zaterdag, april 27, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, aflevering 33, 15-22 maart

Lopend Vuurtje, aflevering 33, 15-22 maart

-

Tot en met juni 2024 praat Lopend Vuurtje ook jou bij over de ontwikkelingen op de groene mat en in de zaal. De berichtgeving in deze rubriek wordt mede door de vele foto’s gewaardeerd, dat blijkt uit de bezoekcijfers. LeidenAmateurVoetbal staat ook bij deze rubriek open voor input. Blijf ons mailen en bellen, houd ons scherp. Laat gerust je mening weten, spaar ons je kritiek niet. In Lopend Vuurtje wordt de bal gespeeld, niet de man/vrouw. Nooit. Lopend Vuurtje is de ‘liefdesbaby’ van LeidenAmateurVoetbal. Heb jij een voor alle bezoekers belangrijk sportief, grappig nieuwtje of interessant feit mee te delen? Aarzel niet, stuur een e-mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl, met liefst een foto, én je telefoonnummer. Je krijgt altijd een reactie.

 

 

Lopend Vuurtje (aflevering 33)  15 – 22 maart

 

Groeiend aantal jeugdspelers bij Roodenburg

De jeugd weet de weg naar voetbalclubs te vinden. Verenigingen als Bernardus, Meerburg, DoCoS en Sporting Leiden melden een verheugend aantal nieuwe leden, vooral aanwas bij de jeugd. Roodenburg blijft niet achter, in tegendeel. Zo komen vooral allochtone kinderen er graag een balletje trappen, ook in competitieverband. Er worden trainers, begeleiders en ouders doorgaans uit eigen kring als vrijwilligers aangetrokken. Deze gunstige ontwikkeling is ook te verklaren doordat jongste jeugd (vanaf 3 ½ jaar) al welkom is om spelenderwijs voetballen te leren leuk te vinden. Ook andere activiteiten werken voor jongeren als een magneet zich aan te sluiten bij een club, waar vaak ook hun vriendjes/vriendinnetjes al lid zijn. In Actueel 11 van Roodenburg staan enthousiaste voetballertjes uitbundig te zwaaien naar de fotograaf. Waarom gaan ze op de foto? Kijk en lees maar mee.

 

Knoeiers met voorspring de beste klaverjassers van NSV ‘46

De prijzen liggen altijd aan de eindstreep. Dat geldt ook voor de klaverjassers van NSV ’46 die de competitie hebben afgesloten. De Knoeiers wonnen de seizoenprijs. Met bijna 1000 punten voorsprong was iedere poging het 4-tal bij te benen en voorbij te snellen bij voorbaat kansloos. In het persoonlijk klassement pakte vice-voorzitter Willem Vork het Goud, met 6156 punten, de poedelprijs ging naar zijn zwager Harrie Breewel, die zijn score liever niet vermeld heeft. Het bestuur schoof ‘buiten mededinging’ aan, het gezelschap dacht op sloffen met de prijzen aan de haal te zijn. Dus niet.

De Knoeiers pakten de seizoenprijs in de NSV ’46-Klaverjascompetitie. V.l.n.r.: Truus van Vliet, Lia Valentijn, Ton Tersteeg en Marian Plaisier.

Valken ’68 en DoCoS rouwen om de dood van Frans van der Heyden

Met een mooi verwoord In Memoriam neemt Valken ’68 afscheid van de vaste clubscheidsrechter Frans van der Heyden. Toen Frans in 2017 definitief afscheid nam van het fluiten van wedstrijden sloot hij een periode van 30 jaar af. Maar Van der Heyden heeft meer voor de club betekend. Naast scheidsrechter is hij ook jeugdleider geweest van teams als B2 en A2. In 2010 werd Frans uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Frans overleed op 81-jarige leeftijd.

Op het 1ste oog merkwaardig, wanneer ook DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk afscheid neemt van Frans. Van der Heyden is ook 65 jaar lid van de rood/witten geweest. Tot zijn 81ste zelfs vrijwilliger. Van Marwijk spreekt van unieke mijlpalen. Terecht. ‘Frans is als vrijwilliger werkzaam geweest voor diverse organisaties,’ zo laat een bestuurslid van DoCoS weten. ‘Een noeste vrijwilliger’. Om de cirkel rond te maken werd de redactie de rouwkaart van Frans van der Heyden toegestuurd. Een heel bijzonder mens, dat is duidelijk.

Caryl Jonis, Hoofd Onderbouw RCL, stelt zich voor

‘Mijn naam is Caryl Jonis (57). Ik ben sinds 2014 in verschillende functies actief bij RCL. Als coach, leider, assistent-trainer, teammanager, loop- en coördinatietrainer en fotograaf. Ik woon in Leiderdorp, samen met mijn partner Igna van Dijk, dochter Jada (18) en zoon Gion (13). Gio voetbalt momenteel in JO15-1. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Vattenfall als programmamanager. In mijn vrije tijd, naast RCL, ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, probeer ik in de week 2x hard te lopen en zit ik op zondag op de racefiets met mijn maatjes.

Sinds seizoen 2022-2023 ben ik actief als RCL Hoofd Onderbouw, naast mijn rol als loop- en coördinatietrainer en assistent-trainer bij JO11-1, JO11-3 en JO15-1. De functie Hoofd Onderbouw is niet strak omschreven, maar het uiteindelijke doel is om vanuit mijn ervaring, kennis en contacten op het veld, signalen vanuit de vereniging op te pikken en te bespreken met andere betrokken, zoals het Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) en het bestuurslid Voetbalzaken Niet-Selectie. Dit om gezamenlijk een aantal zaken beter te regelen voor de toekomst. In dat kader kijk ik naar de organisatiestructuur van RCL, het RCL-beleidsplan, het Jeugdvoetbalplan, de handleiding voor trainers, coaches en leiders en de jaarlijkse activiteitscyclus.

Ik zie een groot verbeterpotentieel en gelijktijdig een forse uitdaging om daadwerkelijk verbeteringen te realiseren binnen de huidige samenleving waarbij kinderen en ouders steeds mondiger zijn, vrijwilligers schaarser worden en we moeten blijven werken aan de gemeenschapszin. Met de vele inzichten, meningen en belangen moeten we het uiteindelijk toch samen doen.

Met intrinsieke motivatie om mijn steentje bij te dragen om van RCL een nog mooiere club te maken dan die al is. Passend hierbij is een oude quote van SNS-Reaal: ‘Noem mij een idealist. Noem mij onrealistisch, maar diegene die nergens in gelooft, zal ook nooit wat veranderen.’ Tot ziens in de Bloemerd bij RCL.’

 De Businessclub van Meerburg verwelkomt VI Travel

Deze week verscheen het plaatjesboek van rkvv Meerburg, waarin de verzamelde fotootjes van Meerburgspelers geplakt kunnen worden. Een  herinnering die later als heel waardevol gevonden zal worden. Dat is één. De zwart/witten van Zoeterwoude/Rijndijk maken een sterk sportief seizoen door. De jeugd stroomt toe, waardoor een ledenstop voor bepaalde leeftijden moet worden ingevoerd. Dat is 2. Op 3 en niet minder belangrijk is de komst van VI Travel als lid van de Meerburg Businessclub.

Een vereniging zonder businessclub is nauwelijks meer denkbaar. Voor een gezond reilen en zeilen van een club is een businessclub van vitaal belang. Dat weten ze bij rkvv Meerburg ook. Daarom een hartelijk welkom aan VI Travel , die de gelederen komt versterken. VI Travel, de naam zegt het al, verzorgt reizen naar voetbalwedstrijden. De komende weken naar AS Roma-Lazio Roma (6/4), FC Köln-VFC Bochum (6/4) en Manchester United-Burnley (27/4), om er een paar te noemen. Wie een van de krakers wil bezoeken, boekt de reis bij VI Travel en ontvangt 5% korting.

Over het belang van businessclubs later meer. Nu even met Meerburg blij zijn met de financiële steun van VI Travel.

Cees de Rooij, voorzitter van rkvv Meerburg (links) met Karl Veldman van VI Travel, het nieuwe lid van de Meerburg-Businessclub.

Pepijn Lugtmeijer wint zinderende finale A.S.C. FIFA Toernooi

Het 1ste A.S.C. FIFA EA Sports Gaming Toernooi is een doorslaand succes geworden. Maar liefst 58 A.S.C.-spelers dromden samen om aan het toernooi deel te nemen, georganiseerd door de Evenementen Commissie, in samenwerking met WEPLAY United. In het achterste gedeelte van het clubhuis, 10 hypermoderne playstations. Dat dit voor het eerst gehouden toernooi zo vlekkeloos verliep, was te danken aan de organisatie en de door WEPLAY geheel verzorgde apparatuur. Én door het superenthousiasme van de spelers en de vele belangstellenden die op het evenement waren afgekomen. De poule-wedstrijden werden met passie en veel beleving gespeeld. Het kabaal had geen invloed op de spelers. Na in totaal 12 speelrondes waren er 32 spelers die de knock-out-fase bereikten. Ze werkten toe naar de finalerondes. Uiteindelijk wisten Vala en Pepijn de finale te bereiken. Dat werd een strijd die niet snel vergeten zal worden. Gejuich, gejoel en gezang zorgden voor een zinderende sfeer. Pepijn (Lugtmeijer) bleek het best bestand tegen het tumult. Hij schreef het toernooi op zijn naam.

                                          Wat een prachtig beeld van het 1steS.C. FIFA Toernooi

 

SJZ: Compliment voor Marco Zaal

Assistent-scheidsrechter (in de volksmond ‘grensrechter’) Marco Zaal verdient een compliment. Nadat hij zaterdagochtend al actief was bij de jeugd van SJZ, hanteerde hij ’s middags bij het 1ste elftal de grensrechtervlag langs de lijn. Vervolgens bleek Marco bereid, het was al na 16.00 – om het duel SJZ 3-VUC 2 te leiden. ‘Klasse Marco’, kreeg hij van alle kanten te horen. Ooit was VUC een club-van-klasse. Een chique vereniging. Roemrijk zelfs. VUC staat voor Voorwaarts Utile dulci Combinatie. Het is Latijn voor: het nuttige met het aangename verenigen. De bekendste speler van VUC is Bertus de Harder (‘Kale Bertus’). Bertus speelde samen met broer Karel (niet kaal). De broers verlieten Den Haag en gingen voetballen in en bij Bordeaux. Dit is, geheel gratis, een stukje geschiedenis. Terug naar Marco en de door hem foutloos gevlagde SJZ 3-VUC 2. Het werd 7-0 voor St. Jan. De rapporteur schreef in zijn rapport, dat Zaal ‘de diagonale’ volgens de regels liep, steeds aanwezig was waar de bal zich bevond en de wedstrijd uitstekend ‘aanvoelde’. Met zo’n recensie kun je thuis komen.

Marco Zaal beschikt over een uithoudingsvermogen om jaloers op te zijn. Op Haasbroek begeleidde hij ’s morgens teams, vlagde ’s middags het 1ste van SJZ en floot daarna het 3de van de club.

Het 100ste doelpunt van Supermax van Steen in dienst van Meerburg

Zelf stond hij er niet zo bij stil. Max van Steen was voor de wedstrijd tegen vv Woubrugge op weg naar zijn 100ste doelpunt in het tenue van rkvv Meerburg. Natuurlijk streeft Max naar persoonlijk succes, maar de triomfen met het collectief vindt hij veel belangrijker. Hoe dan ook, Max van Steen scoorde afgelopen zaterdag zijn 100ste doelpunt. De speaker van Woubrugge maakte daar gewag van, het applaus klaterde op. Weet je wat, dacht Van Steen, laat ik nu meteen maar aan mijn volgende 100 beginnen. En zowaar, de 101ste kwam als een granaat van zijn voet. Na 2 ½ seizoen heeft Max van Steen, zo laten de rekenmeesters van de club weten, zijn 100ste officiële goal op zijn naam gezet voor Meerburg.

Voordat Max naar Meerburg kwam, wist men daar al dat hij regelmatig het net zou vinden. Namens Quick Boys maakte hij er 10 in de competitie en ook bij FC Rijnvogels liep hij na 3 seizoenen in competitieverband al dik in de dubbele cijfers. Zijn statistieken bij Meerburg zijn inmiddels ongekend; hij staat nu op 101 goals.

Supersnel liet Meerburg-voorzitter Cees de Rooij een Jubileumshirt maken, dat hem na de wedstrijd werd aangeboden. ‘Deze wordt ook ingelijst,’ vertelde Max aan iedereen die hem kwam feliciteren.

In de wedstrijd vv Woubrugge-rkvv Meerburg (0-2) scoorde Max van Steen zijn 100ste en 101ste doelpunt voor Meerburg. Dit 100-shirt is een relikwie dat hij lang zal koesteren.

NSV ’46-voorzitter Wilfred Geerlof stopt en keert terug in de politiek

Voorzitter Wilfred Geerlof van NSV ’46 doet per direct een stapje terug in verband met zijn beëdiging als raadslid in de gemeente Nieuwkoop namens Samen Beter Nieuwkoop (SBN). Wilfred stopt direct als voorzitter. Beide functies zijn niet te combineren. Hiermee voorkomt Geerlof ook in een conflictsituatie te komen. Een raadslid behoort – zo staat het in de wet – onafhankelijk te zijn. Vice-voorzitter Willem Vork neemt tot aan de komende ledenvergadering in november de taken van Wilfred over. Hierdoor ontstaat er een vacature voor de functie van voorzitter. Vork roept iedereen op mogelijke kandidaten te interesseren voor het voorzitterschap. Wie zich geroepen voelt het voorzitterschap van Wilfred Geerlof over te nemen, kan zich wenden tot een van de bestuursleden.

Wilfred neemt in de gemeenteraad de plaats in van het vertrekkende raadslid Laura Kroes. In de politiek kan Wilfred nog veel betekenen voor de gemeente in het algemeen en voor het sportleven in het bijzonder. In een interview liet hij optekenen: ‘Sport en verenigingen verbinden mensen en sporten en bewegen is gezond.’

 

In dit tenue gaat Oranje de EK-strijd aan

De KNVB en Nike hebben deze  week het nieuwe thuisshirt voor het Nederlands Elftal onthuld. Het shirt dat ook tijdens EURO2024 in Duitsland zal worden gedragen. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde symbolisch het Oranjeshirt aan middenvelder Frenkie de Jong. Het werd een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

Voor de kleuren van de tenues heeft Nike een vernieuwende aanpak geïntroduceerd, genaamd ‘metaprisma’. Dit concept versterkt de traditionele kleuren met licht en beweging, waardoor een frisse en dynamische uitstraling ontstaat. Zo hebben Nederlands Elftal-shirts een uniek ontwerp waarin de kleuren beter uitkomen en de herkenbaarheid behouden blijft.

 

Schoolsport071 viert 1574ste aanmelding voor cursus

Op het terrein van Leiden Atletiek vierde Schoolsport071 haar 1574ste aanmelding voor een schoolsportcursus. De 9-jarige Loïs van der Zon was de gelukkige en ze kreeg van de Leidse sportwethouder Fleur Spijker een goodie-bag met daarin een aantal bijpassende cadeautjes, zoals een springtouw, bidon en 3 tegoedbonnen die ze kan gebruiken voor andere sportcursussen.

De 1574ste aanmelding is niet zomaar een willekeurig aantal. Het is dit jaar precies 4 ½ eeuw geleden dat Leiden werd bevrijd van de Spanjaarden. Leidens Ontzet. Loïs heeft zich ingeschreven voor de cursus Freerunnen.

‘Zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen staat bij Leiden hoog in het vaandel,’ aldus wethouder Spijker. ‘Wij willen een gezonde stad zijn. Bovendien is sport niet alleen gezond, maar ook gezellig. Je doet vriendjes op, vaak voor het leven.’ Schoolsport071 telt 400 cursussen bij 80 sportverenigingen. (Bron Mediapartner Sleutelstad)

Sportwethouder Fleur Spijker en Loïs v/d Zon, die zich als 1574ste aanmeldde voor één van de 400 cursussen, freerunnen.

Voorschoten ’97: Mooi wervingsbord nieuwe scheidsrechters

Je hoeft niet eens goed op te letten: er hangt een in het oog springend wervingsbord boven het tassenrek. ‘Word ook scheidsrechter’ staat er uitnodigend en een beetje dwingend op. De vrijdagploeg van Voorschoten ’97 heeft het bord opgehangen. Met dank aan de Club van 100 en de Sponsorcommissie hoopt Voorschoten ’97 spoedig nieuwe aanmeldingen te krijgen van potentiële (jeugd-) scheidsrechters. Dat is wel nodig. Bij Voorschoten ’97 wordt ieder jaar door jongens, meiden, mannen en vrouwen wel tot 2000 (!) wedstrijden gespeeld. Wedstrijden die geen scheidsrechter toegewezen hebben gekregen door de KNVB worden geleid door een scheidsrechter van de club. Bij Voorschoten ’97 bestaat het huidige scheidsrechterskorps uit zo’n 40 actievelingen, van jong tot oud. Deze ploeg staat hoog aangeschreven in de regio. Daar is de club trots op. Dat wil Voorschoten ’97 graag zo houden. Dan zijn er wel meer scheidsrechters nodig. Daarom, word scheidsrechter, meld je aan via scheidsrechters@voorschoten97.nl. Het fluiten van een wedstrijd is zo leuk, ook goed voor je conditie en de voetballers zullen jouw ‘werk’ zeer waarderen.

rkvv Teylingen herdenkt het echtpaar Ruud en Annie de Zwart

Nadat Ruud de Zwart, Lid van Verdienste van rkvv Teylingen afgelopen februari op 87-jarige leeftijd overleed, is ook echtgenote Annie (86) hem onlangs gevolgd. Ruud en Annie waren onafscheidelijk als vrijwilligers bij Teylingen. Als eerbetoon aan het onvergetelijke echtpaar plaatste de Sassenheimse club een interview met hen  uit 2008 op de website. Daarin vertellen ze openhartig wat hun beweegt en wat zij belangrijk vinden. Hierbij een greep vragen en antwoorden. Het hele interview is op de site te lezen. Een aanrader!

Ruud, vertel ‘ns over jouw actieve voetbalcarrière?

Ik ben begonnen bij de aspiranten. Omdat ik nogal klein-van-stuk was, hoefde ik pas een jaar later naar de junioren. Later bij de senioren speelde ik met André van Nobelen, Ouw Meeuwissen en Theo van Vliet. Rond mijn 40ste ben ik gestopt en (bonds-) scheidsrechter geworden. Omdat ik een auto had, floot ik vaak wat verder weg, vooral in het Groene Hart.

Annie, heb jij een sport-/-verenigingsleven?

Nee, niet bepaald. Wel ging ik vaak met mijn vader op zondag mee naar de wedstrijden van Lisse.

Welke Teylingen-activiteit geeft jullie het meeste voldoening?

Annie: Bardiensten en vooral die op de zondagen. Heerlijk, een bakkie met de vaste kern.

Ruud, je schijnt ook iets met muziek te hebben. Vertel!

Ja, Adest Musica natuurlijk. Ik ben al 55 jaar lid en ook Lid van Verdienste. Zelf heb ik zo’n 35 jaar actief de trompet bespeeld. Al 30 jaar zet ik daar elke vrijdagavond koffie en verricht nog wat werk.

Waar zijn jullie bij Teylingen het meeste trots op?

Annie: De saamhorigheid. Er is altijd sprake van meeleven én meedenken. Ze staan altijd voor je klaar. Bij Teylingen is er voor jong en oud evenveel waardering en respect.

Ruud, jij bent glazenwasser geweest. Welke slaapkamer zal jij nooit vergeten?

Na enig denkwerk: die van Vrouwenpolderstraat 38.

Wat hebben Adest Musica en Teylingen gemeen?

Annie & Ruud: Allebei de clubs zijn sociaal van aard. Niet alleen oog voor prestaties, maar ook voor de omgeving. Bij beide verenigingen voelt het warm.

Wat moet een politieke partij doen om jullie stem te winnen?

Annie: Ik ben niet alleen gek op mijn eigen katten, maar ik heb ook oog voor het dierenwelzijn in het algemeen. Ik denk erover om op de Partij voor de Dieren te gaan stemmen.

                                Annie en Ruud de Zwart waren onafscheidelijk, ook als vrijwilligers bij rkvv Teylingen

vv Koudekerk: ben jij de ‘creatieve geest’ voor de website en de socials?

Ze zijn niet meer weg te denken, de website, Facebook, X en Instagram. Het zijn deze media die vliegensvlug al het belangrijke nieuws en de informatie bij je thuis brengen, 24/7. vv Koudekerk maakt er tot ieders genoegen ook gebruik van. De mensen achter de media van de club worden gewaardeerd om het ‘werk’ dat ze doen. Dat wordt ‘eer van je werk’ genoemd. Let nu op: Koudekerk gaat op de ingeslagen communicatiewegen voort. Voor het komende seizoen is de club op zoek naar een enthousiaste beheerder (m/v). Beheerders is ook prima natuurlijk. Het is een uitdagende rol binnen de PR-commissie, waarin jouw ideeën en creativiteit centraal staan. Veel vrijheid krijg je om jouw stempel te drukken op de online-aanwezigheid van Koudekerk én de kans om de club te presenteren aan de wereld.

Wie zich aangesproken voelt, glimlacht en heeft nu al zin de creatieve handen uit de mouwen te steken. Stuur een mail aan media@vvkoudekerk.nl, spreek met Rick Kamberg en Joey Mansveld of mail naar vrijwilligers@vvkoudekerk.nl (Lia Paling).

Foreholte mag dit jaar weer een praalwagen steken

‘Voetbalvereniging Foreholte mag ook dit jaar weer een praalwagen steken. Het belooft weer een geweldig feestje te worden.’

Wie deze regels leest, wordt nieuwsgierig en wil meer weten. Daar gaat ‘ie dan!

Net als vorig jaar steekt de club een praal wagen van Van der Valk Hotel Sassenheim-Schiphol voor het Bloemencorso. Het is weer een prachtig kleurrijk ontwerp, een echte uitdaging om weer een steentje te mogen bijdragen aan het Bloemencorso. Foreholte ontvangt hiervoor een heel mooi bedrag dat ten goede komt aan de vereniging. Met elkaar wil Foreholte er weer iets moois van maken. Dit jaar is er geen thema gekoppeld aan het Bloemencorso, waardoor de arrangeur in samenwerking met Van der Valk de vrije hand hadden.

Kijk eens naar het ontwerp. Prachtig, hè! Komen jullie helpen bij het steken van de bloemen op de kar? Dit gebeurt voor de laatste keer in de Klinkenberghal Hal in Sassenheim. Een ontspannend en gezellig karweitje. De data zijn 17 en 18 april. Er wordt gestoken van 09.00 tot 22.00. Mensen die de hele dag of in ieder geval 2 aansluitende dagdelen komen helpen, krijgen tussen de middag een broodje of ’s avonds iets warms te eten. Uiteraard staat de koffie te geuren, thee te dampen en het koele frisje klaar. Het worden weer dagen in  Foreholte-sfeer, dus gezellig. Meld je aan: bloemencorso@foreholte.nl

Zie hier het ontwerp voor de praalwagen van Van der Valk Hotel-Sassenheim-Leiden-Schiphol voor het Bloemencorso 2024. Geweldig dat Foreholte hier een geurige bloemenpracht van mag maken.

Valken ’68 en Lagerberg Verhuisgroep vinden elkaar in contract

Valken ’68 is meer dan een voetbalvereniging;  Lagerberg Verhuisgroep is meer  dan een onderneming. Valken ’68 en Lagerberg Verhuisgroep zijn merken. Door met elkaar een sponsorcontract aan te gaan, worden de merken verder verstevigd. Woorden van Valken ’68-voorzitter Jaap Janssen bij het ondertekenen van het sponsorcontract. Lagerberg Verhuisgroep committeert zich aan een bloeiende en groeiende vereniging. Omgekeerd wordt hetzelfde gedaan. Lagerberg Verhuisgroep is een nieuwe sponsor van de Valkenburgse vereniging. Namens het familiebedrijf kwam directeur Marco Lagerberg, vader van 1ste elftalspeler Dunke, naar sportpark ’t Duyfrak om het contract met zijn handtekening te bevestigen. Jaap Janssen: ‘Wij als Valken ’68 zijn blij met jullie als sponsor, jullie hebben een gevestigde naam. Valken ’68 zal bijdragen aan een verdere versteviging daarvan.’ Marco Lagerberg knikte instemmend.

Met Lagerberg Verhuisgroep erbij wordt het steeds drukker en gezelliger in het sponsorhome van Valken ’68.

Hera United, de 1ste professionele voetbalclub voor alleen vrouwen

Marieke Visser en Barbara Barend zijn de oprichtsters van de 1ste professionele voetbalclub in Nederland voor alleen vrouwen, met thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De club wil een evenwicht bieden aan de mannelijke dominantie in de voetbalwereld.

Dit staat te lezen in een verklaring, uitgegeven door Marieke Visser en Barbara Barend. Hera United gaat de voetbalclub voor en door vrouwen heten, die in het seizoen 2025-2026 de bal aan het rollen wil brengen.

Volgens Marieke Visser zijn voetbalclubs traditioneel gebouwd rondom mannen. Daarom wil zij een club waar vrouwen niet hoeven te vechten voor hun plek, voor goede faciliteiten en een goed salaris. De ambitie van Marieke en mede-oprichtster Barbara Barend reiken ver: ‘Wij willen de beste vrouwenprofclub van Europa worden.’ Ronald de Boer tempert de verwachtingen: ‘Ik zou het wel willen roepen, maar de realiteit is dat de populariteit tussen mannen- en vrouwenvoetbal nog een wereld van verschil maakt.’ Hij roept de beide vrouwen op nog even ‘geduld’ te hebben. Over een paar jaar ligt het voetballandschap er heel anders bij. Dan moet je instappen.

Barbara Barend  heeft geen geduld meer. Er zijn al een aantal goede investeerders gevonden en alleen de KNVB moet nog groen licht geven. Daar is BB gerust op: ‘Het wordt een enorme boost voor het voetbal.’ Hera wil een profteam op het hoogste niveau lanceren, en samenwerken met andere clubs in de jeugdopleidingen. Op deze manier profiteert niet alleen Hera en de Nederlandse Eredivisie, maar ook het nationale elftal. Marieke Visser: Zo kunnen steeds meer meiden gaan dromen van voetballen op topniveau in Nederland.’

Wie of wat is Hera? De Griekse godin Hera was de dochter van de Titanen (reuzen) Kronos en Rheia. Vlak na Hera’s geboorte verslond Kronos haar. Zeus, Hera’s broer, redde haar uit Kronos’ lichaam en trouwde later met haar. Broer en zus kregen 4 kinderen: Ares, Eilethyia, Hebe en Hephaistos. (Bron Wikepedia).

Barbara Barend is met haar kennis van het voetbal en tal van voetbalzaken, dé kracht om Hera United stevig in de steigers te zetten.

18 Hera United – Marieke visser-bijschrift:!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Must Read