maandag, mei 6, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys nacompetitie in na zwaarbevochten driepunter bij SVV

Hazerswoudse Boys nacompetitie in na zwaarbevochten driepunter bij SVV

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – Een jaar na de degradatie heeft Hazerswoudse Boys zich twee wedstrijden voor het slot van de competitie verzekerd van de play-offs. De huid werd duur verkocht door gastheer SVV maar een zwaarbevochten overwinning van de bezoekers houdt de ploeg op koers voor een snelle terugkeer in de vierde klasse. Na een langdurige 1-0 achterstand zorgden twee goals van centrale verdediger Beau Gordijn voor een late beslissing: 1-2.

Lang was Hazerswoudse Boys verwikkeld in een felle strijd met Kickers, Bernardus en Football Factory, met als inzet de belangrijke derde plek. Toen die ploegen morsten in de voorbije weken en de Boys wel een bleef winnen, wees de rekenmachine uit dat plek drie binnen zou zijn bij een overwinning op SVV. Vol vertrouwen maar niet zonder spanning reisde de formatie van trainer Robert Swart zo af richting Schiedam. Die spanning was volgens Gordijn (op foto) goed voelbaar: ,,De hele eerste helft hebben we niet ons niveau gehaald. Ploegen laag op de ranglijst zien ook dat we makkelijk scoren (dit seizoen al 60 keer na deze ontmoeting in Schiedam) en ze beginnen zich steeds meer in te graven. Het was lastig voetballen. We gaven ook niet veel weg, eigenlijk was die eerste helft gewoon niet om aan te gluren.”

Er vielen harde woorden in de rust en het spel verbeterde aan het begin van de tweede helft, maar toch ging het snel mis. Gordijn: ,,Een hoge bal viel een beetje tussen onze verdediging en het middenveld in en een speler schoot hem half vanuit de lucht binnen. Hierna probeerden we het wel maar kwamen we nog steeds moeilijk in ons spel, ook door de vele harde overtredingen en opstootjes. Ik had er best een hard hoofd in toen ik rond minuut 70 naar de spitspositie gestuurd werd, tot zij een paar minuten voor tijd een rode kaart kregen. Dat gaf nieuwe hoop. Een paar minuten later wilde hun keeper een voorzet van Jasper Stolwijk weg boksen maar ik was hem net voor en kon de 1-1 binnenkoppen.”

Gesterkt door alles en iedereen op de bank ging de ploeg op jacht naar de ultieme ontsnapping en diep in blessuretijd kwam er weer een voorzet, ditmaal van Brent Griffioen, bij de held van dit verhaal terecht, Beau Gordijn. ,,Ik dacht eigenlijk dat ik buitenspel stond dus toen ik de bal op mijn borst had aangenomen en had binnengeschoten ben ik maar gewoon gaan juichen, op hoop van zegen.” De goal werd geteld en vervolgens wist Gordijn ook verdedigend zijn team uit de brand te helpen toen SVV nog één grote kans kreeg. De bal werd geblokt door Gordijn, die zich zo ontpopte tot de held van Hazerswoude. Nog twee wedstrijden tot Hazerswoudse Boys aan het toetje mag beginnen en met sterke tegenstanders op het programma, LSVV’70 en dorpsgenoot Bernardus, kan de ploeg zich voorbereiden op nog grotere uitdagingen in de play-offs.

SVV – Hazerswoudse Boys 1-2 (0-0). Doelpuntenmakers Hazerswoudse Boys: Gordijn (2x).

Auteur: Michel de Jongh