HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory revancheert zich met ruime thuiszege op Delft (4-1)

Football Factory revancheert zich met ruime thuiszege op Delft (4-1)

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Football Factory kreeg afgelopen zaterdag bezoek van Delft. De hekkensluiter van de vijfde klasse A had tot nu toe dit seizoen slechts één punt ‘verzameld’ en dat resultaat werd uitgerekend behaald tegen de Leidenaren. De rood-zwarten lieten zich echter in eigen huis niet opnieuw foppen door de bezoekers en boekten een eenvoudige 4-1 overwinning op de laagvlieger.

Football Factory stak voorafgaande de wedstrijd tegen Delft haar geblesseerde medespeler Bendeguz Nagy (spelend met rugnummer 44) een hart onder de riem. Nagy brak enkele weken geleden zijn kuitbeen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lugdunum. Foto Pieter van Schie.

Football Factory-trainer Pieter van Schie was na afloop van de wedstrijd tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Van Schie: ,,Ons begin was eigenlijk niet zo goed. We kwamen binnen tien minuten spelen met 0-1 achter, maar daarna pakten we het prima op. De combinaties begonnen te lopen. De gelijkmaker kwam na een kwartier spelen tot stand via een doelpunt van Kei Mihels, die een voorzet van Thomas Lion goed binnenschoot. Niet veel later scoorde Jorre van de Ryse al de 2-1. Helaas moest Martijn van de Akker in de eerste helft uitvallen met een blessure, zodat we het iets anders moesten neerzetten. Delft probeerde via hun duelkracht ons onder druk te zetten, maar verdedigend gezien zijn we nauwelijks in de problemen gekomen. We raakten daarna nog een paar keer het aluminium, zodat we met een 2-1 stand aan de thee gingen.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft kwamen we al redelijk snel, na opnieuw goed samenspel tussen Lion en Mihels, op 3-1. We kregen daarna nog grote kansen op meer. Jan van Schie raakte ook nog de paal, waarna Jip van der Capellen in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 4-1 eindstand op het scorebord zette. Al met al een goede wedstrijd van onze kant en als ik dan toch een kritische noot moet plaatsen: gelet op de vele kansen die we hebben gehad, hadden we eigenlijk met 8-1 moeten winnen. Volgende week gaan we op bezoek bij SVV. We hebben thuis met 3-1 van hen gewonnen en als we volgende week hetzelfde voetbal op de mat leggen als vandaag, dan acht ik een nieuwe driepunter zeer goed mogelijk’’, aldus Van Schie tot besluit

Football Factory – Delft 4-1(2-1) 8. Delft 0-1 15. Mihels 1-1, 20. Van de Ryse 2-1, 50. Mihels 3-1, 90. Van der Capellen 4-1.