zaterdag, april 27, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (aflevering 32), 8-15 maart

Lopend Vuurtje (aflevering 32), 8-15 maart

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

       Lopend Vuurtje (aflevering 32), 08-15 maart

SJZ: Taartenbakker gestopt, taartentraditie toch voortgezet

In de zomer van 2011 introduceerde toenmalig SJZ-voorzitter Philip van der Ven het idee om de bestuursleden van bezoekende clubs te verwelkomen met een taartpunt bij de koffie. Een heerlijkheid van formaat, want in Zoeterwoude houdt men van volume. Het gebeurde allemaal onder het motto: ‘Je bent gastheer of niet.’ Een goudgerande gedachte die in daden werd omgezet. Bakkerij ’t Watertje bakte speciaal voor SJZ een taart met daarop de naam van de bezoekende club. Die geste viel altijd buitengewoon in de smaak – letterlijk en figuurlijk. Na het einde van het tijdperk Bakkerij ’t Bakkertje was het even de vraag of die traditie voortgezet zou gaan worden. Het antwoord is JA                .

Fie van Schooten,  een alleskunner binnen SJZ, heeft met Bakker Van Maanen geregeld dat er bij thuiswedstrijden weer taart op tafel komt. Fie heeft met Van Maanen een mooie deal kunnen sluiten. Van Maanen levert de taart en neemt een flink deel van de kosten voor eigen rekening. Fie van Schooten – benoemd tot SJZ-vrouw van het seizoen 2002-2003 en in 2019 onderscheiden met het Lidmaatschap van Verdienste van de club – heeft het goed geregeld. Waarvoor dank. Zaterdag mocht Fie de 1ste taart van Van Maanen aansnijden.

Het is tevens goed nieuws voor de maandag-schoenmaakploeg. Immers, als een stuk van de taart niet wordt aangesneden, kan de schoonmaakploeg er van genieten. Logisch dat de animo om toe te treden tot de schoonmaakploeg groot is. Maar… nieuwe mensen zijn altijd welkom. Vele handen maken licht werk.

Fie van Schooten, SJZ-vrouw van seizoen 2002-2003 en Lid van Verdienste van SJZ, en de smakelijke taart van Bakker Van Maanen voor de bestuursleden van de bezoekende club. Door Fie blijft een traditie in ere. Goed gedaan, Fie.

Foreholte: 24 maart Edwin van der Sar Toernooi

Voetbalvereniging Foreholte organiseert voor de 18de keer het Edwin van der Sar Toernooi. Er komen 24 teams bestaande uit 011-formaties van BVO’s (Ajax, Heerenveen, FC Utrecht) en 012-teams van regionale topamateurverenigingen. Het voetbalspektakel wordt mede mogelijk door de gulle steun van 2 hoofdsponsors, Voetbalacademie Play21Improve en Rutger Wiering Financieel Advies. Tijdens het toernooi zal extra gekeken worden naar de verrichtingen van de keepers. Niet zo vreemd met een naamgever als Edwin van der Sar. Een vakkundige jury roept aan het einde van de dag de beste keeper uit. Het toernooi vindt plaats op zondag 24 maart op sportpark de Elsgeest. Aanvang 09.30, (troost-)finale 15.15,  de prijsuitreiking 15.45. Wil je weten welke clubs er allemaal meedoen? Ga dan naar www.edwinvandersartoernooi.nl.

Het toernooi is vernoemd naar de legendarische doelman Edwin van der Sar. Ooit begonnen bij Foreholte, uitgegroeid tot de beste keeper van de wereld. De Voorhouter stond onder de lat bij Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Edwin kwam maar liefst 130 keer uit voor het Nederlands Elftal.

Kijk, wat een enthousiasme. Het winnen van Foreholte’s Edwin van der Sar Toernooi maak je maar een keer in je voetballeven mee. De naamgever kijkt genietend toe.

FC Oegstgeest: een breed assortiment aan gevonden voorwerpen

‘Wanneer je wat wij in de loop van het seizoen aan gevonden voorwerpen verzamelen, in een etalage zou tentoonstellen, reken maar dat mensen blijven staan, hun ogen uitkijken, naar binnen snellen en het een en ander kopen.’  Ook bij FC Oegstgeest worden van tijd tot tijd de achtergelaten sleutels, brillen en kleding verzameld en op de foto gezet. In de hoop dat de rechtmatige eigenaren zich melden. Er is weer zo’n moment geweest. Kijk eens: wat een assortiment. Kom je iets bekends tegen, loop dan even naar de kantine, vraag naar Jet of Monique en wie weet word je herenigd met wat je al langere tijd kwijt bent. Monique is er op 16 maart van 14.30 tot 18.00 en Jet is er op 30 maart van 11.30 tot 14.30. Wat er niet wordt opgehaald, zal een goede bestemming krijgen.

 

Bert en Peter recyclen nog steeds hout van stokoude A.S.C.-tribune

A.S.C., de oudste voetbalvereniging van Nederland, heeft het leeuwendeel van haar bestaan de velden aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest bespeeld. Daar stond ook een heuse tribune, die – zo hij kon spreken – veel zou kunnen vertellen. Hilarische voorvallen, winst en verlies met korfbalcijfers, diep verdriet en over paniek die alleen uitbreekt bij A.S.C. wanneer er echt geen bier meer is. Toen A.S.C. verhuisde naar Sportpark Overveer werd de tribune vakkundig ontmanteld, het eikenhout werd hergebruikt. Je zou het niet verwachten, maar er lopen dus vakmensen rond. Neem Bert van der Spek en Peter van der Hoeven, in tegenstelling tot zo’n 90% van de A.S.C.-familie, beschikt die paar apart over 2 rechterhanden. Bert vond ergens nog een stapel tribunehout in zijn loods. De handige knutselaar overlegde met zijn maat Peter. Wat kan hier nog van gemaakt worden? Het werden 2 houten bankjes. Daarmee was het laatste restje Duivenvoordestraat opgebruikt.

Daar zitten ze, Peter van der Hoeven en Bert van der Spek, op de door henzelf gemaakte bankjes. Daar zal A.S.C. nog vele jaren plezier van hebben.

Stoere jeugdtraining bij sv Aarlanderveen

Fort Alpha, ooit van Fort Alpha gehoord? Fort Alpha is een uit de klei opgetrokken vesting, een ander-dan-anders-sportpark. Daar kun je getest worden op uithoudingsvermogen en kracht. Groeien van jochie naar een man-met-karakter. Toppertjes uit de JO8, JO9 en JO11 van sv Aarlanderveen reisden bij een competitievrije dag naar Fort Alpha. Daar gingen ze de uitdagingen aan, toonden ze zich doorzettertjes en werkten ze samen met overleven als het ultieme doel. Trainen in de buitenlucht. Een afwisselend programma afwerken (bootcamp). Hardlopen met tussensprints, afgewisseld met push-ups, sit-ups, squats. Veel variatie dus, met als afsluiting een partijtje voetballen. Toen bleek  het voor het aanwezige publiek onmogelijk de mannen te onderscheiden. Ze zaten van kop tot teen onder de modder, vertelde een ouder op de site van Aarlanderveen. ‘Afgesproken werd om een aantal van hen,’ staat er te lezen. ‘mee naar huis te nemen en bij het afspuiten maar te kijken bij wie ze hoorden en onderling contact te houden om ze uit te wisselen.’

Valken ’68 JO10-4: ‘Team-van-de-Week is hoogtepunt van het seizoen’

Het team Valken ’68 JO10-4 is de trots van de trainers Johan Star en William van der Plas. ‘Je wordt niet zomaar uitgeroepen tot Team-van-de-Week,’ zeggen ze. ‘Daar moet voor gebuffeld worden.’ Het 2-tal heeft het groepje tot een vriendenteam weten te smeden. ‘Er wordt niet gepest, daar hebben wij een gruwelijke hekel aan. We steunen elkaar altijd en het meest belangrijke: we gaan met een glimlach het veld op en gaan er met een glimlach weer af. We werken hard, lachen veel en vieren met elkaar succes, groot of klein.’  Met ‘we’ bedoelen Johan en William hun spelers. Jacob Star, Roemer de Jonge, Bram van der Plas, Jack Eikelboom, Jack Hoekstra, Siem van Duijvenvoorde, Romée en Tijmen Varkevisser.  De talentvolle spelertjes mochten met het 1ste mee het veld oplopen in de wedstrijd tegen Wippolder. Vooraf voorspelden ze een overwinning voor de thuisploeg, 3-1. Een ‘foutje’, de uitslag viel hoger uit, 5-0. Een leuk idee om na te volgen, zo’n Team-van-de-Week.

Daar staan ze: de manschappen van de trainers Johan Star en William v/d Plas. Valken ’60-JO10-4. Ze hebben plezier binnen en buiten de lijnen.

Bij FC Oegstgeest wensen ze Frans Bekkerin massaal beterschap

Frans Bekkerin, dé man van FC Oegstgeest zit in de lappenmand. Wat is er aan de hand met deze supervrijwilliger? Voor het antwoord op deze vraag is het de jeugdtrainer van de club Laurens Mouter, die Lopend Vuurtje toevallig tegen het lijf liep: ‘Frans was op zijn fiets op weg van het sportveld naar huis in Rijnsburg. Onderweg werd hij geschept door een auto. Heel even heeft hij in het ziekenhuis gelegen, maar gelukkig is Frans nu thuis.’ Niets ernstigs? ‘Voor zover mijn informatie reikt is dat niet het geval.’ Een goed bericht na slecht nieuws. Op de website van FC Oegstgeest staat een filmpje, geweldig gemaakt, een en al spontane wensen voor de man die duidelijk geliefd is bij de club. Van hoog tot laag, van oud tot jong, wordt Frans ‘van harte beterschap’ gewenst. Er worden kusjes naar Frans geblazen en gescandeerd ‘wij houden van je’ geroepen. Zelfs niet-clubleden krijgen er een brok van in hun keel. Wat een warme wensen. Kijken!

Frans Bekkerin, FC Oegstgeest-vrijwilliger buiten categorie, in betere tijden. April 2023. Koning Willem-Alexander benoemt hem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een terechte onderscheiding.

Jeugd van DoCoS rent het vlaggenschip naar een belangrijke overwinning

Wij van leidenamateurvoetbal.nl zijn dol op mooie, zeg maar spectaculaire voetbalfoto’s. Nu heeft LAV enkele hoffotografen die elke week weer voor verrassingen zorgen. Neem onderstaande foto eens nauwkeurig in je op. Wat zie je? Geconcentreerde 1ste elftalspeler van DoCoS, tot in de haarvaten gefocust op  de wedstrijd tegen Aarlanderveen. Geen makkie. Om het best mogelijke resultaat te bereiken werd er niet één maar een heel blik Pupillen-van-de-Week opengetrokken. Hun enthousiasme zo mirakels mooi op de foto van Jan van der Lubbe met zijn camera vastgelegd, dat naast  de 12de man (het publiek), die knulletjes de 13de werden. Tegen zo’n overmacht is zelfs Aarlanderveen op volle sterkte niet bestand. Het werd dan ook 1-0. Een heel nuttige overwinning.

Alsof zij uit de startblokken worden gekatapulteerd rennen de Pupillen-van-de-Week naar de tribune. Daar juichten, zongen en schreeuwden ze DoCoS naar een zwaarbevochten 1-0 overwinning.

Stompwijk ’92 kan handjes  gebruiken op de afdeling Oud Papier

Allereerst willen wij iedereen bedanken voor het brengen van oud papier naar de papiercontainer. Voor onze vereniging is dit een extra bron van inkomsten, die wij gebruiken voor onder meer activiteiten voor de leden. Vanaf 12 maart wordt de papiercontainer op dinsdag geleegd.

Zo begint een websitebericht van het bestuur van Stompwijk ’92. Alles goed zou je denken. Dat klopt ook, maar niet helemaal. Wat is het geval? Jos van Santen, één van ‘papiervrijwilligers’ moet helaas stoppen. Theo Duyvestijn moet binnenkort afscheid nemen. Mannen die zich tomeloos hebben ingezet om het maximum aan papier op slimme wijze in de container te proppen. Er zijn 2 vrijwilligers nodig. Meld je aan en draag bij aan een gezonde financiële Stompwijk ’92-huishouding. Je bent nodig om dozen zo plat mogelijk te stampen, dat is één, en om erop toe te zien dat men geen afval dumpt in of naast de container. Er wordt naar jouw mail uitgekeken: vrijwilligers@stompwijk92.nl.

Jeugdtrainers van Roodenburg laten de bowlingballen rollen

Het jeugdbestuur van Roodenburg had bij Menken 3 bowlingbanen gehuurd. Het leek een goed idee om even los te komen van het voetbalgebeuren en in een ontspannen sfeer en omgeving een avondje samen te zijn. Het zal geen verbazing wekken dat hiermee in de roos werd geschoten. Er waren bekers voor de 1ste, 2e en 3e prijs en een heuse schaal met de naam van de winnaar gegraveerd. Er waren hapjes en drankjes en bovenal was er concentratie. Op een digitaal scherm kon het wedstrijdverloop gevolgd worden. Er sneuvelde een record, wanneer de medewerkers van Menken geloofd mogen worden. Er werden balsnelheden bereikt van boven de 30 kilometer. Geen van de jeugdtrainers kon verwijzen naar eerdere resultaten, ze traden voor het eerst aan. Dat er zo voortreffelijk gebowld werd, kwam door voorzitter Leon Kloos, die in het verleden op hoog niveau de ballen met/zonder curve liet rollen. Hij strooide met adviezen, die met gretigheid werden gevolgd. Na 3 rondes konden de rekenmeesters na optellen/aftrekken/vermenigvuldigen de winnaars bekend maken. Youness pakte met 131 punten het brons, Walid kreeg het zilver aangereikt, hij scoorde 142 punten. Illias – is hij van de noten van de markt? – nam het goud in ontvangst, hij zegevierde met 165 punten. De schaal met zijn naam krijgt een ereplaats in de al zo gevulde prijzenkast van Roodenburg. Breed lachend verlieten de jeugdleiders het bowlingcentrum. ‘Jullie zijn allemaal winnaars,’ had de voorzitter in zijn slotwoord benadrukt.

De mannen die in het 1ste Bowling Jeugdtrainers Toernooi van Roodenburg met de glimmende bekers aan de haal gingen. Vlnr: Younes, Ilias en Walid.

Bij SJZ is de neerwaartse spiraal doorbroken

Na de weken dat SJZ – winnaar 1ste periode – heeft moeten afzien, de punten aan de tegenstanders moest laten, is de stemming op sportpark Haasbroek omgeslagen als een blad aan de boom. De reden? De winst afgelopen zaterdag tegen Nicolaas Boys, 3-0.  Een keerpunt? Dé kanteling van het seizoen? Trainer Kevin Bos (33), die als geen ander weet dat ‘Halleluja’ en ‘Kruisig hem’ dicht bij elkaar liggen, tempert de verwachtingen. Zeker nadat de volle kantine in koor ‘Wij gaan Europa in’ zongen. Bij winst wijzen de vingers naar hem en krijgt Kevin de nodige biertjes aangereikt. Hij maakt bescheiden gebruik van deze gulheid. Morgen is het immers zondag en maandag moet hij kakelfris aan het werk. Bos is opgelucht en blij met de winst, vertrouwend op het gezegde dat zijn manschappen aan het begin van een flow staan. Verder laat hij liever het woord aan de groen/witte acteurs. Ze worden op de foto gezet door clubman Gerard van der Hoeven en bevraagd door Dick Roozenboom, de verslaggever van dienst van LeidenAmateurVoetbal. Lopend Vuurtje hoeft niets toe te voegen aan zijn eerder deze week mooi geschreven verhaal van de wedstrijd. Resten 2 foto’s, waarvan de bezoekers aan deze rubriek wis-en-waarachtig kennis moeten  nemen. Ze zijn even fraai als de overwinning van Sint Jan op Sint Nicolaas.

Deze mannen speelden de hoofdrol in de ontmoeting SJZ-Nicolaas Boys. Vlnr: Guus de Goede (verdediger), Mike Hensing, Man-van-de-Wedstrijd), Marc Griffioen (scoorde 2x), Gijs Brinkman (hij hield weer de nul) en Roy Versteegen (verdediger die vanaf 11 de 2-0 maakte. Mae, de lieftallige dochter van Marc, mocht niet aftrappen, niet vlaggen. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd.
ESPN en NOS Sport moesten na afloop van SJZ-Nicolaas Boys wachten tot LAV-verslaggever Dick Rozenboom zijn werk had gedaan. Hier interviewt hij doelpuntenmaker Marc Griffioen.

Bij DoCoS is Pannenkoekendag ook écht Pannenkoekendag

In feite was het vrijdag 8 maart dé Pannenkoekendag-van-het-Jaar.  Dit smakelijk Cultureel Erfgoed werd die dag dan ook massaal gegeten. Aangezien er niet op vrijdag wordt gevoetbald maakte DoCoS van de nood een deugd. Jeugdvoorzitter Jan van den Berg, voor wie de koksmuts geen vreemd attribuut  is, besloot in goed overleg de eigen voetballers en de spelers van de bezoekende clubs op zaterdag te onthalen op deze lekkernij. Pannenkoeken zijn de specialiteit van Jan, ze zijn dun gebakken met een bros knapperend randje,  overdekt met poedersuiker of stroop. De geur van het meelproduct bleek één uitnodiging om richting Jan en zijn mobiele keuken te snellen en aldaar aangekomen te genieten van zijn baksel. Grapjes als ‘Je bakt ze lekker bruin, Jan’, kent hij als geen ander. Hij glimlacht, deze zaterdag is zijn dag. Als ze van zijn pannenkoeken genieten, geniet hij ook. Toen op zondag de Ukken de 1ste beginselen met het spelletje op speelse wijze werd bijgebracht, keken ze met een verrassende blik naar de pannenkoekenkeuken van Jan. En ja hoor, ze konden enthousiast aanschuiven. Ukkenmoeder Bianca liet de jeugd smakelijk smikkelen en smullen. ‘Volgend jaar weer, juf?’. Antwoord: ‘Ja, volgend jaar weer.’

 

Karel Caron en kleinzoon Govanny praktijkopleiders E.M.M. ’21-talenten

De praktijkopleider van E.M.M. ’21 is de in Hoogmade woonachtige Karel Caron. Karel is 78 jaar en heeft in 1963 zijn C.I.O.S.-diploma behaald, met  voetbal als hoofdspecialisatie. Caron is in het bezit van, zoals dat toen genoemd werd, het diploma Assistent-Coach Betaald Voetbal. Dat is niet gering. Karel Caron is 30 jaar met succes actief geweest als trainer/coach bij diverse verenigingen in de regio West2.

Karel wil zijn jarenlange ervaring graag met de stagiaires bij E.M.M. ’21 delen en hoopt hen zodoende een goede basis mee te geven voor het behalen van diploma’s.  Dit laat het bestuur van E.M.M. ’21 weten.

Karel Caron – het mag gezegd worden – is wijd en zijd bekend. Als manager Sportaccommodaties bij de gemeente (40 jaar), als trainer/coach, als iemand die op een kundige wijze over sport praat, mensen weet te inspireren. ‘Met Karel,’ kan beluisterd worden, ‘heeft E.M.M. ’21 een meer dan ervaren kracht in huis, die als geen ander stagiaires kan begeleiden en opleiden.’ Een mooie recensie. In de enkele jaren dat hij actief is voor E.M.M. ’21 heeft Caron al enkele sporters naar een hoger niveau weten te tillen. Voor dit seizoen heeft hij samen met zijn oudste kleinzoon Govanny, 2 CIOS-gangers  van E.M.M. ’21 onder zijn hoede. Ravi Hoogendam en Bryan Verdel. Het 2-tal is toegevoegd aan het team J/MO13.  Over Govanny zegt de trotse opa: ‘Govanny is een gediplomeerde CIOS-er, hij volgt nu voor het 2e jaar de opleiding Fysiotherapie en een interne opleiding bij Ajax.’

Nu Ravi en Bryan wat verder zijn in hun opleiding en meer bezig zijn met lesgeven, komt er voor Karel meer het accent te liggen op het beoordelen van hun lessen en houding.

Mooi, die stagemogelijkheden bij E.M.M. ’21, gegeven door ervaren mensen als Karel Caron, die ‘alles’ als actieve voetballer en trainer/coach heeft meegemaakt. Lees het interview van enige tijd geleden met Karel. Zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2017/uit-de-oude-doos/karel-caron-als-trainer-bewaar-ik-de-beste-herinneringen-aan-tavv/

3 Generaties Caron, allen actief bij E.M.M. ’21. Vlnr: Karel, Govanny en Wilfried. Govanny traint JO15, Wilfried is voormalig voetballer, in het bezit van diploma TC3 en JO-coördinator. Karels kleinzoon Delano voetbalt bij de club.

Nuttige zaterdag voor Valken ‘68

Valken ’68-voorzitter Jaap Janssen straalde zaterdag van oor-tot-oor. ‘Wat een dag, hè,’ zei hij lachend tegen iedereen die hij tegen kwam buiten de lijnen en in de kantine. Jaap had het over een ‘nuttige en vruchtbare dag’ voor de club. Niet alleen  werd koploper Wippolder met 5-0 over de knie gelegd (‘Een galavoorstelling, die wedstrijd’),  maar er was meer. Tjeerd van den Oever bekrachtigde met zijn handtekening de verlenging van zijn sponsorcontract met de Valkenburgse club. Tjeerd is eigenaar van Cars by Tjeerd, de bekende, vakkundige en professionele autogarage, gevestigd aan de Katwijkerbroek 27 in Katwijk, waar je terecht kunt voor APK, reparaties, onderhoud en een scala aan occasions.

‘We gaan samen door,’ zei Tjeerd van den Oever van Cars by Tjeerd, toen de handtekeningen waren gezet. ‘Weet je,’ voegde Tjeerd er aan toen, ‘onze ruime werkplaats is uitgerust met de nieuwste apparatuur, waardoor wij de klanten nog beter van dienst kunnen zijn.’

Bij Bernardus zijn er ook heel wat gevonden voorwerpen

In de hal van de kantine van Bernardus ligt al een tijdje gevonden kleding. Dat die kleding niet gemist wordt, is een raadsel. Het bestuur heeft besloten deze gevonden voorwerpen daar nog 2 weken te laten liggen. Wat niet wordt opgehaald krijgt een  goede doelen-bestemming. Alle oudersappgroepen wordt gevraagd of er nog kleding van hen bij zit.

Hoge onderscheiding Roodenburg-vrijwilliger Jan Ouwerkerk

‘Het heeft Koning Willem-Alexander behaagd u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.’ Met deze woorden speldde tijdelijk burgemeester van Leiden Peter van der Velden de versierselen op bij Jan Ouwerkerk. De gelauwerde Jan is de oudste zoon van Bart Ouwerkerk, ooit midvoor van Roodenburg. ‘Officier’ Jan is al jaren actief als vrijwilliger bij de club in Noord.

De burgemeester prees Jan voor zijn pionierswerk op het terrein van het (oncologie) onderwijs en zijn langdurige vrijwilligersinzet. Ouwerkerk was in de directe zorg werkzaam en als leidinggevende. Sinds 1991 lag de focus van zijn werk op oncologisch onderzoek. Roodenburg kwam Jan Ouwerkerk feliciteren met de hoge onderscheiding.

Burgmeester Peter v/d Velden van Leiden reikte de onderscheiding uit aan Jan Ouwerkerk, die uitmuntte in zijn werk op gebied van oncologisch onderzoek en zijn langdurige vrijwilligersinzet voor onder meer Roodenburg

vv Koudekerk biedt vrijwilligers diner aan

‘Wij willen  jullie graag uitnodigingen op vrijdag 19 april voor een lekker en gezellig etentje met elkaar in een sfeervol aangeklede studio.’ In hoeveel huiskamers van vv Koudekerk-vrijwilligers zal deze invitatie met gejuich zijn ontvangen. Bij iedereen die op vrijwillige basis bijdraagt aan de gezonde club, die vv Koudekerk is. ‘Wij ontvangen jullie graag tussen 17.30 en 18.00 en jullie partner is eveneens van harte welkom.’ Dat laatste juichen wij van Lopend Vuurtje van harte toe. Partners worden weleens vergeten, terwijl ze op de achtergrond zo belangrijk zijn.

Wel wil vv Koudekerk weten of je solo of als duo komt. Ook wordt er rekening gehouden met dieetwensen. Zijn er vragen? Schiet commissieleden daarover Ellen van Stuyvenberg (zaterdagochtend)/Aukje de Jong (zaterdagmiddag) aan, of stuur een mail: vrijwilligers@vvkoudekerk.nl.

                                       Gezellig samenzijn en lekker eten troef bij vv Koudekerk op vrijdag 19 april.

Kick-off voetbalplaatjes vv Meerburg

Zaterdag vindt in de kantine van Meerburg de kick-off plaats van de voetbalplaatjes-actie. Op deze dag liggen de gepersonaliseerde verzamelalbums van de leden klaar. Ze kunnen het album dan ophalen. Dat geldt uiteraard alleen voor de leden die op de foto zijn gegaan. De supermarktmanager van Jumbo, Dennis van Menxel is persoonlijk aanwezig om de albums uit te reiken. Dennis heeft beloofd er een klein feestje van te maken. Dus dat belooft wat.

Ook als je zaterdag een uitwedstrijd hebt is het van belang om even op de club langs te komen voor je album. Vanaf woensdag 20 maart zijn de Meerburg-voetbalplaatjes te verkrijgen bij Jumbo, Molenplein,  Zoeterwoude. De actie loopt van woensdag 20 maart t/m dinsdag 14 mei.

Must Read