HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory tevreden met zege op SVV: ,,We hebben lekker gevoetbald”

Football Factory tevreden met zege op SVV: ,,We hebben lekker gevoetbald”

-

Vijfde klasse A- Football Factory heeft zaterdagmiddag een nipte overwinning geboekt op SVV uit Schiedam. In prettige weersomstandigheden liet de Leidse formatie op sportpark Haga goed combinatiespel zien en werd een terechte 0-1 overwinning bijgeschreven. Het enige doelpunt kwam een minuut of zeven voor tijd op naam van Nick Velt.

,,We hebben lekker gevoetbald”, klonk Jorre van de Ryse zaterdagavond tevreden. ,,De wedstrijd hadden we onder controle. We lieten goed combinatiespel zien, maar kwamen in de eerste helft gewoon te weinig in scoringspositie. In de tweede helft is dat gelukkig wel gebeurd.”

Dat was dan ook het grootste probleem van Football Factory in de wedstrijd tegen SVV: het creëren – of liever: afmaken – van de kansen. ,,We kwamen wel voor de goal, maar dan was bijvoorbeeld de voorzet niet goed. Daar ben ik zelf ook debet aan. Verder kwamen we er goed doorheen en speelden we aardig voetbal, maar scoren lukte niet per se.”

Vergeleken met het begin van het seizoen is dat wel al een verbetering. ,,Toen hadden we moeite met het überhaupt creëren van kansen, nu alleen in het afronden ervan. We hebben vandaag ook een aantal keer één-op-één gestaan en raakten voorgaande weken ook weleens de paal of de lat, maar de goals vallen moeizaam.”

Van de Ryse: ,,We willen graag de play-off halen, dus we moeten gewoon zoveel mogelijk aanvallend spelen en lekker voetballen en daaruit proberen te scoren. Dat lijkt het enige te zijn wat we nog missen, want we staan verdedigend best goed.”

Volgende week speelt Football Factory tegen LSVV, niet per se de makkelijkste tegenstander. ,,Maar ik denk wel dat we verbeterd zijn ten opzichte van de eerste wedstrijd (9-1 nederlaag). We spelen als team gewoon wat lekkerder samen, dus ik denk dat het beter zal gaan dan bij de eerste poging”, klonk Van de Ryse optimistisch.

Op de ranglijst won de Leide ploeg een plaatsje door de nederlaag van Kickers’69 op bezoek bij Hazerswoudse Boys. Die ploeg en Bernardus dienen nog ingehaald te worden om straks aan het toetje te mogen beginnen.

SVV – Football Factory 0-1 (0-0). 83. Velt 0-1.