zaterdag, april 27, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Promoveren geen doelstelling voor Kickers'69, maar kansen wel grijpen

Promoveren geen doelstelling voor Kickers’69, maar kansen wel grijpen

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Zoals te verwachten viel had Kickers’69 ook voor de tweede keer dit seizoen geen moeite met Delft. De hekkensluiter, er werd pas een puntje in de wacht gesleept door die ploeg, was eerder al niet in staat om de Leimuidenaren de voet dwars te zitten, maar daar kwam in de return nog veel minder van. De oranjewitten wonnen met 8-1 en het was dus een middagje achterover leunen voor coach Angelo Leverock.

,,Gezien de ranglijst waren wij het aan onze stand verplicht om te winnen en het liefst met dikke cijfers. Immers, het doelsaldo kan aan het einde van het seizoen zelfs de doorslag geven dus je moet zo min mogelijk kansen laten liggen. We kwamen uiteindelijk tot acht doelpunten en Bernardus verloor dus we blijven meedoen voor een plek in de nacompetitie. Eerlijk gezegd is dat geen doelstelling op zich. Iedereen weet dat Kickers’69 vorig seizoen heel veel verloren heeft en zo’n pretje was dat niet. Dus je moet ook wat in de vierde klasse te zoeken hebben. Als we de kans krijgen, gaan we ervoor. Echter, eigenlijk maak je enkel kans in die klasse wanneer je dit seizoen ook van SJC en LSVV’70 kan winnen, maar die wedstrijden verloren we in de heenronde.”

Het verplichte nummertje tegen Delft kon benut worden voor het zelfvertrouwen. ,,We hebben nogal wat wedstrijden gehad dat we moeite hadden met scoren en dan is het dus lekker dat je je een keer kan uitleven. We speelden met gretigheid en namen al snel afstand. Na 31 minuten stond er 6-0 op het scorebord en we scoorden onder meer drie doelpunten in vijf minuten tijd. Niet ver na rust maakten we er 7-0 van en na een slordigheidje kort voor tijd en de 7-1 scoorden we in de laatste minuut de achtste goal. Het is duidelijk dat dit een hele zwakke broeder is en veel zegt het dus niet, maar het gevoel om makkelijk te scoren is ook wel eens lekker. Leuk was ook dat Thijs van der Hoorn Milan Otgaar een pingel gunde. Als spits is het belangrijk om te scoren, dus een mooi gebaar.”

Kickers’69 heeft nog vijf wedstrijden voor de boeg. ,,Ja, drie in april en twee in mei. Het is jammer dat dit een beetje uit elkaar ligt, maar in die duels zullen de beslissingen vallen. We kunnen nog steeds derde worden, hoewel we weten dat we LSVV’70 nog thuis krijgen en SJC uit. Dat zijn dus loodzware potten, maar we kunnen zien hoe we er inmiddels voor staan. Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van andere ploegen, zoals Bernardus en Football Factory die elkaar binnenkort ontmoeten. Of Football Factory haakt af of wij kunnen goede zaken doen wanneer wij winnen en Bernardus morst.”

Toch kijkt Leverock vooral naar de toekomst. ,,Ik ben hier gekomen voor een meerjarenplan. Dat heeft tijd nodig en daar bouwen we aan. De vijfde klasse wordt volgend seizoen op zich ook interessanter vanwege meer regioclubs en dat is leuk, maar ook wel weer zwaarder. Enkele spelers die ouder zijn gaan stoppen zoals Nick van Vliet en Jaimy van Dijk. Ook bij het tweede gaan er jongens stoppen. Bas Witkop gaat naar het buitenland dus we gaan verder verjongen. We gaan dus een interessante tijd tegemoet. Maar nogmaals; als het wel mocht lukken om p/d-duels te spelen, laten we die kans niet lopen. Die wedstrijden zijn ook goed voor de clubkas uiteindelijk.”

Doelpunten Kickers’69: Otgaar (3), Van der Hoorn (2), Van Dijk (2), Gerard.

Basisopstelling Kickers’69: Möllers, B. Straathof, R. Straathof, Van der Hoorn, Van der Weijden, Van Vliet, Roos, Van Dijk, J. Straathof, Otgaar, Ekelschot.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read