op dat moment waren de namen bekend, maar de handtekeningen moesten nog wel gezet worden. Dat is nu ook gebeurd. Dat is voor iedere club een mooi moment. Aarlanderveen maakt daar geen uitzondering op. Dan worden er registers opengetrokken. Overhead screen met ‘Welkom’, de champagne in de cooler, licht muziekje op de achtergrond, gesprekjes over ‘de weg kunnen vinden?’ en ‘thuis alles goed?’ Kortom, men is eensgezind en heeft zin in de samenwerking. Er wordt plaats genomen achter de tafel, de contracten worden nog nagekeken op punten en komma’s en na de uitroep (in koor) ‘alles klopt’, komen de vulpennen tevoorschijn en wordt er getekend.  Voor de samengestroomde persfotografen worden handen geschud en nog extra kiekjes gemaakt. De kurken knallen, de bubbels worden naar binnen geklokt en na een ‘da’s lekker spul’ wordt nagepraat en met ‘tot later’ vertrekt eenieder. Dat ‘tot later’ is niet ver weg. Het nieuwe trainerskoppel zal al snel thuis- en uitwedstrijden volgen, met elkaar bespreken of de huidige selectie in tact blijft, of nieuwe talenten zich nog aandienen. Met andere woorden: het werk van Jeffrey van Dijk (32) en assistent  Wil Boom (43)  – over hen gaat het hier – is in feite al begonnen. Voorzitter Michel van der Zwan: ‘Wij hebben er alle vertrouwen in dat Jeffrey, Wil en de spelers- en begeleidingsgroep een nieuw seizoen ingaan op een plezierige en ambitieuze manier.’

 

Voorschoten ’97: Hoofdtrainers selectieteams nieuwe seizoen bekend

De Technische Commissie Jeugd van Voorschoten ’97 is verheugd te kunnen meedelen dat alle hoofdtrainers voor de selectieteams bovenbouw voor seizoen 2024-2025 bekend zijn.

  • JO13-1 Stephan Bronmeijer     UEFA C – VC 2
  • JO14-1 Jeroen van Kampen      UEFA C – VC 2
  • JO 15-1 Justin Aschman             UEFA C – VC 2
  • JO15-2 Ger Rijsbergen               UEFA C – VC 2
  • JO16-1 Jon Joost Cornelissen   UEFA C – VC 3
  • JO17-1 Dennis Rijling                 UEFA B – VC 3
  • JO19-1/2 Stefan van der Niet UEFA C – VC 2

Stan Perel                        UEFA C – VC 2

Matthew van Leeuwen UEFA C – VC 2

‘Wij zijn trots,’ zegt Taoufik Maatoug, namens de Technische Commissie Jeugd Bovenbouw, dat alle trainers gediplomeerd zijn met UEFA-C of UEFA-B.’ Met elkaar gaan trainers en spelers vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen.

Taoufik Maatoug, hoofd Technische Commissie Bovenbouw Voorschoten ’97: ‘De belangrijke positief zijn uitstekend ingevuld.’

Bij Valken ’68 wordt dankbaar geproost op de goede afloop

Onlangs werd Valken ’68 diep geraakt door een angstig moment, toen selectiespeler Bas van Delft dringend reanimatie nodig had. Dankzij het kordate optreden van enkele stafleden en spelers, is dit incident heel goed afgelopen. Bas is veilig thuis, hij herstelt van de plaatsing van een ICD. Iedereen die bij Valken ’68 is betrokken, is meer dan dankbaar voor de snelle en daardoor levensreddende actie. Om de betrokkenen te bedanken, werd een anders-dan-anders diner georganiseerd met Bas, zijn vriendin, ouders en de betrokken helden. Het werd een avond vol warmte, dankbaarheid en mooie woorden. ‘Deze ervaring herinnert ons,’ laat het bestuur in een verklaring weten, ‘aan de warmte van  de club en de onmisbare waarde van EHBO-vaardigheden. Valken ’68 is trots op de heldendaad en zeer dankbaar voor de positieve afloop. Wij kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken!’ Prachtige woorden waarbij Lopend Vuurtje en iedereen van LeidenAmateurVoetbal zich van harte aansluit.

Bas van Delft, zijn intieme naasten en Valken ’68-helden praatten tijdens een smakelijk etentje na over het zo goed afgelopen incident.

Kristian Weijers terug bij Kagia als Hoofdtrainer JO19

Vanaf seizoen 2024-2025 zal Kristian Weijers de functie van Hoofdtrainer JO19 bij Kagia invullen. Kristian neemt de taken over van Elwin Kool en Dylan van Eeuwijk. Beide mannen gaan in een andere rol verder bij de jeugd van Kagia. Weijers was eerder al werkzaam bij Kagia. In het seizoen 2020-2021 werd de Lisserbroeker het 1ste Hoofd Jeugd Opleidingen van de club. Na één seizoen kreeg Kristian de mogelijkheid om hoofdtrainer te worden van de zaterdagselectie van VVSB. Na 2 seizoenen VVSB (zaterdag 2 en onder 23-1) en een mooie opdracht van enkele maanden bij ARC, keert Kristian terug bij de club in zijn eigen dorp. Het doel is helder: Kristian krijgt de opdracht om de komende seizoenen de huidige jonge en ambitieuze lichting te begeleiden richting selectie Kagia. De stap van jeugd naar selectie is groot, die moet kleiner worden. Prachtige uitdaging!

Kristian Weijers gaat als hoofdtrainer JO19 jonge talenten naar de selectie van Kagia begeleiden.

sv Kickers ’69-legende Johan de Graaf zal nooit vergeten worden

Onlangs heeft iedereen van Kickers ’69  een moment beleefd, dat niet of niet snel vergeten zal worden. Er is een gedenkplaatje geplaatst op een bankje in het parkje van AmandiHuis, met de tekst ‘Op hem  kon je bouwen’ – Johan de Graaf 1949 – 2019. Hiermee wil AmandiHuis  herinneringen aan hem eren en koesteren. Als oud-beheerder had hij binnen het bestuur de bouwportefeuille. Het was bijzonder wrang en verdrietig dat Johan na zoveel toewijding zelfs niet het begin van de bouwwerkzaamheden van AmandiHuis mocht meemaken.  Bij de onthulling was een afvaardiging van Kickers ’69 aanwezig. De Graaf is van grote waarde geweest voor de club. Hij was selectiespeler, jeugdcommissielid, jeugdvoorzitter, lid van de commissie evenementen, bestuursvoorzitter, bestuurslid onderhoud. De lijst met functies die Johan in 50 jaar (!) bekleedde, is eindeloos lang. Toen  Leimuiden in 1969 een voetbalclub kreeg, stond Johan als 20-jarige meteen in de startblokken om de overstap te maken van Weteringse Boys naar Kickers ’69. De onthulling van het plaatje is een mooi gebaar. Het betekent dat mensen die zich zo verdienstelijk hebben gemaakt, niet worden vergeten. Bij Kickers ’69 is Johan de Graaf nog elke week onderwerp van gesprek.

Samen met familie, vrienden, kennissen en een delegatie van Kickers ’69 vond de onthulling van het plaatje ‘Op hem kon je bouwen’ plaats.
Johan de Graaf, op en top Leimuidenaar, meer dan 50 jaar actief voor Kickers ’69, en zijn zoon Jasper.

E.M.M. ’21 organiseert een spektakel: Jan Mek Memorial Weekend

Een mirakels fantastisch weekend staat over enige tijd voor de deur. In juli, om precies te zijn. Het is een dusdanig omvangrijk van opzet event dat er nu al aandacht voor wordt gevraagd. Het Jan ‘Mek’ Hoogenboom Memorial Weekend. Eerst enige uitleg: Jan was een van de  grondleggers van de bloeiende dames- en meisjesafdeling van E.M.M. ’21. Misschien onvoorstelbaar nu, maar in de jaren ’70, ’80 en ’90 van de vorige eeuw was meisjesvoetbal eerder gek dan gewoon.  Met 2 dochters die dol op voetballen waren, vond Jan dat zij in clubverband een balletje moesten kunnen trappen. Ze werden lid van Alkmania. Jan werd trainer/coach en liet luid en duidelijk van zijn aanwezigheid blijken. Hoogenboom liet het daar niet bij, hij werd dé promotor van deze vrouwentak en stuwde ze op tot grote hoogte. De rest is historie: E.M.M. ’21 heeft een bloeiende en nog altijd groeiende vrouwen-/meidenafdeling. Om Jan te eren wordt het herdenkingsweekend georganiseerd.  Het wordt een groots en onvergetelijk gebeuren, belooft E.M.M. ’21. Wil je deelnemen aan dit weekend? Ga dan naar de site van E.M.M. ’21. Daar vind je alle informatie en kun jij je inschrijven. Doe dat nu! Dan zal een vingertje worden opgestoken en de vraag ‘wat betekent Mek’ gesteld worden. Mek is de bijnaam van de vader van Jan. Die was melkventer. Wanneer hij de straat inreed riep hij ‘MEK’ en kwamen zijn klanten naar buiten met een pan waar de litertjes melk in geplonsd werden.

 

FC Rijnvogels: Uitnodiging oefenavond voor 2de Vrouwenteam Zaalvoetbal

‘The proof of the pudding is the eating,’ luidt het spreekwoord. Als je wilt weten of iets kan slagen, moet je het gewoon proberen is de vrije vertaling. FC Rijnvogels schreef vorig jaar Vrouwen 1 in voor het zaalseizoen. Een daverend succes. En nu doorpakken. Een 2e Vrouwen-team aan de bak. Daarom organiseert de club op woensdag 13 maart tussen 20.00 en 21.00 een Open Spelavond in Sporthal Rijnsoever. Dat is dezelfde hal waar Rijnvogels haar thuiswedstrijden speelt. Vertrouwde  grond. Ben jij 18 jaar of ouder en wil je 1x per week een wedstrijdje spelen in de zaalcompetitie? Geef je dan op via:

zaalvoetbal@fcrijnvogels.nl

Stel jezelf voor in de mail, je voetbalervaring, je motivatie en of je momenteel wel/niet actief sport. Zelf voetbalkleding en geschikte zaalschoenen meenemen. Na afloop kun je douchen. Onderlinge partijtjes staan op het programma. Het adres: Sporthal Rijnsoever, Jacob Catsstraat 25, Katwijk aan Zee.

           Na het succes van FC Rijnvogels Vrouwen 1 wil de club een 2de team voor de competitie inschrijven.

In Memoriam Peter van der Vlugt, Erelid van rkvv Teylingen

‘Een droevig bericht’, noemt  Teylingen-voorzitter Rogier Landwer Johan het nieuws van het overlijden van Peter van der Vlugt. Gepaste woorden. Peter was een clubman in de zuiverste zin. Al sinds zijn 12de lid van de vereniging. Vanaf zijn 18de speelde hij meer dan 500 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarvoor werd Peter in 1982 gehuldigd. Na zijn actieve voetballoopbaan heeft Peter maar liefst 22 jaar als penningmeester deel uitgemaakt van het bestuur. ‘Hiervoor kunnen wij alleen maar dankbaar zijn,’ aldus Landwer Johan. ‘Om die reden heeft Teylingen hem in 1999 benoemd tot Erelid.’ Later werd Peter onderscheiden met de KNVB-waarderingsspeld in zilver. Rogier noemt hem in zijn In Memoriam een echt-Teylingen-icoon’. Daar zal iedereen zich bij kunnen aansluiten.

Bart Slottje: Bekende RCL-er zet zich in voor MO20

Het is waar Bart Slottje is geen onbekende bij RCL. De sympathieke Bart, dé man achter de knoppen en achtergrond van de website van LeidenAmateurVoetbal, heeft alle leeftijdsgroepen tot en met 014 – voor de selecties – training gegeven. Slottje heeft de moeilijk uit te leggen ‘it feeling’, een ‘geheim’ dat hem tot een goede trainer/leider maakt. Bart is empathisch, kan ook recht-toe-recht-aan optreden als dat nodig is en weet gezelligheid en prestatie als geen ander te combineren. Bart Slottje, dit seizoen trainer van het RCL-Talententeam en lid van de Technische Commissie, gaat komend jaar voor het eerste een vrouwenteam trainen en coachen. Een nieuwe ervaring en een leuke uitdaging, zegt hij zelf. ‘RCL wil het vrouwenvoetbal de komende jaren nog beter op de kaart zetten,’ vertelt hij, ‘die ambitie spreekt mij aan.’ MO20 is een talentvol team dat onder Bart de stap naar Vrouwen 1 moet gaan maken. hij kijkt er naar uit om deze meiden stappen te laten zetten ‘in hun en mijn eigen ontwikkeling’.

Bart Slottje, volgend seizoen trainer/coach van RCL MO20, in overleg met Gloire Kalangu, RCL’s Hoofd Jeugd Opleiding. Samen betere speelsters maken in een hecht team.

16 maart: E.M.M. ’21 haakt in op NL-Doet Klussendag

Half maart is er altijd een Klussendag. Onder het motto NL-Doet worden leden en vrijwilligers van clubs opgeroepen tenminste 1 dag de handen extra uit de mouwen te steken. Klussendag krijgt veel aandacht in de media. Ook omdat leden van het Koningshuis op pad gaan om ergens in Nederland hand-en-span-diensten te verrichten. Prinses Beatrix loopt ondanks haar leeftijd voorop, zoon Willem-Alexander en schoondochter Máxima doen laarzen en overall aan om het voorbeeld te geven. E.M.M. ’21 vraagt ook om te komen helpen. Lekker buiten op het sportpark aan het werk. De klussen bestaan uit buiten-werkzaamheden voor terreinonderhoud, onderhoud van sportmateriaal en wat zich verder aandient. Verzamelen bij de kantine van E.M.M. ’21 (voorheen WVC). Voor koffie en thee wordt gezorgd. Meld je nog even aan: webmaster@emm21, in de kantine of via voetbal.nl. Ouders, jullie zijn ook welkom. Er is voor iedereen een passende klus.

                  E.M.M.’21: ‘Wanneer leden van het Koninklijk Huis op 16 maart klussen, dan klus jij toch ook dit jaar.’

Must Read